Şimdi Ara

Agora (2009) | Rachel Weisz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzlemeyen Kalmasın

Benden 10/9

O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia. Filmde Hypatia'yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella'nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia'nın trajik öyküsü.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şu film 2 senedir duruyor arşivimde ama izlemedim henüz.

Sarı saçlı demişsin ama posterde bildiğin siyah saçlı bizim hatun onu anlayamadım. Bir de savaş sahneleri açısından nasıl film.?
  • güzel filmdir ben çok beğenmiştim bodruma tatile giderken otobüste izlemişdim sardı bayaa
  • Müthiş bir film, avrupa filmi diye pek duyulmadı. İzlemeyen kesinlikle izlesin, mendilini de yanına alsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Şu film 2 senedir duruyor arşivimde ama izlemedim henüz.

Sarı saçlı demişsin ama posterde bildiğin siyah saçlı bizim hatun onu anlayamadım. Bir de savaş sahneleri açısından nasıl film.?

Benim durumda aynı. Bayadır duruyor arşiv'de özellikle iyi sunum indirmiştim , kaldı izleyemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 4 Kasım 2011; 18:03:32 >

• Hıristiyanlığın özgür düşünce ortamı olan Roma İmparatorluğunda, yayılmaya ve güçlenmeye başladığından itibaren, Hıristiyanları bilgiye itibarsız, sorgulamalara katı bir şekilde karşı çıkan bağnaz insanlar olarak eleştiriyor film. Bence çok da yerinde bir eleştiri. Tek Tanrılı olması fark etmez, herkesin kendine ait inancı vardır ve buna başka hiç kimse karışamaz. Ama Hıristiyanlık bu konuda çok katı ve hoşgörüsüz bir din. Hatta aynı Tanrı'ya inandıkları Yahudilere bile Hz. İsa'yı çarmıha gerdiklerinden ötürü tahammülsüzler. Bunun dışında insan inançsız da olabilir. Eğer kimseye karışmıyorsa, bu yalnızca onu bağlar. Gerçi tüm dinler aynı şekilde hoşgörüsüz davranarak güçlenmişlerdir.

Düşünce özgürlüğünün hat safhada olduğunu biliriz biz o dönemlerde, hatta Agora'larda insanlar istedikleri her konuda özgürce konuşabilirler. Fakat Alejandro Amenábar böyle bir gerçeğin olmadığını göstermiş bize.

Rachel Weisz genelde donuk bir tiptir, fakat izlemekten keyif aldığım bir oyuncudur. Bu filmde de oyunculuğunu beğendim. Bana göre bu film Alejandro Amenábar'ın diğer filmleriyle pek kıyaslanamaz. Gişeye yönelik bir film değil ama çizgisinden biraz çıkmış gibi. Yine de piyasadaki filmlerden farklı bir film çekmeyi başarmış. Hypatia gibi adı unutulmuş birinin biyografisi sayılabilecek bir film çekmiş. Başarılı da olmuş. Gerçekleri, din ve felsefenin birbirlerine zıt oluşunu, yönetimin dinden yana olmak zorunda olduğunu güzel bir şekilde anlatmış. Dikkatimi çekti bir sahnede karıncalar yakın çekim gösteriliyor, neredeyse film boyunca da insanlar tıpkı karıncalar gibi oradan oraya koşuşturur bir şekilde uzak çekimle gösteriliyor.

Aslında eksik bulduğum tarafları var, daha az bir puan uygun görmüştüm fakat film bittikten sonra etkilendiğimi hissettim, 8/10.

Hıristiyanlığın acımazsızlığını izlemek isteyenlere keyifli seyirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.