Şimdi Ara

Ağ Bağlantısı ve Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 aydır internet kafemde bi,r problemim var 26 adet bilgisayarım var ana masada dahil olmak üzere sürekli ses ve ağ bağlantısı sorunu yaşıyorum. bilgisayarların ses ve ağ bağlantıları kesiliyor yeniden başlattıktan sonra düzeliyor fakat 30 dakika ile 1 saat arasında geri gidiyor. deepfreeze ve akinsoft kurulu bilgisayarlarımda. nerden baksanız 30 kere format atmışımdır en son fdisk seçeneğini denedim olmuyor bitdefender a kadar bir sürü viruüs programı kullandım bir tane bile virüs bulamadı. bir çözüm öneriniz varsa beklemekteyim...

• nacizane görüşüm internet bağlantısı için switchin yada hub'ın arızalı oldugudur.
  • dostum switch modem her şeyi değiştik yeni bilgisayar kasası getirdim kurdum onada bulaştı bu virüs aktif hale gelince görev çubuğu windows 98 haline dönüyor ağ kimliği pasif hale geliyor aygıt yöneticisine girince sürekli aygıt yöneticisi yenileniyor ama bilgisayar areset atınca sorunlar düzeliyor. gebertti beni müşteriler kaçmaya başladı her şeyi denedim olmuyor :(
  • Tüm bilgisayarlara format atılıp yeniden kurulma vakti gelmiş görünüyor.
  • onuda yaptım hepsini söltüm formatladım 1 saat geçmedi tekrar başladı. görev yöneticisinde reg programlarında gözükmüyor. kaspersky çalışırken bile oluyor ve kaspersky uygulama filtresi göremiyor :( birdeağ bağlantısı gidince internete girebiliyorsun ama msn açamıyorsun.
  • need backup :(((
  • Hocam formatladıktan sonra kurdugunuz programların veya oyun vs lerin birinde veya birçoğunda virüs olabilir ve tekrar sisteme bulaşıp ardından da ağ vasıtası ile diğer tüm makinalara yayılmışlardır. Temiz dosyalara ihtiyacınız var bir sonraki kurulumlarda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam onuda yaptık olmadı desem inanırmısın hiç bir şey yüklemedim deep freeze yi bile internetten indirdim. bioslardan şüpheleniyorum. bioslarla ilgili olabilirmi.
  • Bios update ile sorunun hallolması gibi bir durum da söz konusu. Anakartın driverlerini de kurdunuz mu?
  • KARDEŞ BENDEDE AYNI SRUN VARDI BENDE BİLGİSAYARCIYIM VE BAKIMLARININ BNA AİT OLAN BÜTÜN KAFELERDE AYNI SORUN VARDI SES KENDİĞİLNDEN DEVREDIŞI KALIYODU VE BİLGİSAYARLAR AĞ ÜZERİNDEN BİRBİRLERİNİ GÖRMÜYODU GÖREV ÇUBUĞU ESKİ İŞLETİM SİSTEMLERİ GİBİ OLUYODU AMA SORUNU ÇÖZDÜM fatihky_4444@hotmail.com EKLE SENDE KURTUL BU İLLET VİRÜSTEN SAYGILAR
  • arkadaşlar ben ankarada ve bir çok ilde kafe tenik destek hizmeti veriyorum
    sorunun sebebi
    http://do.qwertyy.cn/do.htm JS isimli script viriüsü
    görev yöneticisine baktığınızda enaz 5 -6 tane wscript exe çalıştığını göreceksiniz
    bir süre sonra ses kartları ve ağ gidecek internet takılacak daha doğrusu donacak
    makineye reset attığınızda bir sre normal çalışacak fakat aynı sorunu tekrar bir süre sonra tekrar yaşayacaksınız
    tek çözüm
    temiz bir sistem hazırlayıp
    clonlama yapmak
    başka çözüm yolları için uğraşmayın
    zamanınıza ve eğinize yazık olmasın
    herkeses iyi çalışmalar
    iletsim için
    oktenbilgisayar@hotmail.com

• kardeş bende de aynı sorun oluyodu ama sorunu çözdük msn adresimi vereyim ekle ordan sana anlatayım mağdur durumda kalma
  • aynı sorun bendede var her defasında formatla olucak iş deyil arkadaşlar ben yaptım bi ay sonra gene aynı virüs geldi daha köklü bi çözüm gerekli
  • quote:

Orjinalden alıntı: isyankarkanarya

arkadaşlar ben ankarada ve bir çok ilde kafe tenik destek hizmeti veriyorum
    sorunun sebebi
    http://do.qwertyy.cn/do.htm JS isimli script viriüsü
    görev yöneticisine baktığınızda enaz 5 -6 tane wscript exe çalıştığını göreceksiniz
    bir süre sonra ses kartları ve ağ gidecek internet takılacak daha doğrusu donacak
    makineye reset attığınızda bir sre normal çalışacak fakat aynı sorunu tekrar bir süre sonra tekrar yaşayacaksınız
    tek çözüm
    temiz bir sistem hazırlayıp
    clonlama yapmak
    başka çözüm yolları için uğraşmayın
    zamanınıza ve eğinize yazık olmasın
    herkeses iyi çalışmalar
    iletsim için
    oktenbilgisayar@hotmail.com

dediğin konuyla ilgili netteki çözümlere baktım tek tek uyguladım ancak bir çözüm olmuyor

• konuya kesin çözümü buldum arkadaşlar sorunu yaşayanlar pm atsın yardımcı olurum format vs gerekmemektedir.
  • Sorunun çözümünü buraya yazarsanız eğer daha iyi olur. Hem başkaları da görmüş olur hem de tek tek pm atmak zorunda kalmazsınız. İyi geceler
  • Bilgisayarda bu sorun olan arkadaşlar öncelikle deepfreze programını pasif etsin sp2 ve sp 3 güncellemelerini yapın xp sp3 ü mutlaka geri yükleyiniz. host dosyalkarına yerleştirilen engelleme ipleri bir işe yaramıyor onları yapmanıza gerek yok. Gülcellemeleri yaptıktan sonra netten ESET NOD32 Antivirus & Smart Security 3.0.672.0 yi indirin ancak normal nod 32 bu işi görmüyor smart securty olması şart.Ağdaki pcleri kapatım işlemi yaptığınız pcyi açın sadece programı kurup güncelleyin güncellemelerini tam yapmadanda bir işe yaramicaktır. js virüslerinin kullandığı açıkları sp3 bir nevze olsun kapatmakta ESET NOD32 Antivirus & Smart Security 3.0.672.0 ise bulup silmektedir.Taramayı yaparken bi kaç defa pcyi yeniden başlatma isticektir.Bunlarıda yapın.

Ben işe yaramadığını düşünüyorum ama yinede şunlarına yapın başlattan çalıştıra
    C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ içinde hosts 'u Notpad ile açıp altına şu kodları ekleyip, kaydedip çıkınız. Dolayısı ile bu sitelere girişini engelleyip, iletişim sağlamasını keseceğiz..

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1 x.222360.com/ads.js
    127.0.0.1 union.222360.com
    127.0.0.1www.222360.com
    127.0.0.1 *.222360.com

bunların hepsini host host1 host2 ... dosyalarına notepedle açıp kaydedin. Sorununuz hallolucaktır.Bu işlemi ağdaki pclere tek tek yapın bu sırada başka pc açmayın.Bu virüs sadece anamakinenizde olsa bile tüm sistemleri dondurmaya sesini kesmeye ve ağ ayarlarını değiştirmeye yeticektir.Bazı makinelerde virüs yakalamazsa acaba bulmuyomu diye yanılmayın.Programı sistemden kaldırırsanız aynı sorun tekrar apse edicektir.Sistemlerden kaldırmayın.cafelerdeki sabit ipler nedeni ile bu atakları almak daha basit.Bu nedenle tekrar meydana gelmesi çok basit oluyo güncel olarak pc nizde kalsın.
    Aşağıdaki güncellemelerinde hepsini yapın.Sağda solda benzer bilgiler vardı ama bunların hepsini yapmadan olmuyo bende onlara göre yaptım olmadı bu virüs programı bu versiyonu bu haliyle xp sp3 ve aşağıdaki güncellemeler şart.Eksiksiz yapın.

ek güncellemeler

KB956390

KB893803

KB953155

KB954211

KB956390

KB956391

KB956803

KB956841

KB957095

KB958644

• ARKADAŞLAR ANLATAMADIM GALİBA WİN32/ALMAN.NAB DENEN Vİ VİRÜS ADINDA PCLERE SABİTLENİYO VE PC Yİ SIFIRDAN KURMAYANA KADAR PC DEN SİLİNMEZ SORUN GĞNCELLEMELER
  • SA ARKADASLAR ben fatihky_4444@hotmail.com kısıyım gecenlerde msn den bırı ekledı gercekdost_12@hotmail.com dıye bırı slm gonderdı kardes bende de aynı sorun var dedı yardım et musterıler gıdıyo bende ALLAH RIZASI ICIN PROGRAMI GONDERDIM az once sıtelerı gezıyordum gercekdost_12@hotmail.com u gordum YORUM YAZMIS DEMISKI EKLEYIN 10 DK DA BU SORUNU COZERIM

EMEGE SAYGISIZLIK BUDUR HERALDE YAZKILAR OLSUN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.