Şimdi Ara

AEG bulaşık makinam temiz yıkamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 20 gündür 99009 bulaşık makinasını kullanıyorum ve aşağıdaki sorunları yaşıyorum

1-Sepetlerin özellikle köşelerindeki bardaklar resmen abartısız yağlı çıkıyor

2-Makinanın kapağında yanlarında mutlaka bulaşık artığı kalıyor

kullanılan deterjanlar: finish quantum, BİM toz deterjan+tuz+sirke, BİM hepsi bir arada
    kullanılan deterjana göre parlatıcı, tuz, multitab fonksiyonları uygun konuma alıyorum

Kullanılan programlar: otomatik, ProZone, 50 derece,....

sorun bendemi makinadamı çözemedim

yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetscemil -- 29 Mayıs 2013; 9:24:22 >

• hocam üzüldüm şimdi durumunuza. deterjanın çözülememesi gibi bi durum var sanırım. su yetersiz mi geliyor basınç olarak acaba dicem ama görmeden bişeyde denmez. her ihtimale karşı bi servise başvurun bence. bu makineyi kullanan iki kişi var çevremde, hatta bi 3. kişide almayı planlıyor öyle söyliyim. ikisindende böyle bi sorun duymadım açıkcası. hatta ikiside makinenin özellikle kurutmasını övüyorlar gıcır gıcır çıkıyor diye. 3 tane püskürtme kolu var makinede, suyun ulaşamaması basınç sorunu yada kolları engelleyen birşey yoksa pek mümkün değil. yada bulaşıkların dizilimiyle ilgilide olabilir ama ona dikkat etmişsinizdir.. can sıkıcı bir durum.
  • Sorun yaşamanıza ben de üzüldüm.

Üst sepetin pervanesini makineyi çalıştırmadan evvel kontrol ediyor musunuz? Herhangi bir eşyaya çarpmadan tam olarak dönmesi gerekiyor.

Her ihtimale karşı pervanenin deliklerini kontrol edin. Çekirdek vb. kaçmış olmasın.

Bunların hepsini kontrol etmenize rağmen sıkıntı devam ediyorsa servisi çağırın. Pervanede fabrikasyon bir hata olabilir, dönmüyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Sorun yaşamanıza ben de üzüldüm.

Üst sepetin pervanesini makineyi çalıştırmadan evvel kontrol ediyor musunuz? Herhangi bir eşyaya çarpmadan tam olarak dönmesi gerekiyor.

Her ihtimale karşı pervanenin deliklerini kontrol edin. Çekirdek vb. kaçmış olmasın.

Bunların hepsini kontrol etmenize rağmen sıkıntı devam ediyorsa servisi çağırın. Pervanede fabrikasyon bir hata olabilir, dönmüyordur.

sizin bulaşık makinalarının kullanımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler vardı onlara harfiyyen uyuyoruz ama işte....neyse bi servisle görüşeyim ben....
  • servisle görüştüm şimdi 70 derece yoğun program kullanın dedi(makina 2-3 günde bir çalışıyormuş) ve sıvı deterjan kullanın dedi bir çay kaşığı olacakmış iki üç yıkama yapın sorun devam ediyorsa tekrar arayın dedi...bakacaz artık....umarım sorun hallolur.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetscemil -- 29 Mayıs 2013; 12:43:19 >
  • Sorun devam ederse makineye şeffaf kapak takarak çalıştırırlar. O zaman sorunun nerede olduğu net olarak görülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Sorun devam ederse makineye şeffaf kapak takarak çalıştırırlar. O zaman sorunun nerede olduğu net olarak görülebilir.

Şeffaf kapak derken bu satıcılarda gördüğümüz içi gözüken demo bulaşık makinelerindeki kapak gibi birşeymi? Keşke Camlı içi gözüken bulaşık makinesi çıkarsalar bir aralar Electrolux te vardı galiba ama pek tutmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Yaşadığınız soruna üzüldüm.
    Aeg 77010 wop modelini kullanıyorum.
    Genelde Oto programda kullanıyoruz.
    Deterjan finish quantum oxi ve Tuz ayarını 1de.
    Bulaşık yikanmasinda en ufak memnuniyetsizligimiz yok.
    Bardaklar pırıl pırıl ve ciziksiz. Tencere ve tavalar da ışıl ışıl. Makina iç gövdesinde bugüne kadar bulaşık artığına rastlamadık.

tavsiyeniz için teşekkür deneyeceğim ama malesef ProZone gibi bir programda bile vardı bu durum, umarım düzelir..parlatıcı kullanıyormusunuz acaba?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetscemil -- 29 Mayıs 2013; 17:03:42 >
  • Bende aynı makineyi neredeyse 1 yıldır, yani çıktığından beri kullanıyorum. En mükemmel sonuç fairy ile alınıyor. Ama benim ufaklık bir kere tadına bakmaya çalışınca vazgeçtim mecburen. Size tavsiyem prozone yada otomatik programla fairy denemeniz. Yine sorun varsa servise bildirin. Önemli noktalar var dikkat edilmesi gereken; ben makineyi aldığımda electroworldten electrolux marka su girişine takılan kireç önleyici aldım. Hatta 30tl verdiğim parça için servis bana kurulumda 80tl fiyat vermişti. Neyse makineye hiçbir zaman tuz koymadım. Ayrıca parlatıcıda hiç koymadım. Sağlık için Zararlı olduğundan sadece deterjan kullandım. Bir kezde fairy tablet denedim. Onun performansı süperdi. Ama hem çocuk hemde sağlık için vazgeçtim. Çünkü deterjanın yanında tuz ve parlatıcıda içeriyor. Şu anda sadece toz deterjan kullanıyorum. Calgon ve pril. Prili yeni aldım deneme amaçlı. Calgon klasikten pek memnun değilim. Hatta calgon klasik yerine calgon 3etkili toz deterjan buldum şu an onu deniyorum. Bir öneri daha mümkünse gün sonu makineyi çalıştırın, yani bulaşıkları makinede bekletmeyin. Ben ilk aldığımdan beri genelde en çok 50derece ekonomide kullandım. Sebebiyse her akşam çalıştırmamdı. Az elektrik ve su kullandığından gönül rahatlığıyla her gün çalıştırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önerileriniz için teşekkürler yavaş yavaş deneyeceğim hepsini ...ama sanki hergün makinanın çalışması çok uygun gelmiyor bana, bulaşık birikmiyor ki...neyse teşekkürler

Orijinalden alıntı: erhan s40

Orijinalden alıntı: El-Diablo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetscemil -- 30 Mayıs 2013; 14:33:49 >
  • Siz benim dediklerimi bir deneyin. Olmazsa maalesef servis yolu gözüküyor.

• aynısını benim makinede yapıyodu çanak çömlek yağlı kalıyodu ve makinenin içinde pislik kalıyodu sorunun giderde olduğunu söylediler makine lavabonun 2mt yanında ve giderde lavabonun giderinin yanındaydı makinenin hortumu dolaba girerken rahat makinenin 3te 2si kadar kalkıyodu ve dolaba giriyodu ordan gidere deliği açan kimse artık çok bilgiliymiş ordan açmış makinayı kuran arkadaşta bişey söylemeyince bir hafta öyle kullandık yeni gider açılınca sorun düzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: MambaS

aynısını benim makinede yapıyodu çanak çömlek yağlı kalıyodu ve makinenin içinde pislik kalıyodu sorunun giderde olduğunu söylediler makine lavabonun 2mt yanında ve giderde lavabonun giderinin yanındaydı makinenin hortumu dolaba girerken rahat makinenin 3te 2si kadar kalkıyodu ve dolaba giriyodu ordan gidere deliği açan kimse artık çok bilgiliymiş ordan açmış makinayı kuran arkadaşta bişey söylemeyince bir hafta öyle kullandık yeni gider açılınca sorun düzeldi

bundan önce emektar ariston b.m. vardı motor gibi çalışırdı ama böyle bir sorun yoktu ...ama buna da bakacam...bunun bir ideal mesafesi vs. si varmı acaba?
  • Ne kadar yukarda olmalı veya mesafesini gerçekten bilmiyorum benim makinem arçelik gider hortumu çok yukarda olduğu için durulamaya geçmeden önce içindeki yağı ve pisliği tam boşaltamıyodu ve durulama suyuyla beraber yağlı suyuda bulaşıkların üstüne boşaltıyodu.

• son yıkamayı 70 derece ProBoost kullanarak fairy-platinium ile yaptım bulaşıklarda bi sorun yoktu ama kapak, zemin ve yanlar çok temiz değildi kapakta yine minik minik bulaşık kalıntıları(veya ne olduğunu bilmediğim bişey?) vardı kapak kuruduktan sonra beyazlıklar kaldı adacıklar şeklinde...şunu farkettim yıkama sonrasında filtreleri çıkarttım filtrenin içi çok yağlıydı elimle baktım elim baya baya yağ oldu bu normal mi bilmiyorum deterjanlı su filtreden geçerken bunu temizlemiyormu nasıl bir iştir bu ...bir sorum da şu atık su borusu makina zemininden yaklaşık 30cm yukarıda(gidir girişi) atık su hortumunun en iyi(içinde kalan artıklar geri mi geliyor acaba diye düşünüyorum) nasıl bağlanmalı?son olarak sürekli 70 derece ve ProBoost makinayı yıpratmaz mı bu da çok mantıklı gelmiyor bana..nitekim önceki makinamdada bulaşıklar 2-3 günde bir yıkanırdı(ariston) sorun da yoktu...
  • hocam 70 derecede yağın çözünmeden filtrede, yan duvarlarda kalması pek mümkün değil sanki. sizin ya rezistans ta bi problem var su ısınmıyor(ama kurutmayı nası yapıyor o zaman) yada püskürtme kollarıyla ilgili bi sıkıntı var. çok saçma bi durumda kaldınız bence servisi çağırıp baktırın derim. size tavsiye veren biri olarak bence mahçup oldum açıkcası, üzüldüm durumunuza :(
  • Birkaç yıkama daha yapın ve farkı (varsa tabiiki) görün derim. Ama önce boş makineyi bulaşık makinesi temizleyicisiyle çalıştırın lütfen. Bulaşık makinası temizleyici markası calgon yada pril olsun. Sonrasında fairy kullanırken tuz ve parlatıcı ayarını en alt seviyeye getirin. Birde menüden 'multitab' fonksiyonunu açın. Her gün sonunda mümkünse bulaşıklarıyıkayın ve otomatik programı kullanın. 1 hafta sonra sonuçta değişiklik görmeniz gerekli.

• Makinedeki lekeler hangi türden? Bulaşık artığı mı, yoksa su damlasının bıraktığı lekeler mi? İkisinin sebepleri çok farklıdır.

Aslında fotoğraf çekerek paylaşsanız daha verimli olur. Nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız kısaca anlatayım;

www.imgur.com sitesine tıklayın; upload kısmından fotoğrafınızı yükleyin. Direct link yazan kısımdaki linki [simage]buraya yapıştırın[/simage]

Sorun bu denli canınızı sıkıyorsa mutlaka bir sıkıntı vardır, bence servis çağırın kapı açık bir şekilde pervanelerin çalışma durumuna baksınlar. O makinenin püskürtme sisteminden kaçacak bir nokta olması çok zor çünkü.
  • dün akşam bir parti daha yıkama yaptım yine 2-3 günlük bulaşıklar vardı oto. programını kullandım parlatıcı açık tuz açık extrahijyen açık sabah baktım makinaya hem bulaşıklar hem makinanın kapı içi zemin gayet iyiydi..parlamıştı..hiçbir bulaşık artığı hatta beyaz lekeler yoktu sayılır(kapakta ve zeminde üç-beş su damlası lekesi vardı-buda parlatıcıdan diye tahmin ediyorum) önümüzdeki yıkamalarda bu performans devam ederse hakikaten çok sevineceğiz..inşallah devam eder..herkese katkılarından dolayı şimdilik teşekkürler..
  • Sorunu çözmenize sevindim. Bu makinede mağdur olmamanız için birkaç önerim daha var;

-Tuz ayarını su sertliğinize göre ayarlayın. Tablet kullanıyorsanız multitab seçeneğini seçebilir ya da tuz ayarını minimuma alabilirsiniz. Klasik deterjan kullanacaksanız tuz ayarını su sertliğine göre yapmanızda fayda var. Arçelik bayilerindeki bulaşık makinelerinin içinde bulunan su sertliği ölçme kağıdını rica edip kendiniz de ölçebilirsiniz.

-Otomatik programı kullanırken olabildiğince bulaşıkları suda akıtmayın. Sadece pirinç, kemik, çekirdek, çayotu gibi kaba malzemeleri sıyırın. Bulaşıkları akıtıp temiz dizerseniz otomatik programda makinenin su bulanıklık sensörü bulaşıkları temiz zannederek sıcaklığı direkt 45'C olarak seçebilir. Suda akıtma alışkanlığından vazgeçemiyorsanız ProZone veya Eco programı kullanabilirsiniz.

-1 saat ve yarım saatlik hızlı yıkama programlarını sadece kiri üzerinde bekleyip kurumamış bulaşıklarda kullanın. Hızlı programlarda tablet kullanımını da pek önermem. Mecbur kalırsanız en azından yarım tableti ikiye kırarak koyun ki çabuk çözünsün. Bulaşıklar temiz gibi görünebilir ama tabletin bir kısmı durulamada çözündüğünden durulanmamış olarak çıkar.

-Kiri üzerine yapışmış borcam, tava ve tencere türü bulaşıklar ağırlıklı ise ProBoost seçeneği ile alt sepetteki püskürtme basıncını %40 civarında artırarak daha iyi sonuç alabilirsiniz.

-Üst sepetin altındaki pervane rahat dönebildiği gibi tavandaki pervane de tam tur dönebilmelidir. Herhangi bir bulaşığın çarpmadığına emin olun.

-Filtre bakımını düzenli yapmaya çalışın. En azından 3-4 yıkamada bir söküp yıkamakta fayda var. Arada fıskiye deliklerini de herhangi bir tıkanmaya karşı kontrol edebilirsiniz.

-Kurutma konusunda çok hassas değilseniz parlatıcı kullanmanızı önermem. Sağlığa olan zararı malum. Parlatıcı yerine elma sirkesi denenebilir. Sonuç tatmin edici değilse ekstra hijyeni açın. O da tatmin edici olmazsa son çare olarak parlatıcı kullanın. Parlatıcı çok iyi sonuç verir ama son durulama suyuna eklendiği için sağlığa çok zararlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 5 Haziran 2013; 13:14:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.