Şimdi Ara

Ağırlık dayanıklılığa etki eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Kısmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 12 Ocak 2015; 22:58:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E herhalde.
    Tüm canlılar kendi ağırlıklarıyla orantılı bir fizyolojiyle yaratılmışlar neticede.
    Örneğin fantastik filmlerde gördüğümüz devasa örümcekler gerçekte olması mümkün olmayan yaratıklar.
    Hayır, fantastik oldukları için demiyorum, öyle devasa bir gövdenin ağırlığını 20 tane bacak olsa o incelikle yine taşıyamaz çünkü.

Daha bilimsel yoldan, dayanıklılığın kesit alanının hacme oranı olduğunu ve ağırlığın da hacimle doğru orantılı olarak artış gösterdiğini söylediğimizde dayanıklılıkla ağırlığın ters orantılı olduğunu söyleyebiliriz sanıyorum.
  • Teşekkürler.
  • 1/h kardesim devamina karisma

• Etmez, yükseklik ile ters orantılıdır.

xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi where devils speak -- 13 Ocak 2015; 13:43:44 >
  • where devils speak W kullanıcısına yanıt
    Daha fazla açıklama yapın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki eder çünkü ağırlık artikca dayanaga uygulayacagi basıncta aynı oranda artar.

not:dayanak sabitse bu dediklerim gercerlidir.

• Kizilkanat K kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler(bende böyle düşündüm ancak aksini düşünenler var).
  • 10.sınıf fizik dersinden hatırladığım kadarıyla etkiliyor. Cevap ne?
  • Soru sınavdaydı, sonuçlar açıklanmadı.
  • Ben karasizim cunku
    Dayanıklılık=Kesit/alanı/bolu/hacim ayriyetten dayaniklik diger tanimi bir varlığın kendi ağırlığı taşıyabilmesidir.Cevap buldugun zaman hocam soylersen sevinirim

• Dostum dayanıklılık 'batmamak' tır derdi bizim hoca.artık burdan ne çıkar onu bilmiyorum

• m=d.v formülünden kütle ile hacmin birbiriyle orantılı olduğunı görürsünüz. Yani evet ağırlığa bağlıdır.

• Dayanıklılığın ağırlıkla alakası yoktur. 1 kilo pamuk mu dayanıklı 1 kilo demir mi?
  • Cevabı bulduğum zaman buraya yazmaya çalışacağım, cevap için teşekkürler. @SatanistKesenKedi

Cevap için teşekkürler @nocker123 , @W.Röntgen

Verdiğiniz örneğin sanki bir alakası yok :) .Yine de cevap için teşekkürler @Y.S.E
  • Ağırlık daynıklılığı artırmıyormuş.Sanki ağırlık deyince biz kütleyi düşündük yani ağırlıktan kastım, bir cismi sırası ile kutupta ve ekvatorda ölçtüğümüzü düşünelim.Tabiki kutupta daha ağır gelir.Peki kutupta ölçtüğümüz zaman daha mı dayanıklı idi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.