Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
23
Favori
342.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genelde tırpan ve ağaç kesme için 520 diye bir motor kullanılıyor, bir çok markanın önünde 520 ibaresi görülmekte, elimde 2 yıl önce aldığım ilk amanlar iyi alışan ve boyu kadar para yiyen secho4100 vardı, bu yıl hiç randıman vermedi, sık sık boğulmalar, çalışmamalar gittim shtil ms170 aldım şimdilik memnunum yerimiz ufak ve sürekli kalmadığımız için ms170 yeterli bulduk, fakat birde motorlu tırpana ihtiyacım var 800-900 tl geçmeyen ve çalışmasında aşınmasında sorun çıkarmayacak motorlu tırpan olarak ne tavsiye edersiniz. sadece kenat kesme ve ot temizlemede kullanılacak, yer az
  • Biraz daha çıkabilirseniz Oleo-mac ı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Aynı sezonda hem oleomac 2 farklı modeli(sabit/esnek şaftlı) ve cin malı Alpina tırpan kullandım.

Alpina resmen ızdıraptı, kesici ipi az uzun bıraksan döndürmekten acizleniyordu Üstelik yeni sayılır, birrkaç seneyi geçmedi alınalı.

Oleomac sabit şaftlı olan, benim kısa donla gezdiğim zamanlardan kalma, 15 senelik en az. kasaptan bozma ustalar ve onların çakma yedek parçaları olmasa halen daha ilk günkü gibi çalışacak.ama el-mecbur dağıtıp elden geçirip çalışır hale getirdim 2 yıl önce. şimdi halen daha iş yapıyor ve ondaki rahatlığı esnek şaftlı ve yeni oleomacda bulamadı dedem

tırpanda ağırlık çok daha önemli, sürekli sırtınızda duracak iş bitene kadar; depo da büyük olunca ikmal aralıkları uzun bu konuda gülleden bozma çin malları çöp.

• Pala yı çıkaramayıp terk-i viran mı eyledi acep? o pala için ağacı keserim hehe
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Buralarda pala icin kurşun atıp, kurşun yeriz
    Çin malı olsaydi motoru bırakırsın orada o ayri

Hazir yeri gelmisken, agaca kistirma durumunda kapali balata olan yani zincir dislisi disarida kalanlarda, zincirden kurtarip motoru daha kolay alabiliyorsunuz olay mahallinden. Diger türlü disli icte olanlarda, balatadan kurtaracak kadar zinciri boşlamak gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar stihl 500i port açmışlar; 2sn fark atmış. Devirlenmesi acayip, aksirma tiksirma yok kaymak gibi. Karburator olmadigi icin ayar da istemiyor; sensorler yapiyor o isi

Bizdeki ustalar!(bir kisim) boyle islem yapmayi gec, cakma buji takip gonderir ancak.

Benim elime gecse 500i kiyamam sahsen; blogu söküp dremelle port genisletmeye. Isin mantigi yanma odasina giren ve cikan hava portlarının genisletilerek performans artışı saglamak, yaninda da yakit artiyor tabi.

• öhhh.

500i'de ki enjeksiyon(injection), 0.25 saniyede 0'dan 100 km / s'ye çıkartıyormuş.
    testeredeki sensörler hava basıncını ve iç ve dış sıcaklığı ölçüp CPU'ya gönderir göndermez optimum ateşleme, zamanlama ve yakıt miktarının hesabını yapıyormuş. yaz kış ona göre ayar. vay anam vay. sordum makinayı bir araba parası 11k istediler :)))

MS 462 C-M enjeksiyonlu değil ama hastası oldum.

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Bu videoyu atan elemanda da stihl cm serisi vardi; otomatik ayarli karburatorlu. Lakin kar buz, soguk havada sapitiyordu; otomatik ayar skalasi yetmiyor galiba extrem kosullara ben de 360 serisinin cm modeline takmış durumdayim

• Merhaba Arkadaşlar .Bahçedeki ağaclari belediyeye budattık.Giris seviyesi max 600 TL kadar motor baktim.Hyundai einel derken en son Bauhaus dan kama kmr46 modelini aldim 549 TL. Daha kulanmadim senede 2 3 kere maxi 4 5 kere kullanıcağim .Sizce işimi görür mü.

• Merhaba arkadaşlar,

Sende 1-2 ağaç kesmek için testere bakıyorum, bunun haricinde senede 1-2 gün de budama için kullanabilirim. Bağ da kuru kayısı, badem ağaçları var bunları temizlemeyi düşünüyorum. Yani bir yilda 2 gunden fazla kullanmam. Ama köy yeri için de elimizin altında bı testere olsun istiyorum.

Hangi marka modeli tavsiye edersiniz.

• düşük bütçeli önerilebilecek zomax kaldı, bilindik markaların en küçükleri bile bin lira bandında ve üst serilerindeki kalitede değiller.

madem çin olacak iyisi olsun zomax bakın, yukarıda model belirtmiştim; en azından kendi markası ve üretim tesisi.

abidik power-gubidik tools gibi markalar; fason üretim çin mallarıdır; buna hyundai de dahildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

düşük bütçeli önerilebilecek zomax kaldı, bilindik markaların en küçükleri bile bin lira bandında ve üst serilerindeki kalitede değiller.

madem çin olacak iyisi olsun zomax bakın, yukarıda model belirtmiştim; en azından kendi markası ve üretim tesisi.

abidik power-gubidik tools gibi markalar; fason üretim çin mallarıdır; buna hyundai de dahildir.
    hocam, Husqvarna 236, HUSQVARNA 120 MARK II , zomax(hangi model) bu 3 testereden hangisini önerirsiniz, yukarda bahsettiğim işler için 1000 tl'den fazla ayırmak da istemedim, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
  • rebelmummy kullanıcısına yanıt
    1200 civarına zomax 6010, bu paralara sıfır olarak alabileceğiniz en profesyonel makina olur o kadar çıkamam derseniz; 600 civarına metal karterli(eksozun altındaki yağ deposundan anlarsınız) zomax bakın bence. gönül ister ki stihl 200 üzeri seri önerelim ama satışı yok olsa da pahalılar.

ziraishop sitesi açılmıyor, irhal tarımdan bir model atayım
    www.irhaltarim.com.tr
    Zomax Zm5030 Benzin Motorlu Testere - www.irhaltarim.com.tr
    https://www.irhaltarim.com.tr/urun/zomax-zm5030-benzin-motorlu-testere/8427

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelmummy

hocam, Husqvarna 236, HUSQVARNA 120 MARK II , zomax(hangi model) bu 3 testereden hangisini önerirsiniz, yukarda bahsettiğim işler için 1000 tl'den fazla ayırmak da istemedim, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    1. Zomax 4010 700,den fazla verme
    2. Husqvarna 120 mark ii 950den fazla verme

• philips7000kk P kullanıcısına yanıt
    Sene de 4.5 kere kesimi her çin malı yapar. Kama by Reis Makina dusturubitörü saglamdır.

• www.hepsiburada.com
    Solo 643 IP 2,7 Hp Benzinli Ağaç Kesme Motoru 40 cm Pala Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/solo-643-ip-2-7-hp-benzinli-agac-kesme-motoru-40-cm-pala-p-HRITLSOLO643IP

şöyle bir testere buldum, youtube da da bir kaç video izledim fena değil gibi duruyor kullanan varmı arkadaşlar
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Solo Alman markasi ve ürünü. Almancam şayzeden ibaret oldugu icin Alko firmasi ile olan bagini bilmiyorum ama yeni modelleri Alko yapimi. buradan da bakabilirsiniz.

643ip modeli daha onceden benim de listeme girmişti lakin bayide gidip inceledigimde kalitesi hosuma gitmemisti malzeme olarak. Hava filtresi süngerden mamul olup, makine de plastik altyapi(şase) uzerine kurulu. Yag pompasi ise ayarlanamayan turden.

Videolarina bakarsak guzel kesiyor. Ulkemiz sartlarina bakarsak ie parca sıkıntısı yasatmasi kuvvetle muhtemel; satici da bunu teyid etmisti. Yoksa 656 modeli favorimdir ve youtube da motor yaristiranlarda da goruyorum

En onemlisi ise fiyat, 600 700 lira olsa tercih edilebilir ama 1200 lirayi baglamam ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 16 Ekim 2019; 22:26:21 >

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabınız için, hepsi burada indirimlerine bakıyordum çıkınca karşıma fiyat ve ağırlık hp oranı iyi gibi geldi gözüme; eğer distirübütör ü olmayıp yedek parçası bulunmasında zorluk çekiliyorsa hir girmeyeyim o sulara lakin vaad ettiği özelliktede böyle bir makina türkiyede bulunması hakikaten çok zor dolmar ve echo ürünleride aşırı pahalandı açıkçası hala echo cx501 ve dolmar 111 modeline rakip bulamadım varsa siz söyleyin hocam
  • Ben Einhell GC PC PC 2040 model aldım odun yapmak için köyde.40cm oregon, pala oregon zincirliymiş.Tabi ne kadar doğru bilemem.Çok teferruatlı bilgim yok zaten.İşimi görsün bütçeyi zorlmasın dedim.İlk kullanım intibam iyi. Lİsans altı Çinde üretilmiş.Belki bir miktar daha iyidir.Zaman gösterecek.
  • Dolmar ps420 ziraide tekrar satisa girdi; 1600 lira uzerinde su an, en son 1250idi

Bu arada oleomac gs gs37 gs41 gs45 modelleri cikmis yeni kasa ile. Hem bizde gormedim hem de bu doviz kurunda pahali gelecektir gelse bile.
    Telefonlarda oldugu gibi bu sektorde de kaliteli Çine yonelmek daha mantikli. Burada da zomax gibi kendi markasi ile satilan buyuk firma secmek gerek. Fasonlardan uzak durulmali.

Stihl Tr temsilcisi sadal web sayfasinda hosuma.giden bir durumla karsilastim; misal ms 261 seciyorsunuz, bagli ürünlere tıklayınca yedek parca listesini/fiyatlarını dokuyor ve oradan siparis gecilebiliyor. Piyasada fellik fellik parca arayip, orjinal mi cakma mi ayirt etmek zorunda kalmiyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.