Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sipariş ettiğim Power kargoyla az önce geldi... Gerçekten çok güzel bir power..

Sormak istediğim şey, birazdan kasaya montajını yapicam fan'i aşağıya mi baksın yoksa kasa içine doğru mu..? hangi şekilde daha II olur serinlik açısından...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fan aşağı bakacak şekilde kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Arkadaşlar sipariş ettiğim Power kargoyla az önce geldi... Gerçekten çok güzel bir power..

Sormak istediğim şey, birazdan kasaya montajını yapicam fan'i aşağıya mi baksın yoksa kasa içine doğru mu..? hangi şekilde daha II olur serinlik açısından...

aşşağıya bakması en uygunu
  • Çok teşekkürler arkadaşlar.
  • Bende kendi HAF 942'mi paylaşayım sizinle millet plexi kesimini Djemo31 (Emrah) arkadaşımız yaptı saolsun çok uğraştırdım onuda başını ağrıttımda değdi el emeğini konuşturdu Emrah usta H100'ümü takamadan satmak zorunda kaldım stok fanla bu sistem diyerek dışlamayın farkındayım yakın zamanda halledicem herşeyi :D geçelim fotolara ;

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

• Ne Var Yani Bizim Başımız Kelmi :D
  • @Umutcan, @glscgn, @bufasulyabedava listeye ekledim. Hayırlı olsun.

Sayımız böylece 80 oldu.

@Egeliilkerr

Üstad, sleeve kabloları nereden temin ettin?

eBay'dan alacaktım ancak burada satılıyorsa kısa sürede alayım diyorum.
  • güzel görünüyor tercihim bu olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

@Egeliilkerr

ExECaLiBuR hocam sleevleri djemo31 (Emrah kardeşimden ) aldım.

3 mm - 6 mm - 9 mm ve 12 mm sleeveler aldım, makaronlar ile birlikte.

Kablo karmaşası ortadan kalktı.Önden bakıldığında kablo yok gibi duruyor.Tavsiye ederim üstad

Emrah kardeşimin siteside şu : http://www.modifiyemalzemecisi.com

• ne oldu böyle ya??? bizim kulüpte ses seda yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

@Umutcan, @glscgn, @bufasulyabedava listeye ekledim. Hayırlı olsun.

Sayımız böylece 80 oldu.

@Egeliilkerr

vay tam 80 çok iyi olmuş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

büyük ihtimalle videodaki sizin sisteminiz. bayıldım gerçekten çok güzel olmuş nasıl yaptığınızı ve neler kullsndığınızı anlatabilir misiniz acaba? çünkü bende tam böyle bişey istiyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: bufasulyabedava

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

büyük ihtimalle videodaki sizin sisteminiz. bayıldım gerçekten çok güzel olmuş nasıl yaptığınızı ve neler kullsndığınızı anlatabilir misiniz acaba? çünkü bende tam böyle bişey istiyordum

Sleevleri 3 mm - 6 mm - 9 mm ve 12 mm sleeveler olmak üzere tahmini olarak ölçüp, makaronlar ile birlikte aldım.

Daha sonra sese duyarlı inverter + kasada nereye şerit led takacağıma karar verdikten sonra ölçerek şerit rgb siparişi verdim.Bunlarda 20 cm-30 cm-50 cm olarak şerit ledlerin siparişini verdim.

İlk önce kabloları hallettim.Kablo karmaşası ortadan kalktı.Önden bakıldığında kablo yok gibi duruyor.Kablolarıda arkada gruplandırdım,kablo klipsleri ile.

Daha sonra inverter ile ledleri taktım.İşten sonra yarım saat - 1 saat harcadım 4 günde bitti hepsi.Bir önceki sayfada fotoğrafları da paylaşmıştım bakabilirsiniz.

Ürünleri djemo31 (Emrah kardeşimden ) aldım.

Emrah kardeşimin siteside şu :http://www.modifiyemalzemecisi.com

Tavsiye ederim.Gözü kapalı alışveriş yapabilirsiniz

• Arkadaşlar sizlere yeni bir sorum var...

Şimdi ben Anakartin cd si içinde gelen asus al suite yazılımı üzerinden sistemde o.c. denemesi yapıyorum... biliyorsunuz tek dokunuşla oluyor herşey..

Ben o program üzerinden işlem yaptığımda kaydediyorum cikiyorum... yapılan işlemler bilgisayara uygulansın diye sistem kendine yeni başlat yapıyor... Ancak bilgisayar yeni başlat evresine girdiğinde bilgisayar hep tam baslayacakken gücü kesiyor kapatıyor sonra kendi kendine bi daha çalışıyor.. Bilgisayarda her hangi bir sorun yok ona eminim... Bilgisayar bu şekilde bir kez yaptıktan sonra açılıyor ve acildiktan sonra o.c. olmuş şekilde sorunsuz süper şekilde çalışıyor... Bios ayarlarını Fabrika ayarlarina getirmedigim müddetçe bilgisayar her açılışında böyle davranıyor.. Normal şekilde çalışırken sorunsuz şekilde çalışıyor.. Sadece o.c. li modlari çalıştırmak istediğim zaman böyle acayip şeyler yaşıyorum... Sadece .o.c modlari uygularken pc bu şekilde davranıyor... Normal fabrika ayarinda ayarladigimda sorun yok... Anakart üzerinden tpu ve epu kapalı isiklari yanmiyor...

Bana bu konuda bir açıklama ve yardım edebilecek & yapabilecek olan var mi aranızda... nerde yanlış yapıyorum sizce.. yada biosdan extra bir ayar mi yapmam gerekiyor...

o.c. yi bios üzerinden yaparsam da aynı şeyler oluyor... Anlamadim bir türlü ne olduğunu... Ya Anakartin özelliği ya kasanın yada ramleri ya işlemcinin yada biosun çözemedim bi türlü.. Arıza olsa sorun olsa Hiç çalışmaz hiç o.c. olmaz sorun verir ama Sorunsuz şekilde o.c. de oluyor.. Canımı sikan bu pc başlarken gücü kesip kendini kapatıp yine kendi kendini calistirip Bu sefer Sorunsuz şekilde çalışması... Anlamadim gitti.... Bence çok kolay bi çözümü var ama nasıl... ?

Toplamış olduğum sistem şöyledir daha yeni topladım...;

Kasa: Cooler master Haf X 942 Black Edition Full Tower
    Anakart: ASUS P8Z68-V/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) HDMI&DVI
    Ram: G.Skill Sniper Dual Kit Ram CL9 DDR3 8 GB 1600 mhz 9-9-9-24 (O.C.)
    İşlemci: İntel Core i7 2600K İşlemci
    Ekran karti: Asus GTX 560 Ti DirectCu II Top GDDR5 (O.C.)
    Hdd: Seagate Barracuda 500 GB Sata 3.0 16 Mb Cache 7200 rpm
    Psu: Aerocool Strike X 800W 80+ Silver Certificate PSU
    Dvd yazici : Samsung dvd-wr (elimde mevcuttu)

• quote:

Arkadaşlar sizlere yeni bir sorum var...

Şimdi ben Anakartin cd si içinde gelen asus al suite yazılımı üzerinden sistemde o.c. denemesi yapıyorum... biliyorsunuz tek dokunuşla oluyor herşey..

Ben o program üzerinden işlem yaptığımda kaydediyorum cikiyorum... yapılan işlemler bilgisayara uygulansın diye sistem kendine yeni başlat yapıyor... Ancak bilgisayar yeni başlat evresine girdiğinde bilgisayar hep tam baslayacakken gücü kesiyor kapatıyor sonra kendi kendine bi daha çalışıyor.. Bilgisayarda her hangi bir sorun yok ona eminim... Bilgisayar bu şekilde bir kez yaptıktan sonra açılıyor ve acildiktan sonra o.c. olmuş şekilde sorunsuz süper şekilde çalışıyor... Bios ayarlarını Fabrika ayarlarina getirmedigim müddetçe bilgisayar her açılışında böyle davranıyor.. Normal şekilde çalışırken sorunsuz şekilde çalışıyor.. Sadece o.c. li modlari çalıştırmak istediğim zaman böyle acayip şeyler yaşıyorum... Sadece .o.c modlari uygularken pc bu şekilde davranıyor... Normal fabrika ayarinda ayarladigimda sorun yok... Anakart üzerinden tpu ve epu kapalı isiklari yanmiyor...

Bana bu konuda bir açıklama ve yardım edebilecek & yapabilecek olan var mi aranızda... nerde yanlış yapıyorum sizce.. yada biosdan extra bir ayar mi yapmam gerekiyor...

o.c. yi bios üzerinden yaparsam da aynı şeyler oluyor... Anlamadim bir türlü ne olduğunu... Ya Anakartin özelliği ya kasanın yada ramleri ya işlemcinin yada biosun çözemedim bi türlü.. Arıza olsa sorun olsa Hiç çalışmaz hiç o.c. olmaz sorun verir ama Sorunsuz şekilde o.c. de oluyor.. Canımı sikan bu pc başlarken gücü kesip kendini kapatıp yine kendi kendini calistirip Bu sefer Sorunsuz şekilde çalışması... Anlamadim gitti.... Bence çok kolay bi çözümü var ama nasıl... ?

aynı olayı bende yaşıyorum ayrıca o.c. yapılmamış halinde bile psudan gücü kesip tekrar verdiğimdede aynı olay oluyor......
    bu olay kart kendisini korumaya aldığından kaynaklanıyor sanırım.....
    ben bu olaya alıştım artık ve 2 yıldır hiç bir problemde yaşatmadı.....

• quote:

Arkadaşlar sizlere yeni bir sorum var...

JMB Storage Controller gibi birşey var mı biosta eğer var ise yeni bios romu yüklediğinde enable oluyor,

Defaultta da enable olarak geliyor.Benim kartımda o şekilde (Asus Maximus Gene-Z/GEN3)

Sistem açılırken 2 kere restart edip tekrardan başlıyor.Bende biostan JMB Storage Controller ayarını Disable etikten sonra tek seferde açıldı.

• selamlar
    haf x 942 modelini almaya verdim
    ama bir konuda sikinti yasamaktayim
    asus rampage extreme IV anakarti ile corsair H100 su sogutma kasaya problemsiz takabilir miyim yoksa sikisiklik yasama sorunu var midir

eger varsa istemeye istemeye bu kasadan buyuk olan aerocool strike x st modelini almak zorunda kalacagim

tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: stavro

selamlar
    asus rampage extreme IV anakarti ile corsair H100 su sogutma kasaya problemsiz takabilir miyim yoksa sikisiklik yasama sorunu var midir

eger varsa istemeye istemeye bu kasadan buyuk olan aerocool strike x st modelini almak zorunda kalacagim

tesekkurler

Arkadaş yapmış olmuş. Haf x ten büyük kasada mı varmış?

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=155527

• ExECaLiBuR

Listede yer almak için resim çekiyim mi

uğraştırma benim gibi bir miskini kasanın üstünde pizza paketi duruyor daha onu açmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: celilcetiner

quote:

Orijinalden alıntı: stavro

selamlar

tesekkurler

Arkadaş yapmış olmuş. Haf x ten büyük kasada mı varmış?

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=155527

tesekkurler yeterince aciklayici oldu

h100 u uste takinca ust fanlar iptal oluyor biraz sikisiklik var gibi ama adam fullemis kasayi

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.