Şimdi Ara

Ağdaki bir cihazı engellemek için ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
25.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AIRTIES RT-205 model Firmware Sürümü: 2.5.2 olan modem kullanıyorum. Birkaç komşu ortak kullanıyoruz bir kişiye kablolu olarak interneti veriyorum. Bugün modem arayüzünde bağlı istemcileri görüntüle dediğimde komşumun dreambox cihazını bağladığını gördüm bu şekilde illegal yayınları izlediğini öğrendim oysa bana bundan hiç bahsetmemişti. Ben bunu engellemek istiyorum bunun için modem arayüzünden Firewall - MAC Adresi Filtreleme kısmına geldiğimde sadece girmesini istediğim MAC adreslerini yazmamı belirten bir yazı çıktı.

    quote:

    MAC filtreleme özelliği bilgisayarların MAC adreslerine göre ağa erişimlerine izin verilmesini sağlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde listeye MAC adresleri yazılmış olan kullanıcılar haricindekilerin Internet'e erişimi engellenir.




    Ancak benim istediğim o kutuya girdiğim mac adresinin engellenmesidir. Çünkü telefon vb. cihazlarla da erişim yapan kişiler oluyor herkesten tek tek mac adresini almam imkansız. Kablosuz engelleme modem arayüzündeki Kablosuz seçeneğinden yapılabiliyor ancak benim engellemek istediğim sadece kablonun bağlı olduğu dreambox cihazı. Bunu nasıl yapabilirim ?







  • dreambox u bagladiginda otomatik ip alacaktir. lan kismindan bagli olan kullaniciyi gorursun orada mac ip si de vardir. onu engellemeye ekle sorun ortadan kalksin..
  • Cihazın mac adresini görebiliyorum fakat sadece o mac adresini engelleyemiyorum. Mac adresi filtreleme kısmından sadece izin verdiğim adreslere erişim sağlanıyor ben ise mac adresini girdiğim zaman engellemesini istiyorum.
  • firewall dan mac ip engellemeyi sec...
  • önce kablosuz sekmesine geliyorsun sonrada mac adresi filltreleme menüsüne tıklıyorsun. yan taraftaki pencerede mac adresi filtrelemeyi etkinleştir diyor ona tıkla sonrada altta engelle ve izin ver kısımları var engelle kısmına tıklaman gerekiyor. izin ver kısmına tıklarsan sadece izin verdiklerin girebilir. ama engelleyi işaretlersen seçtiğin mac adresi dışında herkes girebilir.
  • arkadas kablodan gelenleri engellemek istemis... kablosuz degil. dikkatli okuyun
    tabi bende iyi okuyayim...
    erisim kontrolunden mac ipsini ekleyin tum trafigi engelleyi tikleyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 12 Aralık 2011; 3:00:49 >
  • dikkatimden kaçmış evet kablolu diyormuş. daha önce kablodan bağlananlar için denemedim lakin olacağını sandığım bir yöntem var.

    firewall menüsünden erişim kontrolü kısmına geliyoruz. orda mac adresini seçiyoruz ve alt kısımda tüm trafiği engelle kutucuğu var onu işaretleyip kaydedip çıkıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğinizi yaptım modemi kapatıp açtım deneme olarak kendi mac adresimi de filtreye ekledim ancak hala internete erişim sağlayabiliyorum.

    Ayarlarım şu şekilde:

     Ağdaki bir cihazı engellemek için ne yapmalıyım ?
  • Dreamboxun ne zararı olurki gardaş ? Bilgisayarda torrent açsa dahamı iyiydi.
  • Dreambox kullanabilir ona birşey diyemem ancak illegal yayınları izlemesini istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    Dreamboxun ne zararı olurki gardaş ? Bilgisayarda torrent açsa dahamı iyiydi.

    Peki bunu sormanız sizin haddinize mi? Kendi IP'si üzerinden illegal bağlantılarda bulunulmasını istemiyor ki kişi çok haklı. Ayrıca kişi Dreambox adlı cihazı kullanacağını belirtmemiş. Bu da kişinin art niyetli olduğunu gösterir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    Peki bunu sormanız sizin haddinize mi? Kendi IP'si üzerinden illegal bağlantılarda bulunulmasını istemiyor ki kişi çok haklı. Ayrıca kişi Dreambox adlı cihazı kullanacağını belirtmemiş. Bu da kişinin art niyetli olduğunu gösterir.



    Evet bana daha önce kendisi malum yayınları izlediğini söylemişti ancak evinde dreambox cihazı olduğunu söylememişti. Görünce çok sinirlendim. En son çare kabloyu çekeceğim artık.


    quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Mac Filtreleme AIRTIES


    Linkteki makaleyi inceledim ancak ben mac adresini girdiğim cihazın engellenmesini istiyorum. Airties rt 204 v2 modemde bu dediğim şey mümkün. O modemde Firewall - Erişim noktası kısmından mac adresini girdiğin kişiyi engelleyebiliyorsun ama benim modemde tam tersi oluyor. Benim modeme airties rt 204'ün yazılımını yüklesem olurmu ki




  • sizde neden tam tersi oluyor soyleyeyim mi.. kabloya baglayip kendi makinenizi denemiyorsunuz. wirelessten girdiginiz zaman onu wireless mac ip engellemeden engelleyeceksiniz. eger ethernet ise firewall kismindan engellemeniz lazim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    sizde neden tam tersi oluyor soyleyeyim mi.. kabloya baglayip kendi makinenizi denemiyorsunuz. wirelessten girdiginiz zaman onu wireless mac ip engellemeden engelleyeceksiniz. eger ethernet ise firewall kismindan engellemeniz lazim...


    Benim wirelessle bir işim yok ethernet ile var. Ethernet filtrelemesi için firewall kısmında mac adresini yazdığım kişiler modeme bağlanabiliyor ancak ben tam tersinin olmasını yani ethernet mac adresini yazdığım cihazı engellemek istiyorum. Erişim kontrolünden tüm trafiği engelle dediğimde ise kablosuz girişi engellemiyor ancak ethernet bağlantısını engelliyor mu onu test etmem lazım. Yarın airties rt 204 v2 arayüzünden bir caps yollarım ne demek istediğim daha net anlaşılır.
  • Ben sizin dediğinizi anladım..Normalde firewall ana menüsü altında açılan sayfaların birisinde
    sağda RESTRICTED ekranı olması lazım..MAC adresini seçip oraya sürüklerseniz o mac adresi engellenir.Altta da engellenen uygulamalar listesi olur..Sizde bu yok.
    Ama normalde rt-205 de olması lazım.
    Sanırsam sizinkisi ttnet için satılanlardan ve AIRTIES yine bu uygulamaya gidip TTNET e verilen modemlerin yazılımlarından kırpmış olabilir.

    Şu an cihazdaki yüklü firmware nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 13 Aralık 2011; 0:40:44 >
  • Helal olsun ya. Birisi şu adam gibi açıklamamış iki saattir freewalden mac filtrelemeye uğraşıyorum. Çok sağol başkan, akıllı adamın hali başka vesselam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.