Şimdi Ara

Afrika'da 55 dolar milyarderi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika'da toplam servetleri 144 milyar doları bulan 55 milyarderi bulunuyor...

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Afrika kıtasında sanılandan çok daha fazla dolar milyarderi olduğu ortaya çıktı. Nijerya'da yayımlanan Ventures dergisi, dünyanın en az gelişmiş ülkelerine ev sahipliği yapan kıtada toplam servetleri 144 milyar doları bulan 55 milyarderin yaşadığını yazdı.

Dergiye göre Afrika'nın en zengini, 20,2 milyar dolarlık serveti ile Nijeryalı iş adamı Aliko Dangote. 56 yaşındaki Dangote, 14 ülkede faaliyet gösteren ve yıllık 30 milyon ton üretim kapasitesine sahip çimento fabrikalarının sahibi. Aynı zamanda Afrika'nın en cömert hayırseveri olarak tanınan Dangote, geçen yıl çeşitli kurumlara 100 milyon dolar bağışta bulunmuş.

Listenin 2. sırasında Güney Afrikalı iş adamı Allan Gray yer alıyor. Yatırım şirketleri sahibi 75 yaşındaki Gray'in servetinin 8,5 milyar dolar olduğu sanılıyor.

Afrika'nın en zengin 3. işadamı, yine bir Nijeryalı. Ticaret hayatına gazlı içecekler ve dantel kumaş satarak başlayan 60 yaşındaki Mike Adenuga'nın kurduğu petrol şirketi günde 100 bin varil petrol üretiyor. Aynı zamanda Nijerya'nın en büyük GSM operatörlerinden birinin sahibi olan Adenuga'nın serveti yaklaşık 8 milyar dolar.

Afrika'nın zenginleri listesinde üç de kadın yer alıyor. Kıtanın en zengin kadını 7,3 milyar dolarlık servetiyle Folorunsho Alakija. Servetini petrolden kazanan Nijeryalı iş kadını Alakija, aynı zamanda moda tasarımı ile de uğraşıyor.

Angola Devlet Başkanı Jose Eduardo dos Santos'un yatırımcı kızı Isabel Dos Santos ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın annesi Ngina Kenyatta da Afrika'nın en zengin kadınları arasında yer alıyor.

Dünya Bankası verilerine göre yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısının son 30 yılda 205 milyondan 414 milyona yükseldiği kıtadaki 55 milyarderden 20'si Nijerya, 9'u Güney Afrika ve 8'i de Mısır vatandaşı.

Afrobarometer araştırma şirketi tarafından ekim başında yayımlanan bir rapor, Afrika'daki ekonomik büyümenin sadece küçük bir elit grubun çıkarına hizmet ettiğini göstermişti. Forbes dergisinin geçen yıl açıkladığı dünyanın en zenginleri listesinde sadece 16 Afrikalı yer alıyordu.

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=276786

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ama hala yardımları biz yapıyoruz cami çıkışlarında paraları toplayıp gönderiyoruz , bu denyolar lüks içinde yaşarken Kıt'anın birçoğu aç ve yoksul .
  • Babamdan 1000 tl alıp afrikaya gidip zengünüm diye bağırcam.
  • Afrika için tek çıkar yol komunist sistemdir. Herkes kamulaşmış yerlerde haftada 30 saat çalışıp ev su elektrik yakacak yeme içme ve ilaç ile eğitimi baştan sona ücretsiz almalıdır. Zira insan haftada 30 saat çalışsa bunların hepsini alabilir. Ancak kapitalist sistem daha fazla çalıştırıp ölme diye 3 kuruş maaş veriyor.

Küba nasıl ? Haftada 3 gün iş ve Ev, okul, ilaç, su, elektrik, gıda ücretsiz. Ayda kazanılan 20 doları ise harcayacak yer bulamıyor.
  • Afrika insanı rahatına çok düşkün ve tembel, çalışmayı istemiyor biz nasıl olsa besliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Afrika için tek çıkar yol komunist sistemdir. Herkes kamulaşmış yerlerde haftada 30 saat çalışıp ev su elektrik yakacak yeme içme ve ilaç ile eğitimi baştan sona ücretsiz almalıdır. Zira insan haftada 30 saat çalışsa bunların hepsini alabilir. Ancak kapitalist sistem daha fazla çalıştırıp ölme diye 3 kuruş maaş veriyor.

Küba nasıl ? Haftada 3 gün iş ve Ev, okul, ilaç, su, elektrik, gıda ücretsiz. Ayda kazanılan 20 doları ise harcayacak yer bulamıyor.

+1 Afrika daha fazla sömürülemez böylece.Aslında bu dünya tüm insanlar içinde geçerli.
  • Fakirliğin gözü kör olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Afrika insanı rahatına çok düşkün ve tembel, çalışmayı istemiyor biz nasıl olsa besliyoruz.

Hocam elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez diye bi laf var

Gelişmemiş ülkede yapılacak fazla bişey yok tembel olduklarını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Afrika insanı rahatına çok düşkün ve tembel, çalışmayı istemiyor biz nasıl olsa besliyoruz.

Hocam elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez diye bi laf var

Gelişmemiş ülkede yapılacak fazla bişey yok tembel olduklarını sanmıyorum

+ beyaz adam zamanında çok sömürmüş oraları, şimdiki zenginliğinden bence oralara tazmi,nat olarak muazzam yatırımlar yapmalı; hee ondan sonra tembeller çalışmıyorla rdiye eleştirebiliriz
  • Konuda "Ayna" programı havası var
  • Ben çocukken Somalililer ölüyor diye yardım toplanırdı bende madem açlar neden kadının 10 tane çocuğu var derdim.
  • komünistler gelmiş yine.hala anlayamadınız bu sistemin gerçek hayatta bir karşılığı olmadığını.ben de herkes birbirine yardım etse ne güzel olur diyorum.herkes birbirine yardım ediyor mu?etmiyor.edecek mi?etmeyecek.açgözlüler hep olacak mı?olacak.aynı bunun gibi komünist sistem de hep birilerine yarayacak.
  • oradaki kacakcilikdan dolasan para ne kadardir

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

komünistler gelmiş yine.hala anlayamadınız bu sistemin gerçek hayatta bir karşılığı olmadığını.ben de herkes birbirine yardım etse ne güzel olur diyorum.herkes birbirine yardım ediyor mu?etmiyor.edecek mi?etmeyecek.açgözlüler hep olacak mı?olacak.aynı bunun gibi komünist sistem de hep birilerine yarayacak.

Komünist sistem Çin'deki gibi uygulanabilirse insanlar(hele ki berbat yaşam standartlarına sahip Afrikalılar) kazançlı çıkar. Onun dışında toplumsal değerleri köreltmekten başka bir işe yaramaz(Rusya'da olduğu gibi).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.