Şimdi Ara

Afyon Ece Sucuk 35 TL/kg (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
16.303
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi küçük kasabın ile bir tutuyorsun dediğin bölge dağıtım operasyonundan bildiriyorum. 17.000 sadece büyük baş hayvan ve ilçe büyüklüğünde meralar / yem üretim tesisleri var. Neyin ne kadara maal olacağını çok iyi biliyorum. Bu fiyata sucuk yiyecekseniz bir değil 10 kere düşünün diyorum yine de kendiniz bilirsiniz. Sürümden kazanıyor zannettiğiniz çok durumda işin aslı öyle değil. trendyoldan satılan metal işi ile hayvancılığı falan kıyasladığınıza göre siz bu işlerden anlamıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Üreticide 1 tl olan domates istanbulda 8 tl ye satılıyor.

Marketler kıymayı 50 tl altına satıyor. Koca firma hammede olan et ve yağı migrostan aldığını mı düşünüyorsunuz? Kendi besi çiftliği olmayan kimse bu işe girmez zaten.

Firma hakkında tek şikayet var o da üstteki kişinin attığı şikayet.

Ekrem çoşkun da böyle köfteci yusuf da şemsettin de böyle belli ki firma karı düşük tutup sürümden kazanıyor. Reklam parasını buna yatırmış.

İlerde fiyatları tanınırlığı artınca yükseltecektir.

6 kilo alamam tanımadığım bir firmadan. Yarım yada bir kilo denemek için alırdım bu fiyata.

Köfteci yusuf, şemsettin, ekrem coşkun  Nerede çöp var örnek göstermişsiniz..

• Nerelerden yemek yiyorsunuz merak ettik doğrusu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Yukarıda bir arkadaş "kafa eti" nden bahsetmiş...Kafa eti hayvanın diğer etleri gibi normal bir ettir ama köftesi çok lezzetli olur...Bilgi mahiyetinde... 

Kelle eti hayvanın diğer eti gibi et değildir, ucuzdur, bugün 35 liraya çok rahat kelle eti bulabilirken, 35 liraya kıyma dahi bulamazsın. Özünde sakatat kategorisindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmummy -- 29 Mayıs 2021; 14:56:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supedy S kullanıcısına yanıt
    Reklam tanıtım maaliyeti vs bir çok etken ile. Bir hayvancılık operasyonunda Muhasebe müdürü yada patron değilseniz çalışmanız bu işleri süper bildiğinizi göstermez.

Her firma kendi iş planı vardır maaliyeti vardır. Kendi besi çiftliği varsa sizin maaliyetlerinizden çok daha düşüktür. Yazdığım gibi en ucuz eti ile bu sucuğu üretir pahalı satılan eti ile de karını sağlar. Kar marjı düşüktür vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

tamam ya lanet olsun ben hiçbir şey bilmiyorum siz her şeyi biliyorsunuz, çok kaliteli bir sucuk bu 35 liraya kasa kasa alın çoluk çocuğunuza sabah akşam bunları yedirin şifa olsun.

• Bir kilo alırsın 700gr. mı tavada kalır.

• 35 lirayı 3 kağıt para şeklinde yiyiniz daha sağlıklı

• Bu fiyatın olabilirliğini bile tartışmaya açanlar var, işte 3.dünya ülkesi vatandaşı böyle davranır, sorgulama bilinci hiç yoktur, karnı bir şekilde doysun da içine ne girdiği pek farketmez :) bir nevi recep ivedik bunların parodisidir ama bu elemanlar kendilerini izleyip gülerler de durumun farkına varamazlar, göbeğini kaşıyan adam denince de kızarlar :)))

bu durum normal şaşırmam fakat yetkili makamların bunlara hiçbir denetim yapmaması olayı bitiren noktadır, demek sana bu kadar değer biçiliyor vatandaş olarak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Mayıs 2021; 16:15:19 >
  • helsloot kullanıcısına yanıt

Hileli derken adam at eti eşşek eti kullanıyor demiyorum. Hayvanın normalde ucuza gidecek yerlerini çekp sucuk yapıyorlar. Kelle, paça, sakatat vb. çekip sucuk yapıyorlar. Atıyorum yüzde 20'si döş, yüzde 20'si boyun, %60'ı sakatat.

Afyon'un her yeri sucukçu zaten. Kasap olan herkes sucuk yapıyor.

Danet, Merve, Toros sucuklarını öneririm. (Ben Danet alıyorum, Afyonda 60-65TL/kg)

Ama fiyat düştükçe kalite düşer bu böyledir.

• Sandikli sedef sucuk deneyen var mi?

• serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Maaliyet kar marjı nedir? Adam belki reklam yapıyor olamaz mı? 100 tl olan sucukları migros 49 59 a satınca zarar mı ediyor ki üretici bile değil. Üretici fiyatları ile parakende fiyatlarını biliyormusunuz?

Erzurum kasap diye hb de de ucuza sucuk veriyor. Kalitesi çok üst düzey mi hayır. Getir çarşı kupon ile ucuza yerel kasap sucuk aldım hb den aldığım ile arasında kalite farkı çok az. Apikoğlu sarı etiket te şahin de aldım sucuk abartıldığı gibi aşırı maaliyetli bir ürün değil zaten %40 ı yağ yani para etmeyen kısmı içinde de antrikot yok en ucuz kıymalık et var.

Market ile kıyaslaman hata. En pahalısı en iyisi değil. Zaten pahalı satsa kimse almaz.

Bir sucuk sever olarak tatmadığım market kasap sucuk kalmadı sayılır. Aralarında ahım şahım fark yok.

• Millet et fiyatlarına takılmış , baharat çok mu ucuz?! Bu fiyata ancak küflü baharattan yapar o da kanserojendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: h.t.1357

Belki dana iç yağını çok koyarak fiyatı düşürüyorlardir. Çünkü dana iç yağı ucuz bir ürün. Ankara Ulus takı hal' dek kg.i fiyatı 15-20 TL arasındaydı.

Son zamanlarda hem kebaplarda hem de et ürünlerinde epey yağ artışı farkettim ucuza getirmek için bunu yapıyorlar muhtemelen dediğiniz gibi.

Tabi damar sağlığına normalden de zararlı hale geliyor.

• Daha geçen hafta sucuk yaptık. Yıllardır da yaparız. Şimdiye kadar hazır olarak satın almadık.

Piyasada temin edilebilecek en ucuz karkas etin kıymasını 45 TL'ye bulabildik. Oldukça yağlı bi ettir bu arada. Zaten öyle olması gerekir.

10 kg etten sucuk yapmaya çalıştığınızda yaklaşık bu ağırlığın yüzde 10'u kadar baharat+sarımsak ve katkı maddeleri eklemeniz gerekir. (hepsi toplamda yüzde 10'dur) Kırmızı biber, kimyon, karabiber gibi baharatlar ciddi paradır. Karışımının ortalaması etin ağırlıkça birim fiyatına yakındır. Yani öyle baharatı bas ucuza mal et gibi bir durum yoktur.

10 KG ete 1 kg civarı baharat ve katkı maddesi ekleyip bağırsağa doldurursanız 1 haftalık fermentasyon bitiminde 7.5 KG sucuk elde edersiniz. Eğer bu işlemden sonra paketlenmezse durduğu yerde yüzde 5-10 civarı daha ağırlık kaybeder.

En ucuz etle bile 65 TL'nin altına maledemiyoruz biz. Kaburga, but falan kullanılırsa maliyete 15-20 ekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Maaliyet kar marjı nedir? Adam belki reklam yapıyor olamaz mı? 100 tl olan sucukları migros 49 59 a satınca zarar mı ediyor ki üretici bile değil. Üretici fiyatları ile parakende fiyatlarını biliyormusunuz?

Erzurum kasap diye hb de de ucuza sucuk veriyor. Kalitesi çok üst düzey mi hayır. Getir çarşı kupon ile ucuza yerel kasap sucuk aldım hb den aldığım ile arasında kalite farkı çok az. Apikoğlu sarı etiket te şahin de aldım sucuk abartıldığı gibi aşırı maaliyetli bir ürün değil zaten %40 ı yağ yani para etmeyen kısmı içinde de antrikot yok en ucuz kıymalık et var.

Market ile kıyaslaman hata. En pahalısı en iyisi değil. Zaten pahalı satsa kimse almaz.

Bir sucuk sever olarak tatmadığım market kasap sucuk kalmadı sayılır. Aralarında ahım şahım fark yok.

Sucuk karışımı olgunlaşma esnasında %35 civarı ağırlık kaybeder. Bunu hesaba katmıyorsunuz. Mesela pastırmada bu oran %50'dir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.