Şimdi Ara

Ağ bağlantısı ile ana bilgisayardaki harici diski paylaşmak (yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    Ofiste kullandığımız ana bilgisayara bağlı harici diski paylaşıma açtım fakat diğer bilgisayardan erişmek istediğimde yöneticinize başvurun gibi bir uyarı veriyor. Ağ bağlantısından harici diski nasıl paylaşıma açabilirim. Fakat ağ üzerinde 30 u aşkın bilgisayar mevcut diğerlerinin benim verilerime erişimini nasıl engellerim.

    teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Diskin paylaşımını yaptıktan sonra Ağ bağlantılarındaki ayarlarından Dosya ve Yazıcı Paylaşımını etkinleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca disk sürücünün İzinler kısmında Everyone'a en az okuma yetkisi vermiş olmanız lazım.

    Sizin verilerinize erişilmesini istemiyorsanız paylaşımlarınızı kapatmanız yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Diskin paylaşımını yaptıktan sonra Ağ bağlantılarındaki ayarlarından Dosya ve Yazıcı Paylaşımını etkinleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca disk sürücünün İzinler kısmında Everyone'a en az okuma yetkisi vermiş olmanız lazım.

    Sizin verilerinize erişilmesini istemiyorsanız paylaşımlarınızı kapatmanız yeterli.

    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ofiste 1 adet masa üstü pc bulunmakta onun dışında 6 kişi notebook ile çalışmakta ancak kullandığımız verileri masaüstü bilgisayara bağlı harici diskte depolayarak 6arkadaş bu verilere erişmek istiyoruz ancak bağlı bulunduğumuz ağ içerisinde 30 u aşkın bağlı bilgisayar bulunuyor bu altı kişinin dışında kalan kişilerin bizim verilere erişmesini ve bizim verilerin bir suikaste kurban gitmesini istemiyoruz. Masaustu bilgisayarda yazıcı bağlı biz kendi notebooklarımızla o ağ içerisinden bağlanarak yazıcıdan çıktı alabiliyoruz fakat harici diski paylaşıma açamadık dediğiniz ayara yarın bir daha bakıcam sanki farklı bir durum var gibi,

    Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortak bir ag mi kullaniyorsunuz ? Yoksa baglanti sadece sirketinize mi ozel. Eger sirkete ozel bir baglanti kullaniyorsaniz;

    Bu tur yetkileri tanimlamanin en guzel yolu bir group policy tanimlamaktir (Kullandiginiz ana bilgisayari dns ve group policy serverina cevirmek). Bunun icin windows'un server surumune ihtiyaciniz var. Sirketinizdeki domaine kayitli butun kullanicilarin veya bilgisayarlarin ne yapip ne yapamiyacagina istediginiz sekilde en ince ayrintisina kadar ayarlayabilirsiniz. Yonetici ve calisan gruplarini rahatlikla birbirinden ayirip yetkilerini fatkilastirabilirsiniz.

    Boyle bir cozume erisemiyorsaniz agdaki bilgisayarlarin ayni workspace uzerine kayitli oldugundan emin olun. Harici diski paylastirirken read yetkisini herkeze degil sadece istediginiz kullaniciya verin. Ancak ustteki yontemi kurmanizi tavsiye ederim daha guvenli ve daha sistemli calisirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paylaşım ayarlarından everyone değil yalnızca erişim izni olan kullanıcıların iplerini ekleyin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.