Şimdi Ara

AGATHA CHRISTIE SEVENLER BUYRUN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arama yaptım ama Agatha Christie ile ilgili özel olarak açılmış konu bulamadım.

Forumda sevenleri olduğunu tahmin ediyorum. Yazarın okuduğunuz kitaplarıyla ilgili görüş belirtelim istedim, buyrun buraya.

Benim okuduğum ilk Christie kitabı "Roger Ackroyd Cinayeti"ydi ve bir ilk olduğu için şaşkınlıktan ağzım açık kalmıştı, sonrasında zaten onlarca kitabını daha okudum, bu kadının kitabını bi kere okuyan mutlaka devamını getirir bence. Eski kitaplarının yeni baskılarında genellikle kitabın adı değişmiş oluyo ama sanırın benim bahsettiğim kitabı hala aynı adla piyasada, ilk kez okuyacaklar için bu kitapla başlamalarını tavsiye ederim.

Bir de bazı kitaplarında Hercule Poirot yok, ben onun da yer aldığı kitaplarını daha çok seviyorum...

• 1 tane bile mi A.Christie seven yok yaa!
  • ben de bir agatha christie fanatiğiyim... bence dünyanın en zeki kadınlarından birisi kendisi. okuduğum bir çok kitabı var ama sevdiklerim ve şu anda aklıma gelenler "filler de hatırlar", "briç masasında cinayet", "16.50 treni", "on küçük zenci", "orient expreinde cinayet", "son haber (bu kitabın kurgusu güzeldir, çünkü ünlü cinayet romanı yazarları tarafından birlikte yazılmıştır. biri romanı başlatmış belli bir yere geldikten sonra diğerine devretmiştir. agatha christie de orta parçalardan birini yazmıştı)"...

hercule poirot gerçekten sevdiğim bir karakter, her romanda geçmiyor tabiki. romanlarını en güzel yani bence kurgusu a.christie'nin. her zaman katili buldum sanırsınız ama katil bir başkası çıkar. bi de romanın başında verilen kısa karakter tanıtımları, ipuçları ve hercule poirot'un cevabını bulması gereken sorular var. bunlar okuma zevkini biraz daha arttırıyor...

güzel olan bir başka özellik ise cinayet anını genellikle görememenizdir. stephen king'de bu tarz sahneler ayrıntılı olarak anlatılırken a.christie romanlarında olay olduktan sonra oraya gelip olayı görürüz ve nasıl gerçeklerştiği çözmeye çalışırız. bu da bence kitapların herkese hitap etmesini sağlıyor...

kitaplarını arkasındaki ibare ona gerçekten yakışıyor... "polisiye romanları ölümsüzleştiren yazar"...

• Ohh be sonunda 1 kişi çıktı

"Son Haber" in senin dediğin gibi değişik bir tarzda yazıldığını duymuştum, ama henüz okumadım. Tahminimce oldukça güzel bir şeyler ortaya çıkmıştır.

"Briç Masasında Cinayet" ve "16:50 Treni" ni ben de okudum, ilkini çok uzun süre önce okuduğum için pek hatırlamıyorum ama "16:50 Treni" fena değildi.

Benim en çok beğendiklerimden biri de "Nil'de Ölüm", okumadıysan tavsiye ederim.
  • Severim agatha christie yi
  • 3 kitabını okudum son zamanlarda:
    (1. ve 3.'nün oyunu çıktı onları da bitirdim tavsiye ederim adventure sevenlere tabi)

• on küçük zenci
    • üç perdelik cinayet
    • doğu ekspresinde cinayet

3'ü de harika,sonları dumur..devamını getirecem..nil'de ölüm, son haber..bunları okuyalım madem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyrium -- 16 Nisan 2007; 9:59:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de "On Küçük Zenci" yi merak ediyodum ne zamandır, okuyacağım tavsiyen üzerine , teşekkürler Empyrium...
  • "ten little soldier " cok guzel kitaptı..kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisay

"ten little soldier " cok guzel kitaptı..kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar...

teşekkürler
  • çok kitabını okudum Agatha Christi'nin,aklımda kalanları yazayım

Şark Ekspresinde Cinayet
    On Küçük Zenci
    Son Haber
    Fillerde Hatırlar
    Briç Masasında Cinayet

okuduğum başka romanlarıda var ancak şu an aklıma gelmiyor
    gerçekten çok yaratıcı bi yazar ve her kitabının sonunda hiç beklenmedik şeyler çıkıyor karşımıza
    Şark Ekspresinde Cinayet en beğendiğim romanıdır
  • yukarda da bahsetmiştim sanırım, benim en sevdiğim kitabı "Roger Ackroyd Cinayeti", okumadıysanız mutlaka edinin ve okuyun arkadaşlar...

"Beklenmeyen Misafir" ve "Nil'de Ölüm" diğer çok beğendiğim kitapları...
  • büyük dörtler harika bi kitap..mutlaka okuyun derim
  • agatha christie sevilmez mi beaa
    ben foruma yeni girdim yoksa çoktaaan yazardım
    20nin üstünde romanını okudum sanırım ve bir gün hepsini okumak gibi bir hedefim var
    bu arada poirot sevenlere duyurulur:
    "ve perde indi" romanını en son okumaya gayret gösterin..
    bu arada agatha christie romanları insan beyninin bi değişik çalışmasını sağlıyo
    insan olayların daha önce hiç görmediği taraflarını görüp gerçek hayatta bilmediği şeyleri keni kendine çözmeye başlıyo
    en azından bana böyle oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.