Şimdi Ara

Ağdaki Yazıcı Yazdırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ofisimizde aynı ev ağına kablosuz ağlarla bağlı 4 bilgisayarımız var.3 bilgisayarda Windows 7 ve yazıcının sürücüsünün kurulu olduğu bilgisayarda ise windows Xp kurulu.xp de ve diğer 2 windows 7 olan bilgisayarda sorun yok.sıkıntısız kablosuz olarak yazdırma işlemi yapabiliyorum.ama win 7 olan diğer bilgisayarımız ağdaki yazıcıyı görmesine rağmen yazdırma işlemi yapmıyor.yazıcıya çıktı gönderdiğimde önce "biriktiriliyor" diyor sonra da hiçbişey olmadan yazıcı yazdırma listesinden kayboluyor."biriktiriliyor" uyarısındayken o dosyaya sağ tıklayıp özellikler dediğimde "belge özellikleri gösterilemiyor.işlem tamamlanamadı (hata 0x00000057)" hatası veriyor.yazıcı sürücülerini bilgisayardan son kalıntısına kadar kaldırıp tekrar yükledim yine aynı sorun oluyor.her ne kadar çözüm olacağına inanmasam da yazıcı sürücüsünü güncelledim ama yine olmadı.

son çare olarak buraya başvuruyorum.yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekleniyor.şimdiden teşekkürler.

yazıcı : XEROX Phaser 3100MFP
    yazıcının kurulu olduğu işletim sistemi : Win XP

• Ping atıp çıktı almıyorsa aşağıdaki işlemi deneyebilirsiniz.

Denetim masası- Yazıcı ve Fakslar - İlgili Yazıcı Sağ Tıklayıp - Yazıcı özellikleri - Bağlantı noktaları - ping atan ama çıktı almayan bağlantı noktasınısı seçin altıntaki yapılandırı tıklayın. Açılan pencere de portu 9100 yerine 10001 yapın.

Olmassa diğer bilgisayarlardan yazıcıyı paylaşıma açıp onun üzerinden kullanabilirsiniz. Yinede çalışmazsa windows sisteminde sorun olabilir diye düşünüyorum.
  • yazınıcın ip adresi değişmiş olabilir. benim başıma çok defa geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.