Şimdi Ara

-Ağır tartışma!Telefonu masaya yatırıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumu çoook uzun süredir takip ediyorum fakat üyelik almamıştım. Yine de konuyu yanlış yere açmış olabilirim, eğer öyleyse kusuruma bakmayın. Nette böyle konular çok var, hepsine baktım. Fakat tam olarak benim istediğime değinen 1 kişi bile olmamış. Sizden ricam, lütfen yardımcı olun. Bütçem 1100 Tl. Öğrenciyim, benim kendi birikimim ve çar-çur olmasını istemiyorum. Özellikle de bu işin ehli olan, mümkünse ticaretini yapmış tecrübeli yardımsever dostlarımın yorum yazmalarını rica ediyorum.

Aslında her ne kadar konu android bölümünde açılmış olsa da windows phone önerilerine de açığım.

Telefonda aradığım özellikler(Önem sırasına göre)
    1.Sorunsuzluk(Yok şu iyi çalışmıyor, yok bunda bug var olmasın)
    2.Malzeme kalitesi ve estetik
    3.Kamera ve ses kalitesi(Kulaklık)
    4.Uygulama desteği(Sözlük uygulamaları, whatsapp, face, arayüz uygulamaları, telefonu sıkıcılıktan kurtaran uygulamalar.)
    5.Ekran çözünürlüğü/kalitesi
    6.Ses kalitesi(hoparlör)
    **Nasip olursa alacağım telefonu 3-4 sene AKICI biçimde sorunsuz şekilde kullanmak istiyorum.

Ivır zıvır sonradan sıkılacağım özellikler dikkatimi çekmiyor. Yok play station konsolundan telefonu yönetmeymiş, vay efendim oyun performansıymış.

Kısaca, estetik arayüze sahip ve arayüz geçişleri sorunsuz olan, estetik bir tasarıma sahip, ortalama üstü/ortalama kameraya sahip sağlam kasa yapısına sahip bir telefon arıyorum. Bir dee kolay sıkılmayacağım bir telefon olsun mümkünse

Bu konuyu yazmak için kısa süre harcamadım arkadaşlar. Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim.

ADAYLARIM: Sony Xperia SP( Ses kalitesi ve kamerası beni korkutuyor.)
    Nokia Lumia 820 (Uygulama desteği ve arayüzü beni korkutuyor. Tamamiyle yazılardan oluşan bir arayüzden sıkılmaktan korkuyorum.)

f/p telefonları seçimimi olumlu/olumsuz etkilemez. Vereceğim parayı gerçekten hakeden bir telefon almak benim hakkım diye düşünüyorum.
    Şimdiki telefonum Samsung Galaxy Gio ve edindiğim deneyimler doğrultusunda ve birçok sebepten samsung istemiyorum.
    Htc telefon önerecek varsa buyursun.Sony başım üstüne.Nokia mı?Eyvallah. Ama samsung, asla.(Aslında s4 mini darty de 1000 tl imiş :D )

• bladerock B kullanıcısına yanıt
    ben huawei ascend p6 alacam ..Söylediğin özelliklerin hepsini içeriyor..Fazlasını da...
    ben henüz almadım ama inceledim..çok araştırdım..en yakın zamanda da alacağım..forumda övgülerle methediyolar..daha bi sorununu duymadım hiç..
  • Huawei ve general mobile düşünmüyorum. Açıkçası malzeme kalitesi ve servis desteği beni düşündürüyor. Servis desteğini geçtim malzeme kalitesi.. Fakat bunlar tabii ki benim ön yargılarım. Ascend p6 hakkında hiç bir fikrim yok, onu araştırmadım. Çünkü çok özellik/uygun fiyat mantığına inanmıyorum. Adamlar illa ki bir yerlerden kısıyorlar. O da genelde kamera ve malzeme kalitesi oluyor.
  • 3-4 sene kullanacaksan ki bence zor ama, yurtdışı ya da uygun fiyatlı türkiye cihazı iphone 5 al...diğerlerini unut...
  • zaten samsungtan uzak durmanız daha faydalı olur.

biraz daha bunu koyup alırsanız en az 5 yıl akıcıdan öte götürürhttp://www.teknosa.com/urunler/125070936/htc-one-x-16-gb-white-akilli-telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

zaten samsungtan uzak durmanız daha faydalı olur.

biraz daha bunu koyup alırsanız en az 5 yıl akıcıdan öte götürürhttp://www.teknosa.com/urunler/125070936/htc-one-x-16-gb-white-akilli-telefon

HTC one x in ısınma sorunu var. Hemde çok kronik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silentattack7

quote:

HTC one x in ısınma sorunu var. Hemde çok kronik.

öyle bir sorun yok. olanlar da arızalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bladerock B kullanıcısına yanıt
    huawei turkiyede taninmiyor ama buyuk bir markadir ascend p6nin kasasi aliminyum iphonelerinki gibi. huaweinin yeni telefonu glory 3xi bekle bence

• quote:

Orijinalden alıntı: zanbay

3-4 sene kullanacaksan ki bence zor ama, yurtdışı ya da uygun fiyatlı türkiye cihazı iphone 5 al...diğerlerini unut...

İphone 4 8 gb'e bile gücüm zor yetiyor. Sizin dediğiniz paralel ithalat sanırım. Bu gibi işleri pek anlamıyorum. Teknosadan gidip alayım kafam rahat olsun diyorum. 4 gün öncesine kadar lumia 820 düşünüyordum. Ama 1 gün sonra fikir değiştirip xperia sp almaya gittim fakat beyaz rengi kalmadığı için alamadım. İos bulsam affetmem ama kendi işimi elime alana kadar apple yüzü göremeyeceğimi düşünüyorm.

lumia 820 hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? 2-3 sene idare etse de olur. Teknoloji hızlı gelişiyor ben de çok ilgiliyim böyle şeylere fakat bu isim altında insanları resmen soyuyorlar ve ben buna karşıyım. Bin liranın üzerine zor çıkarttım kendimi, sık sık teknolojik alış-verişler yapmak istemiyorum.
    Aslında firmalar da herşeyin farkındalar fakat para kazanmak için gıcır gıcır telefonlardan yazılım desteklerini kesiyorlar. Buna da sinir oluyorum. Of konu nerelere geldi.

Gio mu yaklaşık 3 sene kullandım bu arada. 1.5 senesi custom rom ile geçti. Şu anda light orange romu ile devam ediyorum. Yeni telefonuma en fazla root atarım ama yazılım olarak pek bozmayacam ve sorunsuz olsun istiyorum.
    Yazıyı da amma uzattık iyi mi, neyse daha fazla yazmadan bitiriyorum :)

• iphone 5 nokta... sahibinden de takip et bulursun...tecrübeme güven...
  • Hocam ben baya araştırmıştım telefon alacağım zaman. Oyun oynarken ısınma yapıyormuş bizzat kullananlar bunu söylemişti.
  • quote:

Ome X ve 5 yil Akicilik

Lumia 920 istanbul bilisimde 1100 tl bakabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreTheBand

quote:

Ome X ve 5 yil Akicilik

Lumia 920 istanbul bilisimde 1100 tl bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bladerock

Huawei ve general mobile düşünmüyorum. Açıkçası malzeme kalitesi ve servis desteği beni düşündürüyor. Servis desteğini geçtim malzeme kalitesi.. Fakat bunlar tabii ki benim ön yargılarım. Ascend p6 hakkında hiç bir fikrim yok, onu araştırmadım. Çünkü çok özellik/uygun fiyat mantığına inanmıyorum. Adamlar illa ki bir yerlerden kısıyorlar. O da genelde kamera ve malzeme kalitesi oluyor.

kardeş hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi nasıl düşünmezsin
    Şu an Türkiyede İphone dan sonra en sağlam kasa huawei ascend p6 modelinde var..Adamlar metal gövde yapmışlar eline alıp bir incele vodafone bayileri satıyor..
    kasası samsung cihazlar gibi plastik değil bırak onlara polimerdir şudur budur diye yuttursunlar..
    Bu ay içerisinde Andoid 4.4(Kitkat) vereceğini teee kasım ayında duyurmuştu Huawei(resmi kaynak)..
    Hangi bi cihazına dörtdörtlük bi güncelleme veriyo diğer firmalar..??
    Huawei nin kamerası sony yapımı 8 mpx..vodafone da eline al bi incele derimm..açıkçası kamerası beni kendine hayran bıraktı..

• Nexus 5'i bekle derim nexus 5 senin icin en iyi tercih olacaktir isteklerine gore.

Nexus cihazi sonucta en sorunsuz android cihazlar
    Kasasina kaliteli ve ele iyi his verdigini soyluyorlar.
    Kamera olarak (tabi bir telefondan cok iyi bir kamera beklemek dogru olmaz) fakat iyi bir kamerasi var diyebiliriz. Kamera sorunlarini 4.4.1 ile duzelttiler. Kulaklik olarak stock hali ile cok bir sey bekleme derim fakat rootlayacaksan en kaliteli muzik telefonu senin olur
    4.Uygulama desteği(Sözlük uygulamaları, whatsapp, face, arayüz uygulamaları, telefonu sıkıcılıktan kurtaran uygulamalar.)
    Neredeyse tum uygulamalar ilk nexus cihazlar uzerinde deneniyor ve uygulamalar en guzel nexus cihazlarda calisiyor.
    Lg uretimi ekran :) g2 ile ayni diye biliyorum fazla soze gerek yok (isik sizmasi olanlar varmis)
    6.Ses kalitesi(hoparlör)
    Hoparlor olarak pek bi fikrim yok aralik ayindaki serilerde hoparlir izgarasini buyultmuslerdi.l ve tuslarin malzemesini falan degistirmislerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurugürültü

quote:

Huawei ve general mobile düşünmüyorum. Açıkçası malzeme kalitesi ve servis desteği beni düşündürüyor. Servis desteğini geçtim malzeme kalitesi.. Fakat bunlar tabii ki benim ön yargılarım. Ascend p6 hakkında hiç bir fikrim yok, onu araştırmadım. Çünkü çok özellik/uygun fiyat mantığına inanmıyorum. Adamlar illa ki bir yerlerden kısıyorlar. O da genelde kamera ve malzeme kalitesi oluyor.

Şu an Türkiyede İphone dan sonra en sağlam kasa huawei ascend p6 modelinde var..Adamlar metal gövde yapmışlar eline alıp bir incele vodafone bayileri satıyor..
    kasası samsung cihazlar gibi plastik değil bırak onlara polimerdir şudur budur diye yuttursunlar..
    Bu ay içerisinde Andoid 4.4(Kitkat) vereceğini teee kasım ayında duyurmuştu Huawei(resmi kaynak)..
    Huawei nin kamerası sony yapımı 8 mpx..vodafone da eline al bi incele derimm..açıkçası kamerası beni kendine hayran bıraktı..

iPhone'dan sonra en saglam kasa derken hocam? Hissiyat olarak guzel olabilir fakat iphone 5'lerin %90'ninin kasasinin yamuldugunu biliyoruz. Benim ik arkadasimda var ikisininkide biraz yamuk ve oldukca cizik var. 4/4s hic fena degildi SAGLAMLİK konusunda (arka camin kirilma sorunu haric)(boyut kucuk sonucta) ama 5'te cok bozdular. Emin olun p6'nin kasasi iphone'dn daha saglam ben de denedim telefonu vodefone bayiinde. P6'da kasa konusunda her hangi bir supheniz olmasin

• SP'ye bulaşma.

SP'nin hatalarını saysak sabah olur.
    Boyaları kısa zamanda dökülüyor.
    Ahize sesi bazı arkadaşlarda kısık çıkıyor, kamera berbat.
    Android
    Güzel
    6.Ses kalitesi(hoparlör)
    İş görür.

Bu saydığın özellikerin hepsi için iphone 5.
  • --One-x'e kısaca baktım. Tegra 3 kullanıyormuş, oyun performansında sp önde diyorlar. Ancak one-x'i yeni duyuyorum. 16 gb ı 1250 Tl imiş.
    Şarjda,oyun performansında sp eziyor.
    Kamerada,müzikte ve menü akıcılığında one-x eziyor gibi görünüyor. Ki benim için bunlar daha önemli.

Arkadaşın dediği gibi ısınma sorunu olabilir çünkü 4 çekirdekli işlemci kullanıyor htc burada. Diğer yandan sony'nin tasarımı daha hoş. One-x i daha fazla araştırmam gerekecek.

--İphone 5'i dediğiniz gibi sahibinden.com'da baktım fakat içime sinmedi. İnternetten almayı düşünmüyorum. Gidip elden sıfır almam gerek yoksa içime sinmez. Birde etrafımda herkeste iphone var, farklı birşey istiyorum. Benim aradığın kriterlere göre adaylar arasından sizce hangisi daha alınabilir duruyor peki?

--Lumia 920'ye de baktım fakat o telefon çoook kalın bu yüzden direk eledim 820'yi koydum yerine :) Hem kendi gözlerimle kırmızı 920'nin boyası aşınmıştı bir arkadaşın elinde.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Araştırmalarımız sürüyor. Aynı zamanda bu konu hakkında nette araştırma yapan dostlarımıza da yardımcı oluyoruz :)

Düzenleme: Alıntıları ve haberdar etmeleri bu mesajımda yapamadım kusuruma bakmayın, henüz kavrayamadım komutları :) Umarım yazdıklarımla derdimi anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladerock -- 3 Ocak 2014; 23:11:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

quote:

Orijinalden alıntı: kurugürültü

quote:

iPhone'dan sonra en saglam kasa derken hocam? Hissiyat olarak guzel olabilir fakat iphone 5'lerin %90'ninin kasasinin yamuldugunu biliyoruz. Benim ik arkadasimda var ikisininkide biraz yamuk ve oldukca cizik var. 4/4s hic fena degildi SAGLAMLİK konusunda (arka camin kirilma sorunu haric)(boyut kucuk sonucta) ama 5'te cok bozdular. Emin olun p6'nin kasasi iphone'dn daha saglam ben de denedim telefonu vodefone bayiinde. P6'da kasa konusunda her hangi bir supheniz olmasin

hocam valla Iphone kulllanmadım ancak p6 nın kasasının mükemmel kalitede olduğunu hissettim açıkçası...
    o inceliğe o kasayı yapmışlar valla helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Balawitz

Nexus 5'i bekle derim nexus 5 senin icin en iyi tercih olacaktir isteklerine gore.

Nexus cihazi sonucta en sorunsuz android cihazlar
    Kasasina kaliteli ve ele iyi his verdigini soyluyorlar.
    Kamera olarak (tabi bir telefondan cok iyi bir kamera beklemek dogru olmaz) fakat iyi bir kamerasi var diyebiliriz. Kamera sorunlarini 4.4.1 ile duzelttiler. Kulaklik olarak stock hali ile cok bir sey bekleme derim fakat rootlayacaksan en kaliteli muzik telefonu senin olur
    Neredeyse tum uygulamalar ilk nexus cihazlar uzerinde deneniyor ve uygulamalar en guzel nexus cihazlarda calisiyor.
    Lg uretimi ekran :) g2 ile ayni diye biliyorum fazla soze gerek yok (isik sizmasi olanlar varmis)
    6.Ses kalitesi(hoparlör)
    Hoparlor olarak pek bi fikrim yok aralik ayindaki serilerde hoparlir izgarasini buyultmuslerdi.l ve tuslarin malzemesini falan degistirmislerdi.

Sabırsız biri olduğum için bekleyemem ki. Şubat ayında yeni yasa geldiği için 10 gün içinde almayı düşünüyorum. Nexus serisi donanımıyla dillere destan ama nexus 5 çıkınca beni her türlü aşar. nexus 4 ise hoparlörü olsun kamerası olsun ses kalitesi olsun vasat(Yani incelemelerde öyle diyorlar) kısacası oyun telefonu. Durum böyle olunca nexus kafadan gidiyor. Sp ile ilgili de şüpheye düştüm.

Lumia hakkında birşey diyecek olan yok mu?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.