Şimdi Ara

AGE OF EMPİRES 2 STRATEJİLER VE TAKTİKLER !!GÜNCEL!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba biz okulda arkadaşlarla age of empires 2 oynuyoruz (lan olarak)
    oyunu oynarken yardım almak istedim eğer hayla bu oyunu oynayan, benim gözümde, profesyonel üstatlar varsa burada stratejilerini ya da taktiklerini vermekten çekinmesinler taktiklerinizi burada paylaşabilirsiniz
    Sorularım:::
    ilk çağı en hızlı şekilde atlamak için ne yapılması gerekir?
    oyunu oynarken F4 e basılırsa mesela 1225/789 diye sayılar çıkıyor bu ne anlama geliyor(tam açıklama):
    oyunda dost arkadaşın pazar yerine atlı arabalarını seçip gönderirsek altın hangimize gider?
    bildiğiniz kadarıyla hangi ırk hangi ırkı rahat alabilir, yani (modern şekilde) hangi ırk hangi ırkın counter ıdır?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler

• Oyun başında savunmayı ihmal etme full kaynak kasacağım diye, sürpriz bir saldırı yersen direk mefta olursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler biz arkadaşlarla bazen antlaşma yapıyoruz eeeen başta dalmiyoruz sonrasında ben tarlalarin arasına kule atıyorum üç beş atlı gelip dalarlarsa diye cevap için yine teşekkürlerimi sunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara açık
    Guncel

• savunmayi birakma. Saldirirken toplari almayi unutma. Kuleleri askerlerle yapma toplarla yik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik bir başlangıç vardır, ilk 7 işçinle koyunları keserken atlınla da yeni koyunlar ara. 8. işçiden itibaren 4-5 işçiyi odunlara yolla. Sonra town centerdan loomu araştırıp bir işçinle yaban domuzunu tc'ye doğru çek. O bitene yakın ikincisini de çek 17-18 işçin varken 2. çağa geç. İkinci çağa geçince birkaç işçi daha bas ve 2 tane bina kurup 3. çağa geç. Sonra mümkün olduğunca çabuk kale ve knight yap.

Resonance22Channelyoutube
    Aoe2 HD: Tutorial: Fast Castle Age, Knight Rush, Economic Boom
    https://www.youtube.com/watch?v=bJSSQn6-DW0
    bu videodaki gibi başlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanbenzer -- 13 Nisan 2015; 11:47:06 >

• yorumlar için teşekkürler
    tüm sorularıma cevaplar beklemek dileğimle...
    yorumlara açık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    age of empires 2 taktik lazım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşının marketine arabaları gönderirsen sana para gelir. İki market ne kadar uzak olursa o kadar çok para gelir bir seferde.
    Irkların çok bir üstünlüğü yok, nasıl bir tarz oynadığına bağlı. Okçuları seviyorsan briton alabilirsin, franklerin paladinleri güçlüdür. Azteklerin piyadelere +4 bonusu var
  • Bence yanlış düşünüyorsun ırkların birbirine karşı, antisi gibi özelliği var
    bildiklerinnden söyliyim
    Mesela persianslarin fillerini saracenslerin develeri yener çok rahat

• Tek yönlü düşünme, sadece kale askerlerini savaştırmıyorsun, ırkların başka kendine has özellikleri de var
  • İşçi basmayı bırakmaman lazım, arkadaş aşağı yukarı anlatmış zaten. Ama ırkının özelliğini iyi kullanman lazım mesela celt geldiyse rush denemen daha mantıklı. Karşıda türk varsa erken saldırman daha mantıklı mesela. Irk özelliklerine göre oynamak lazım bence.
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    şu oyunda iken f4 e basılırsa çıkan sonuçlar neyin göstergesi?
  • Bilemiyorum ama hotkeylerden ne işe yaradığına bakabilirsin
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    nasıl yani
  • Abi efsane oyun anılar gözümün önüne geldi resmen. İndiriyorum şimdi tekrardan sayende. Bir taktiğim vardı eğer hatırlayabilirsem eskiden almadığım adam kalmamıştı. Paylaşırım
  • oyunda pekçok kısayol tuşu var. İstatistikleri gösteriyor F4
  • İlginç bi taktik. Ama bu sadece random oyunlarda geçerli. Eğer ki dm de bunu denersen maximum 10 dakika dayanirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Klasik bir başlangıç vardır, ilk 7 işçinle koyunları keserken atlınla da yeni koyunlar ara. 8. işçiden itibaren 4-5 işçiyi odunlara yolla. Sonra town centerdan loomu araştırıp bir işçinle yaban domuzunu tc'ye doğru çek. O bitene yakın ikincisini de çek 17-18 işçin varken 2. çağa geç. İkinci çağa geçince birkaç işçi daha bas ve 2 tane bina kurup 3. çağa geç. Sonra mümkün olduğunca çabuk kale ve knight yap.

Resonance22Channelyoutube
    Aoe2 HD: Tutorial: Fast Castle Age, Knight Rush, Economic Boom
    https://www.youtube.com/watch?v=bJSSQn6-DW0
    bu videodaki gibi başlayabilirsin

6 işciyle koyun kesilir 7 fazla sonra 4 işçi oduna ondan sonra yaban domuzu berries falan 17 18 işciyle hiçbir şartta çağ atlanmaz en az 22 olması lazım. 20 işci basıktan sonra 4 et toplayan işçini 2. lumberı kurmaya oduna yolla 2-3 işçini de altına yolla feudele bas.

• quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Hiçbir zaman altın isteyen asker kullanmadım.Barracks dike dike ilerlerim, tam bir ordu yığılması yaparım, ölen her askerimin yerine en az 4 adam daha geçer, Kızıl Ordu gibi düşmanıma karşı sayısal üstünlük kurarım . Hatta bu yüzden ben oynarken oyun kasmaya başlar :)

Halberdier+Skirmisher+Monk+Bombard Cannon favori ordu düzenim. Nispeten dandik askerlerden oluşan bu kalabalık ordunun karşısında Paladinler bile neye uğradıklarına şaşırıyor. Zaten rakip şehre bu orduyla girdiğiniz anda Halberler ve Skirmisherler etrafa dağılıp önüne gelene saldırıyor ve bu sırada Bombard Cannonlar bütün şehri yerlebir ediyor.

altın basma şansın varken çöp asker basmak mantıksız karşında bilen biri yoktur bilen biri olsa 2 siege onagerla tüm ordunu siler sen 5 asker basasıya kadar köyünü yıkar geçer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.