Şimdi Ara

ağda dosya kopyalama çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • win xp pro kullanan iki makinam var.makinaları aynı çalışma grubu adı altında topladım.ama bunun dışında ağ kurulumu yapmadım.normal oyunlarda vs sorun olmazken dosya kopyalamaya kalktığımda büyük dosyalar çok fazla zaman alıyor.
    ethernet kart ayarlarını elle değiştirmeyi denedim ama bir şey değişmedi(bağlantı hızını otamatikten 100 mbite çıkartmak;veri sakla ve agönder tarzı cache kulanım ayarını devreye sokmak vs)
    acaba ağı hızlandırmanın başka yolu var mı?illa ağ kurulumu yapmak mı gerekiyor.

• biliğim kadarıyla 100mbit en hızlısı senin kullanbileceğin (anakart 1gbit var ama modem desteklemesi o kadar oluyor genelde yada kablodanda olabilir vs.) 100 mbit yaklaşık 12.5 mb/s yapıyor. yani kaba bir hesapla iki bilgisayarında iyi olduğunu varsayarsak 600 mb lık bir dosya 50-60 sn arasında bir birine aktarması lazım.bu değerlerinde altında da olabilir.birinin wireless olması gibi ama çok çok altındaysa yani 100 kb gibi bi sorun vardır.biraz daha bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım
  • tam olarak 100mb cıkartmak bı ıse yaramaz ıkı makına arasında dosya paylasımı yaparken kablo mesafesıne gorede yavas hızlı atmada fark edebılır.bıde benım basıma cok sacma bısey gelmıstı.cache bellegım benım cok dolu kullanmama ragmen makınam acıldıgında calısan programlar yuzunden kendını cok dolduruyo buna ram veya baska seylerde yardımcı olmaz sadece bos bellek lazım(cache bellek) baska makınayı gec kendı makınamda bıle c den d ye 700mb fılmı 5 -15dk gıbı surelerde atıyo ben format atmadan temızleyemedım cache ı oyle bıseyde olabılır...
  • mbyt değil ama normalde 3500 kbyt civarında gösteriyor kopyaladığım programlardan biri(total commander).ama super copier 2 diye bir program buldum bunla 7400 kb civarına çıkartmayı baişardım.
    super copierle 633 mbyt 80-90 sn de giderken o programı kapattığımda süre yaklaşık iki kata çıktı.
    bağlantıyı yazmayı unutmuşum:
    iki makina adsl modemden birbirine bağlı.birinde 1.5 metre diğerinde ise 5 metre kablo var.evdeki iki makinayı direkt bağlayan çapraz kabloyu denemedim ama onda da fark etceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bart1969 -- 17 Kasım 2007; 23:31:48 >
  • o zaman baglantınla alakalı bısey olabılır.zaten 7400kb de dusuk bı rakam normalde 11000kb seviyelerınde olmalı ve 35snyede atması lazım kablolarını bı kontrol edebılırsen daha ıyı olabılır veya dıger kopyalama yaptıgın makınada calısan bı program varsada olabılır.
  • pardon ufak bı duzeltme yapmam lazım bı hesap hatası yaptım 9000 seviyesi max cıktı bende 1.12dk surdu bır fılmı cekmem arkadasın pc den
  • quote:

Orjinalden alıntı: btct

tam olarak 100mb cıkartmak bı ıse yaramaz ıkı makına arasında dosya paylasımı yaparken kablo mesafesıne gorede yavas hızlı atmada fark edebılır.bıde benım basıma cok sacma bısey gelmıstı.cache bellegım benım cok dolu kullanmama ragmen makınam acıldıgında calısan programlar yuzunden kendını cok dolduruyo buna ram veya baska seylerde yardımcı olmaz sadece bos bellek lazım(cache bellek) baska makınayı gec kendı makınamda bıle c den d ye 700mb fılmı 5 -15dk gıbı surelerde atıyo ben format atmadan temızleyemedım cache ı oyle bıseyde olabılır...

C de D de aynı harddisktir oyüzden yavaş atar nedeni şu.Hem okuyup hem yazması gerekiyor biraz okuyor ram e atıyor yazıyor öyle öyle direk ram e atıp yazmıyor öylede olsa çok uzun sürer by çok normak birşey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Yavaş Dosya Aktarımı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır tabıkı aynı dıskler degıl 2 tane ayrı dısk kullanıyorum ve sebebı kesınlıkle cache'ın dolmasıdır amd kullanıyorum cacheım dusuk 2048 olması lazım+ aynı dısk bıle olsa (sata dusundum)once yazar sonra okur yanı ıkı ısı aynı anda yapmaz bunuda kopyaladıktan sonra kopyaladıgın dosyayı calıstırırken fark edersın zaten hemen acılmaz kum saatı olayı yanı windows zaten sana yazma suresını gosterır(50 saniye gibi).onu okuma suresını gostermez neyse konuyu dagıtmayım bu arkadas sorunu cozdu galıba cevap vermedıgıne gore...
  • sorunu çözemedim.sadece sebebi bulabildim.
    nispeten daha eski olan 10/100 pci ethernetler yavaşlamaya neden oluyor.ama bunları da kullanmak zorundayım(interneti paylaşmadan makinalara harici bağlantı yapıyorum.)

sizce eski pci ethernetleri nasıl bir ayarla hızlandırırrım yada yeni sürücüyle hızlandırabilir miyim?
    bu arada aynı makinada dosya kopyalaması yavaş iken diğer makinadan devreye girerek gene aynı makinada dosya kopyalamanın hızlanması benim eski makinada da oluyordu./cache olayı doğru yani.)
  • Çözdün mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabit network altyapisiyla kurulum yapmadiginiz surece,geriye kalan hersey sadece uğraş ve vakit kaybi olarak kalir

• ay_erdi kullanıcısına yanıt
    Telefonumdan bilgisayarıma dosya aktarımı yaparken 50 mbps'den yukarı çıkamıyorum. 5 GHz ağ ile yapıyorum aktarımı telefonum ve bilgisayarım 700 mbps bağlantı gösteriyor ağ ayarlarında. Sizce nedeni ne olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Çözdün mü
    13 senemi aldı ama sonunda dosyayı kopyaladım. ilgin için teşekkürler :D
  • bart1969 B kullanıcısına yanıt
    Benimki de öyle olacak gibi :D 2pc hali hazırda WiFi adaptorle bağlıydı 1 Server ekledim 2 pc yi client haline getirdim fakat bağlantı 5 para etmez. Mecbur kablo çekilecek ve standart iss in verdiği 300 mbitlik modemde olmuyor. Teorik rakamlar kağıt üstünde kalıyor. Kablo ile de denedim 100 mbit i geçmiyor pcler de gigabit kartlar olmasına rağmen. Gittiği yere kadar artık

• Gigabit kartlar ve gigabit alt yapiyi destekleyen cat6 kaliteli kablolar varsa,1 gbps olarak calismamasi imkansiz.

Ag kartlarinin kendi uretici sitesinden guncel suruculeri kurdunuz mu ?

@xsWindler cihazlar arasi baglantiyi saglayan modem muhtemelen MİMO teknolojisini desteklemediginden modeme bagli cihaz sayisi arttikca teorik baglanti hizini cihazlara bolusturuyo olabilir veya cihazlarinizin max hizi o kadardir

Yok hocam gigabit altyapı yok zaten, küçük işletme yani kullandığım modem superonline in verdiği 300mbitlik modem. 2 muhasebe pc si dosyaları serverdan kullansın diye koydum ayda bir kendini yedekliyor. Wifi adaptorle rezaletti 20-30 mbit civarlarında geziyordu kablo çektim ikisine şuan 100-120 arasında geziyor. Tamamen modemi boşaltıp test etme sansim olmadı. Normal İnternet hızı 100 mbit bağlı cihaz sayısı 10 civarı o nedenle hız beklediğim gibi değil sanırım şimdilik iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 29 Ocak 2020; 0:29:32 >
  • Kucuk isletme vs onemli degil eger para kazanilan ticari bir alansa yapin baskiyi gecsinler gigabit alt yapiya.

En fazla 500 600 liraya 16port gigabit switch alirsiniz.isletmedeki calisanlarda rahat eder.

Superonline in modemini degistirebiliyosaniz onun yerinede duzgun elle tutulur bi modem yerlestirin.Sizin kafanizda rahat olur,calisanlarda dunyada rahatlik varmis diye rahat eder.hayr duasida almis olursunuz

Aynen hocam kamera, ip santral vs de var bana kalsa çoktan geçmiştim konusayim bakalım teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.