Şimdi Ara

After Effects render alırken GPU nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i5-4210H + 8 GB RAM + GTX 960M donanıma sahip bir bilgisayarım var, after effects de çalışmalarım oluyor 1080p render alıyorum ve çalışmada efektler varsa render alırken çok çok yavaş oluyor, GPU ile çok daha hızlı alacağını düşünüyorum peki kullanma şansım var mı GPU'yu bu işlemi yaparken?

• Nvidia denetim masasından programı GPU için tanımlamaya çalışın .Belki bu şekilde olur .
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    After FX programının tanıyıp kullanacabileceği ekran kartları her sürümde farklıdır. Kullandığınız sürüm 960M ile uyumlu olsa bile render işleminin tamamını ekran kartına yaptıramazsınız.Sadece belirli ışık yansıması ve soğurması vs... hesaplarını yapabilirsiniz ki bunun da render etme sürenize sandığınız kadar etki etmesi maalesef mümkün değil.Halen işlemci gücüne mahkumuz/mahkumsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 15 Ağustos 2016; 8:13:57 >
  • 960m ibaresinden anladığımız kadarıyla sisteminiz laptop olsa gerek. Öncelikli olarak desktop bir sisteme geçmenizi tavsiye ederim. Sony vegas ta render motoru cpu veya gpu olarak seçebilrsiniz. Ancak sizin böyle bir şansınız yok. Böyle devam edeceksiniz uzun lafın kısası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

After FX programının tanıyıp kullanacabileceği ekran kartları her sürümde farklıdır. Kullandığınız sürüm 960M ile uyumlu olsa bile render işleminin tamamını ekran kartına yaptıramazsınız.Sadece belirli ışık yansıması ve soğurması vs... hesaplarını yapabilirsiniz ki bunun da render etme sürenize sandığınız kadar etki etmesi maalesef mümkün değil.Halen işlemci gücüne mahkumuz/mahkumsunuz.

Anladım hocam çok teşekkürler cevabınız için. Peki RAM yükseltmesi yapsam bir faydası olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Tabii ki yaptığınız çalışmaya göre değişir.Bu konuda sadece siz yorum yapabilirsiniz ama 16GB ramden aşağısını kullanmamaya çalışın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.