Şimdi Ara

AeroCool Strike X ST Kasa USB 2.0 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar AeroCool Strike X ST Kasa Kulanıyorum Kasanın ön panelinde 4 adet usb girişi var usb 2.0 x2 usb 3.0 x2 ön panelden Flash Belek mp3 çalar Telefon bağlıyorum sorun yok hepsini çalıştırıyor sorunsuz ancak taşınabilir hdd takıyorum

çalışmıyor 3 adet hdd denedim 1 tb Western Digital 120 gb Western Digital 320 gb Codegen içlerinden sadece Codegen 320 gb çalıştı ama şöyle bir sorun var onda da kulaklığı takıyorum kulağıma hdd içindeki diskin dönüş sesi geliyor kulaklığa

Flash belek yada mp3 çalar dosya atarken ayni şekilde vızzz vızzzz vızz şeklinde parazit türü sesler geliyor anakartın arkasından taktığım zaman ne bir ses geliyor nede bir sorun var tek sorun ön paneldeki girişlerde sizce bu sorun ne olabilir

sistem özelikleride ekliyorum

AeroCool Strike X ST

AMD.Phenom II X4 965 3.4GHz » HD5850 Sapphire 1GB-256.BIT»MSI 790FX-GD70

Kingston Hyperx (2x2) 4GB DDR3 1333 7-7-7-20 CL7 1.65V

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz 7-7-7-20 CL7 1.5V

HDD Samsung Spinpoint HD 502 HJ 500 GB

Western Digital Caviar Green 1TB

PSU Tagan Pipe Rock-BZ 500W TG500

Xigmatek Balder SD1283 HDT CPU Cooler»

Samsung B2430H 24" 5ms Full HD

LOGITECH Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 8 Mayıs 2012; 21:49:56 >

• on panel usb lerın gırsılerını kontrol edın kablolarına bır bakın dıyecegım ama kontrol etmıssınızdır sanırım .. fızıksel bır sorun olabılr ..bence eger garantı varsa kasa yenıyse servıse gosterın ..gerekırse gırıslerı yada kasayı degıstırısınler.. bır ıhtımal aygıt yonetıcısınden usb gırıslerının suruculerını kontrol edın unlem ısaretı olan varmı .. suruculerınde belkı sıkıntı olabılr ..
  • Ön USB panelinde, anakarta giden bağlantı kablolarında, ya da kablonun bağlı olduğu anakarttaki slot!ta bir sıkıntı olabilir.
  • Bence usb paneline gelen kabloları voltmetre aracı ile kontrol edin bakalım kac volt gelıyo eksik volt gelıyosa hddlerı calıstırmayabılır yada dengesız volt gelıyorsa bi tahmin daha usb panelindede sıkıntı olabilir ...
  • yorum yazmakta bile sıkıntı çekiyoruz arkadaş hay böyle netin ben arkadaşlar kabloları kontrol etmedim kablolarda ne gibi bir sıkıntı olabilir ki ve nasıl kontrol edebilirim ancak başka bir sistem kurmam gerekir kasay varsa fikri olan yazsın net yavaş usb sorunu bıktım artık
     AeroCool Strike X ST Kasa  USB 2.0 Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 8 Mayıs 2012; 22:25:05 >
  • arkadaşlar sorunu çözemedim hala yokmu yardımcı olucak kasanın ön panelini söktüm ölçtüm her şey normal ama şöyle bi durum var ön panele 5 volt gelmiyor tam olarak 4.70 geliyor başka kasadan usb panel söktüm taktım çalıştı usb lerin + uclarına 5 volt ekledim molex çıkışlarından yine işe yaramadı sanırım kablolar ince aklıma başka bişi gelmiyor
  • Aslında bu USB bağlantısının sorunu diyebiliriz. Çoklu bağlamlarda bu tür sorunlar olabiliyor. Şimdi taktığını cihazlardan en fazla güç çekeni harici hdd'dir. Haliyle diğerlerini de takınca usblerden gelen güç yetmiyor.

Size önerim harici hddnizi direk anakarta bağlı olan arka USB girişlerinde kullanmanızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Aslında bu USB bağlantısının sorunu diyebiliriz. Çoklu bağlamlarda bu tür sorunlar olabiliyor. Şimdi taktığını cihazlardan en fazla güç çekeni harici hdd'dir. Haliyle diğerlerini de takınca usblerden gelen güç yetmiyor.

Size önerim harici hddnizi direk anakarta bağlı olan arka USB girişlerinde kullanmanızdır.

arkadan bağlıyabiliyorum sadece usb sorunu değil benimkisi aslında usb flash belekten dosya transferi yaparken kulaklığa vızzz vızzz şeklinde sesler geliyor buda ister istemez sinir ediyor insanı cumartesi paneli söküp eksen biligsayar götürücam zaten anlatım buğün durumu kendilerine sök getir paneli dediler önce kasayı istediler dedim kasa çok ağır ozaman peneli sökün getirin dediler

• Ervin düzeldimi aga problem
  • hayır sorun düzelmedi dostum eksen bilgisayara bıraktım paneli beklemedeyim
  • arkadaşların dedigi gibi anakarta baglantı noktalarında sorun olma ihtimali yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

arkadaşların dedigi gibi anakarta baglantı noktalarında sorun olma ihtimali yüksek.

hocam anakart başka panel denedim çalışıyor eski kasamın Thermaltake Armor jr panelini bağladım sorun yok benim Paneli Thermaltake Armor jr ye bağladım yine görmiyor babam ayrı bir bağlantı yaptı kısa ve uzun kablolar ile kısa kabloda sorun yok ama kablonun boyunu uzatığımız zaman çalışmıyor harici hdd ler flash belek mp3 player telefon bunları çalıştırıyor ama anakartı sorunlu olsa eski kasamda ayni sistem vardı bu kasaya taktım birde babam harici hdd nin ne kadar güç çektiğine baktı 200 MA Mili Amper çekiyor 3 adet hdd denedim 1 tb Western Digital 120 gb Western Digital 320 gb Codegen içlerinden >>>>>(sadece Codegen 320 gb çalıştı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

quote:

Orijinalden alıntı: giyotin_1982

arkadaşların dedigi gibi anakarta baglantı noktalarında sorun olma ihtimali yüksek.

hocam anakart başka panel denedim çalışıyor eski kasamın Thermaltake Armor jr panelini bağladım sorun yok benim Paneli Thermaltake Armor jr ye bağladım yine görmiyor babam ayrı bir bağlantı yaptı kısa ve uzun kablolar ile kısa kabloda sorun yok ama kablonun boyunu uzatığımız zaman çalışmıyor harici hdd ler flash belek mp3 player telefon bunları çalıştırıyor ama anakartı sorunlu olsa eski kasamda ayni sistem vardı bu kasaya taktım birde babam harici hdd nin ne kadar güç çektiğine baktı 200 MA Mili Amper çekiyor 3 adet hdd denedim 1 tb Western Digital 120 gb Western Digital 320 gb Codegen içlerinden >>>>>(sadece Codegen 320 gb çalıştı )

uzatma usb kablosu ilemi çalıştırmaya çalışıyorsun?

• yok hocam uzatma kablo ile değil normal ön panelden giden ince kablolar gibi kablo yapmış babam onlarla denedik çalıştı ama ayni kabloları uzatığımız zaman boyunu olmuyor çalıştırmyıor flash belekler çalışıyor ayni şekilde bu şekilde olduğu zaman anakartın çıkışları sağlam demektir öyle değilmi ? örnek olarak veriyorum resmi resim alıntıdır resimde görüğümüz işaretli kablodan söktük başka kasadan bu kablolarla yani her kasada ön panele gelen kablolar
     AeroCool Strike X ST Kasa  USB 2.0 Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 15 Mayıs 2012; 23:38:16 >

• bide dikkatimi çekti sanırım sendeki kasa farklı.bende öyle bi panel yok.bendeki kasa AeroCool StrikeX ST Black ve usb 3.0 baglantısı seninki gibi değil ve ön panel çok farklı.
  • giyotin_1982 resimdeki paneli kastediyorsan eğer , bu zaten Haf x kasa üst panelidir. Resmi başkasından alıntı yaptğını enja yazmış.http://forum.donanimhaber.com/m_42861422/mpage_29/f_/key_//tm.htm#60892166
  • Usb 2.0 kabloda da bile hala böyle sıkıntıların çıkması , hele birde AeroCool Strike X ST gibi yeni ve üst seviye bir kasada bunun yaşanması tek kelimeyle rezillik.

Direnci yetmeyen kablonun boyunu kısaltınca sorunun geçtiğini yazmışsın. Demekki kablo uzadıkca daha dirençli kablolar kullanılmak zorunda.

Haf x yeni revizyon kasadaki siyah renk usb 3.0 kablo , eski revizyon kasadaki mavi renk usb 3.0 kabloyla aynı boyda olmasına rağmen yeni siyah kablonun direnci daha yüksek malzemeden seçildiği anlaşılıyor.

Eski kasandaki üst panel kabloları yeni kasaya geçirme imkanın var idiyse sadece bununla da yetinebilirdin. Yeni kasanın üst paneli şimdi kim bilir ne zaman gelir , sorunu halletseler bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 16 Mayıs 2012; 5:11:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Usb 2.0 kabloda da bile hala böyle sıkıntıların çıkması , hele birde AeroCool Strike X ST gibi yeni ve üst seviye bir kasada bunun yaşanması tek kelimeyle rezillik.

Direnci yetmeyen kablonun boyunu kısaltınca sorunun geçtiğini yazmışsın. Demekki kablo uzadıkca daha dirençli kablolar kullanılmak zorunda.

Haf x yeni revizyon kasadaki siyah renk usb 3.0 kablo , eski revizyon kasadaki mavi renk usb 3.0 kabloyla aynı boyda olmasına rağmen yeni siyah kablonun direnci daha yüksek malzemeden seçildiği anlaşılıyor.

Eski kasandaki üst panel kabloları yeni kasaya geçirme imkanın var idiyse sadece bununla da yetinebilirdin. Yeni kasanın üst paneli şimdi kim bilir ne zaman gelir , sorunu halletseler bari.

dedikleriniz harfiyen yerine oturuyor sorun kabloda büyük ihtimal eski kasamdan sökme ihtimalim var ama kablo boyları yetişmez eski kasam mid tower keşke olsa usb 3.0 kablo bendeki mavi renk anakartımın 3.0 özeliği olmadığı için kulanamıyorum sadece 2.0 olarak kulanabiliyorum ileride 3.0 özelikli bir anakart alıcam inşallah mavi kablolar sorun çıkartmaz bu sefer ozaman oğraş dur dediğiniz gibi rezalet ama yapıcak bişi yok buğün aradım eksen bilgisayarı panel hala onlardaymış yarın göndericeklermiş akortek bakmaları için kızdım bende 3 gün oldu neden bekletiyorsunuz dedim hergün kargomuz yok biizm dediler onlarda neyse sorun değil bekliyceğim yeterki yapsınlar yapamazlarsa bişiller düşünicam artık olmadı AeroCool mail atıcaz

giyotin_1982 dostum resimdeki panel HAF X ait benim panel değil bu zaten belirtim orda ama sanırım gözden kaçırdınız bu arada sizde bu tip bir sorun varmı yazmamışsınız

• ürünü dün teslim aldım arkadaşlar üsrün sağlam olarak belirtilmiş hala arızalı ön panelim akortek mail atım az önce bakalım ne cvp gelicek

info@akortek

Eksen Bilgisayardan almış olduğum AeroCool x ST Black Full Tower kasamın ön paneli arızalandı USB 2.0 çıkışlarında Flash Belekler Çalışıyor ancak taşınabilir hard disk çalışmıyor kasanın ön panelini söktüm eksen bilgisayara teslim etim Mayıs 11 2012 de ürünü dün teslim aldım Haziran 02 2012 Akortek tarafından gönderilen ön panel sağlam olarak belirtilmiş arızası yok yani eksen bilgisayar teknik servisi elamnlarına ürünü test etmelerini istedim ve ürün çalışmıyor yine ayni arıza bana dediler isterseniz bidaha kargolatalım dedim kargoda git gel git gel en sonunda kırıcaklar ön paneli ve ürünü o şekilde teslim aldım açıkçası hiç memnun kalmadım Akortek firmasının verdiği hizmeten şu anda bozuk şekilde kulanıyorum paneli tekrar bağladım kasama daha öncede kasamın yan peneli ezilmişti sizden ücret karşılında temin etim ürünü illa ücretmi vermemiz gerekiyor sorunumuzun düzelmesi için şimdi ben napıcam nerde bu ürünün garantisi gezmedim tamirci kalmadı mecidiyeköyde kimse sorsam biz yapamayız dedi tüm tamirciler lütfen biraz daha duyarlı olun müşterilerinize karşi biz memnun kaldıkça sizler daha çok kazanacaksınız eğer bu sorunuma karşılık verilmese durumu Aerocool firmasına ileteceğim ve yeni panel isteyeceğim

• enja kullanıcısına yanıt
    Sorununuz çözüldü mü?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.