Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
24
Favori
329.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    SELAM,
    öncelikle testereniz hayırlı olsun.
    benimde çıkış noktam bu idi. hem eğlenmek, hem tecrübe kazanmak ve en azından bir fazla para vermekten iyidir diye düşündüm.
    öğlen başlayıp profesyonel ve motorla akşama kadar 7 saat kesim yaptık. yevmiyesine 250 TL verdim.
    sonra ufak dal, sağa sola eğilen dal, yabani ağaç, akasya, elma vb vb. kesmek için 100 TL ye çin işi testere aldım. öyle işimi görüyor gibi?!

    ama öyle hızlı(zamandan tasarruf) ve performanslı iş görür mü? biraz zor! sürekli kullanılacaksa çok zor; uzak durulması gerekir.
    o vakit Stihl, Husqvarna, Dolmar(Makita), Solo, Echo, Secho, Oleomac vs bakılmalıdır.

    kaliteli motor ve çin işi motorun ömrünüde uzatan bazı detaylar var.

    zincir yağı ASLA ihmal edilmemeli. ayrıca palanın yağlanması takip edilmeli. her kullanım sonra talaş, tortu mutlaka temizlenmeli.
    motor yağı(benzine katılacak yağ oranı aşırı önemli!!!) yoksa zor çalışır.
    buji NGK, husqvarna gibi kalite buji ile değişilmeli ve senede sürekli kullanılmışsa bir defa değişilecek.
    hava filtresi sürekli temizlenmeli; hasar vermeden sabunlu suyla yıkanmalı.
    kullanımdan sonra karburatorde benzin yağ kalmamalı. yoksa karburatordeki benzin uçup, yağ karbüratore yapışıyor.
    kaliteli zincir kullanmalı ve zincir bileylemesine dikkat edilmeli.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Genel olarak aynı fikirleri paylaşıyoruz. Köyde yaşayan ve her sene kendine eşine dostuna kışlık odun kesen, budama vs işler için yoğun kullanım yapacak olanların sağlamlık açısından iyi bi makina almaları daha mantıklı olur tabiki.

    Ama forumdaki kullanıcı profiline baktığımda yoğun kullanımdan çok yılda 3-5 gün fazla ağır olmayan işler için kullanacaklar çoğunlukla gibi geldi bana. Amatör kullanıcılar ve yılda bir kaç kezden ibaret kullanım yapacaklar için ucuz motorlarda iş görür diye düşünüyorum.

    Bu arada bahsetmiş olduğunuz bakım kuralları motorun sağlığı açısından gerçekten önemli. Konu hakkında bilgisi olmayanlar için bir kılavuz niteliğinde.

    Bir amatör kullanıcı olarak kullanımla ilgili püf noktaların çoğunu öğrenmekle birlikte. Zincir eğeleme olayını pek bildiğim söylenemez. Bu konuda bilgi paylaşımı yapılırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu Rother ne malıdır bile var mı? Çin malı olma ihtimali var gibi fiyatına göre ama görüntüsü fena gelmedi bana. RTR250 modeline bakmıştım. Teşekkürler.
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    şahsen ben ufak bir dal bile keserken performans kaybı, istediğim kesmeme yaparsa rahatsız olurum.

    bileme için zinciri diş çapına uygun eğe ile diş açısına uygun şekilde eğeleme yapılır. diş ileri doğru çok agresif
    sivrili yapılırsa testerede geriye tepmeler olur. dişin açısı ne ise öyle yapılır.
    resimdeki gibi açılı bilemek lazım. şahsen el ile bileyliyorum ama bazan dişin açısını kusursuz tutturamıyorum. Oregon bileme aparatı aldım HP sitesinden.  Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere



     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

    http://www.husqvarna.com/tr/support/working-with-chainsaws/zincirin-egelenmesi/
  • f_m_y F kullanıcısına yanıt
    görüntüsü fena değil tabi. RTR nin mallarını piyasasına göre genel olarak beğenirim ama hasbelkader Çin menşeili üretimlerdir.
    ve evet RTR motorlu testerede Çin malı.
  • Aynı aparattan ben de aldım çok rahat ettim. Yoksa açıyı bi türlü tutturamıyordum.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun Alisilin,
    aynı şekilde bende aparatı merak edip ki Oregon dikkatimi çekti. çinya isimli ya da uyduruk marka olsa dikkatimi çekmeyecekti. internetdeki vidyolara bakayım dedim. kullanıcıların elle pürüzsüz ve rahat bileme yaptıklarını görünce hemen siparişi geçmiştim.
  • https://www.webdenal.com/tecomec-egeleme-makinesi-manuel_865577.html?gclid=CMG45s6Wk80CFdYV0wodHHUO6g
    Şu ürün de dikkatimi çekiyor.
    Aslında çok bi iş yapmıyorum testereyle fakat benimki hobi işte.
  • profesyonel anlamda cok işim yok ama aynı zamanda uzun süre beni idare etsin derseniz zomax motorlu testere tercih edebilirsiniz.
  • Memlekette, evde bulunan oleomac 936, Çin mali k-pax (stihl diye satan gordum sahibindende), dolmar ps420sc motorlarla kesim yaptim..

    2008den beri kullanilan oleomac i ,yeni buji takarak ancak calistirabildim; bel düşmanı.1.9 veya 2 hp olmasi lazim. Bildigim kadariyla tamir gormedi; orjinal. Ama yogun tempoda cekince, diş atiyor starter.karburatoru de temizlik istiyor galiba, rolanti vidasini tam acmadikca düzensiz çalışıp stop ediyor, start asamasinda da bujiyi islatip bogulmalara sebep oluyor.devirlenmesi de dolmara gore vasat; max.deviri ise 12bin rpm gibi ve kalin agaclarda yoruyor.yakiti da; bir muddet karbüratör ayari ve birkac kutuk kesimi neticesinde, yarim depoyu icti (200ml ye yakin). ince diş zinciri sayesinde(dolmar ile bunun zincirini yanyana fotografladim) kalin olmayan agaclarda is yapıyor ama kalın kutuklerde gucunun az oldugunu belli ediyor.antivibrasyonu kaliteli, ele cok fazla yansitmiyor titresimi.agirlik olarak dolmardan az daha hafif.karburator ayar vidalari limitli olduğu icin istediğim ayara getiremesem de is gorecek bir duruma geldi.

    Ortadaki makina, k-pax ise, 50cm palasiyla göz boyuyor. Ilk calistirmadan sonra antivibrasyonun, olsun diye konulduğunu belli ediyor.kolumdaki otomatik saati cikardim, bozulur diye bosta gazi kapatinca stihl gibi boguruyor ama agaca vurunca su motoru gibi ehlileşip; anahtari stop konumuna getirip, yerine geri koymama sebep oldu. Zira 10kg a yaklasan yaş ağırlığıyla(şase oldugu gibi döküm veya metal) izdiraptan baska birsey değil bunu kullanmak.fotograflardan birinde, bunun benzinle beklemesinden dolayi tikanan eski karburatorunu çektim. WANGBO daha fazla soze gerek yok.walbro bunu gorse sektor degistirir

    Yeni aldigim, rodajini yapip gonderdigim 42cc 3hp motolu, 45cm palali dolmar a geldi sıra. Diger iki motorla 20 dakika ancak kesim yaptim. Bununla ise 1 depoyla(500ml) 1 bucuk gun araliklarla kesim yaptim, toplamda 2 saati bulmuştur. Memlekete gonderdikten sonra bununla, eve yol alinmasi nedeniyle, dut, armut, erik agirlikli bir düzine agac devirmisler. Orjinal zinciri de koreltmisler.devirkdikten sonra bolunen, bu agaclarin bir kismini , yakacak boyuta indirdim.35 cm i gecmeyecek captaki kutukleri, yedek zincirle ekmek keser gibi kesti. Bunda en büyük pay, katalizoru sokerek, hava çıkışını rahatlatmam ve motorun 13500 rpm max. devir etkili oldu, temiz buji, yeni zincir ve karbüratöre ek olarak. gaz tepkileri insani daha bir gaza getirerek, aragaz falan cekmeme sebep oldu cogu agaci yarim gazla kesti.
    Bu kesimlerin neticesinde, antrenmansizliktan mutevellit(yaş olarak 7 kilo civari makine); sirt agrisi(kutukleri koydugum esegin alcak olmasi da etkiliydi), sert plastik elcikten dolayi; su toplamaya baslamak uzere olan sol el harici bir kaybım olmadi.uzun calimalarda antivibrasyon her ne kadar isini iyi yapsa da, tek pistonun zipzip hareketi ve zincirin etkisinden dolayi, yoruyor daha da.. eski kör zincirle bastırarak kesemediklerimi, yenisiyle yag gibi kesti. Dikkatimi ceken diger husus da ayni benzinle, diger iki motor duman atarken, dolmarda koku harici birsey yoktu. Tek cekiste sicak/soguk calistirma da cabasi.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 20 Temmuz 2016; 22:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Konuyla ilgili diğer yazılarınızıda okumuş biri olarak uzun yıllardır bu makinalarla haşır neşir olduğunuzu anlamaktayım. Sadece kullanım değil bakım ayar konularındada tecrübe sahibisiniz. Benim gibi amatör kullanıcılar bilgi sahibi oluyorlar bu vesileyle.

    Bu tip makinalarda önde giden markalar belli. Ama diğer taraftan çok ucuz fiyatlara çin nalı motorlarda piyasada satılmakta. Alınırmı alınmazmı tartışılır ama iyi kötü işte görüyorlar doğrusu. Bende böyle bir makina sahibi olarak ucuz fiyata alıp işimi çokda güzel hallettim.(konuyu daha önceki yazılarımda anlatmıştım) işim bitince içindeki benzini bitirip ve güzelce temizleyip bir kenara kaldırmıştım. Yaklaşık iki ay kadar yattıktan sonra deneme amaçlı çalıştırmak istedim. Fakat bir türlü çalıştıramadım. Sizce neden kaynaklanmış olabilir? Oysa benzini bitip stop edinceye kadar her hangi bir sorun olmamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    Ustasi degilim ama mekanik bilgim, merakim yuzunden; 30 senedir motor kullanan dedeme bile birseyler ogretmisligim var.. yilda birkez memlekete gidince, dedemin oleomac ini kullaniyordum, dolmar i da ona aldim..

    Bahsettiginiz sorun motor eski ise, benzin filtresi tikali olabilir ; degil ise ilk bakilacak sey buji.depoyu doldurduktan sonra, ben de cok ugrastim bir suredir yatan oleomac 936yi calistirmak icin. Eski bujiyle bir hareket alip duruyordu. Yenisini takinca duzensiz de olsa calismaya basladi..buji tirnak aralığı da kontrol edilmeli; genelde 0.5mm olur. Bu da duzgun ise, bujiyi sokup, kablosunu takip, pense ile tutarak calistirma kolu cekip, kontak acik ise mavi kivilcim görmeniz lazim. Pek belirgin olmaz; az ışıklı bir ortamda bakin. Yok ise bobin arizalidir

    Buji islanirsa hic ugrasmayin, kurutmadan calismaz. Ayrica motor sicakken asla bujiyi sokmeye kalkismayin,bloktaki dişi siyirir..

    Hava filtresini söküp, bogazdan iceri ufak bir miktar benzin verip, starteri cekin, atesleme duzgun ise birkac saniye çalışır zaten..


    Bag bahce isleri icin alacak olsam küçük hacimli bir Çin malı düşünürdüm. Ama koyde agac, kütük işleri agirlikli olduğundan dolmara karar verdim. Eski stihl ci olan dedemi daha altı kesmezdi zaten rodajdayken tam gücüne gosterememisti ama kestigi agaclardan sonra cigerlenmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 21 Temmuz 2016; 20:59:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim.
    Benimde başıma gelen bu çalışmama yada zor çalışma olayı başka arkadaşlarında başına gelmiş daha once bahsedilmişti. Çevremdede bununla ilgili bir kaç şikayet duydum. Dolayısıyla bu makinalara has kronik bir sorun olarakda algıladım. Çalışmama zor çalışma durumunu. Özelikle yatan makinelerde.Bilmem yanılıyormuyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morenno -- 22 Temmuz 2016; 3:01:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    bu tip çinya üretimli ucuz motorlarda çalışmama durumu hep var.
    önerim bujiyi değişiniz ve benzin-yağ oranına dikkat etmeniz. ayrıca iş bittikten sonra karbüratorde de benzin kalmamasına özen göstermeli. ben wd40 sıkıyorum ne kadar temizler muamma.
    zira benzin karbüratörde uçunca benzin içindeki yağ karbüratör içindeki kanallarda kalıp tıkama yapar.

    Oregon 542314 / Powersharp 41cm kılavuzlu bileme aparatını kullanan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    bu tip çinya üretimli ucuz motorlarda çalışmama durumu hep var.
    önerim bujiyi değişiniz ve benzin-yağ oranına dikkat etmeniz. ayrıca iş bittikten sonra karbüratorde de benzin kalmamasına özen göstermeli. ben wd40 sıkıyorum ne kadar temizler muamma.
    zira benzin karbüratörde uçunca benzin içindeki yağ karbüratör içindeki kanallarda kalıp tıkama yapar.

    Oregon 542314 / Powersharp 41cm kılavuzlu bileme aparatını kullanan var mı?

    Motor kendiloginden durduktan sonra;
    Primer pompa var ise depodaki kalan benzinin tamamini karburatore gonderip, 10 kez startere asılıp, yaktiriyorum ben de.

    Power sharp zinciri kendine has ve uca takilan aparat ile maximum 4 saniye bileme yapilabiliyor, tek seferde; yanlis hatirlamiyorsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. bu da güzel bir fikir.

    zincir kesici dişlerin eğe ile aradan değilde Power sharp ile diş üstünden bilenmesinin zinzir ömrü ve bileme kalitesi nasıldır diye meraklardayım.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    üstad;
    diamond diyor ama kesici dişler mi yoksa adı mı elmas çözemedim..

    üstten kesmesi-eğelemesi güzel olur da, geri tepme, eğeleme döngüsü(ömrü) nasıldır acaba? zincir kopması da fena birşey ki; adamlar zincir durdurucu(klavuz kapağının içine) ve elcik altına muhafazasını yapmışlar. ortalama saniyede/20metre hızla dönen zincir koparsa; saplanır mazallah çeşitli kurumların yaptığı teslerden geçen makineler, aldıkları onay ile pazara sürülüyor Türkiye'de.. benim dolmarın testini bir üniversite yapmıştı; orada zincir kopma durumunda korumaların işe yarayıp yaramadığı da vardı.

    şöyle çiğerli, ufak bir capon motora, powersharp hiç de fena olmaz; zaten 45cm üzeri modeli yok. küçük motor çok yormayacağı için, eğele eğele akşama kadar kes büyük motorda eğeleme olayı bir nevi mola ya da oleomac ps35 powersharp da güzel bir ikili
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Peki normal standartta bi zincir ortalama ne kadar surede körelir? Yada şöyle sorayım keskin bi zincir kaç saatlik kullanımdan sonra bileme ihtiyacı duyar? Bu işlerle haşır neşir olan bi abim taşa toprağa metale deydirmessen çabuk körlenmez gider bayağı bir süre demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt
    Dogru demis.
    Ben çivi kesmistim de korelmisti kutuk icinde.

    Koreldigini de, cikan talaslarin toz halinde olmasından ve palanın isinmasindan anlayabilirsiniz. Normalde kare kesitli cikmasi lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 26 Temmuz 2016; 18:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolmarın methini çok duydum fakat hiç denemek nasip olmadı. Stihl Husquvarna olemac kullandım, en hoşuma gideni kendi motorum Stihl oldu. ms 360 modeli.
    Husquvarna sthile göre titreşimliydi. Gerçi motor en az 20 yıllıktı.
    Eğeleme işini nasıl yapıyosunuz. Açıyı gösteren bi aparat var onunla yapıyorum ben.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.