Şimdi Ara

Ağ'daki yazıcıya bağlanamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ağdaki yazıcının ip adresini yazıp orada çıkan yazıcı simgesine tıkladığımda;

"Windows yazıcıya bağlanamıyor. Yazıcı sürücüsü, Windows NT 4.0 sürücülerini engelleyen bilgisayarınızda etkin olan bir ilkeyle uyumlu değil." hatası alıyorum.

Yazıcının driverlarını tekrar yükledim yine aynı sorun var. Şimdi format atıcam, format attıktan sonra yine aynı sorunla karşılaşır mıyım?

• L

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle her iki bilgisayarın da dosya ve yazıcı paylaşımını açın. Yazıcı için özel olarak Yazıcı Özellikleri kısmından paylaşıma açın ve ağda adı bilinecek şekilde adlandırın, dizinde listele deyin.

Bir de bilgisayarları aynı Çalışma Grubu adı altında (EV-AĞI, WORKGROUP, vb...) ağa dahil etmeniz size yazıcınızın ağ üzerinde bulunması ve sorun yaşanmaması açısından daha kolaylık sağlaycaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

Öncelikle her iki bilgisayarın da dosya ve yazıcı paylaşımını açın. Yazıcı için özel olarak Yazıcı Özellikleri kısmından paylaşıma açın ve ağda adı bilinecek şekilde adlandırın, dizinde listele deyin.

Bir de bilgisayarları aynı Çalışma Grubu adı altında (EV-AĞI, WORKGROUP, vb...) ağa dahil etmeniz size yazıcınızın ağ üzerinde bulunması ve sorun yaşanmaması açısından daha kolaylık sağlaycaktır.

Cevabınız için teşekkürler. Ancak sanırım sorun yazıcı sürücüsüyle bilgisayardaki bir sürücünün birbirlerini engellemesinden kaynaklanıyor. Çünkü diğer yazıcılara bağlanabiliyorum. Ayrıca yazıcı sunucusunda paylaşım etkin değil ama diğer bir bilgisayar o sunucuya bağlanabiliyor.

• Peki yazıcı bir sunucuya mı bağlı yani sunucu üzerinde mi çalışıyor yoksa network yazıcı mı kullanıyorsunuz ?

Sorun kullandığınız işletim sisteminin yüklenmeye çalışan yazıcı sürücüsünün uyumsuzluğu ile ilgili gibi gözüküyor da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiky2122003 -- 16 Temmuz 2014; 21:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

Peki yazıcı bir sunucuya mı bağlı yani sunucu üzerinde mi çalışıyor yoksa network yazıcı mı kullanıyorsunuz ?

Sorun kullandığınız işletim sisteminin yüklenmeye çalışan yazıcı sürücüsünün uyumsuzluğu ile ilgili gibi gözüküyor da...

Yazıcı sunucusunda Windows Server 2012 kurulu. Diğer statik ipli bilgisayarlara ağ üzerinden paylaştırılıyor. Evet inşallah format attıktan sonra aynı sorunla karşılaşmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 16 Temmuz 2014; 22:29:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.