Ankarada adsl'ye başvurdum aynı gün akişamında modemdeki link ışığı sürekli yanıyordu. Ama bir türlü WAN ip alamıyor.
username or password invalid diyor loglarda
neden olabilir? yardımcı olurmusunuz?
Aynı sorun bende de var arkadaşım ve bir türlü çözüm getiremedim. İnşallah burada çözüme kavuşur...
ben başvurları henüz bir gün oldu aslında destek hattında sen bir 1 hafta bekle anca açılır dediler başvururken yarın açılır demişlerdi... meğer o sadece santralden hatmı ne veriyolarmış. ?. dediler destek hattından
peki explorer da bi siteye girmekistediğinde şifre hata msjı alıyor musun? Kullanıcı adının sonunda @ttnet yazmayı unutma.
Hayır normalden uzun bir süre siteyi bulmaya çalışıyor ama bulamıyor.
Zaten zoom konsoldan status'e bakınca wan ip bölümünde hiçbirşey yazmıyor.
Vallahi aynı sorun billahi aynı sorun. İstersen Telekom'u bir ara. Sana bizden bir sorun yok diyeceklerdir. İnşallah burada çözeriz de ikimiz de kurtuluruz.
arkadaşım dos ortamında pingwww.donanimhaber.com a ping at. ping atabiliyorsan bağlantın vardır. ping atamamıyorsan bağlantında bir sorun var demektir. modem i ethernet kartını , ip leri filan kontrol etmelisin. birde ethernet in TCP/IP sinde DNS numalarını girdin mi ? dns olmadığı zaman ping atabilir ama sayfa görüntüyelemezsin
aynı sorun bugün bende de vardı şöyle düzeldi. Modemi fabrika ayarlırına getirip 10 dakika boyunca kapalı tutup ip almasını bekliyorsun. Ondan sonra ayarları yapıp ip alınıp alınmadığına bakıp ona göre internete giriyorsun. Saçma bişi ama bende böyle düzeldi.
belki biliyorsunuz ve o şekilde yapıyorsunuzdur ama yinede yazayım. kullanıcı adının sonuna @ttnet eklenmeyince bağlantı kurulamıyor sırf o yüzden 2 saat kendimi parçaladım bu sabah.
kullanıcı adının sonuna ttnet ekliyorum.
ping atmayıda denedim. herhangi bir siteye atamıyor. modemin ip sine yani (10.0.0.2)ye atuyor. Bu da sanırım ethernet kartıyla bir sorun olmaığını gösteriyor. ping sonuçlarınıda gösteriyim belki başka arkadaşlara lazım olabilir:(önce google attım sonra modeme)
quote:
E:\Documents and Settings\mg>pingwww.google.com Ping isteğiwww.google.com anabilgisayarını bulamadı. Adı denetleyip yeniden den eyin.
10.0.0.2 için Ping istatistiği: Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri: En Az = 0ms, En Çok = 1ms, Ortalama = 0ms
Birde biraz önce tekrar aradım ADSL destek hattını başvurumun değerlendirmeye alındığına ancak henüz kullanıcı adımın tanımlanmadığını söylediler. Bu da yaklaşık başvurudan sonra 5 işgünü içerisinde olurmuş. Yani önümüzdeki hafta inşallah.
Ben biraz aceleci davrandım galiba daha başvurulı 2 gün oldu. Link ışığının sürekli yanddığını görünce heyecanlandım :))
eğer sizde yeni başvuru yaptıysanız bundan olabilir.
Birde bu en son gelen 200.000 port ta yani bizim başvurduğumuzda PPPoE LLC mi yoksda PPPoA VC-Mux mı? bilgisi olan varmı? Tekrar eski ilk çıkan portlar gibi PPPoE Vc-Mux'a döndüler diye duydum da.
invalit paaword diyorsa şifrenden emin misin?
Co Vendor paramertesinde ALCATEL_NETWORKS yazaıyor ise PPPoA Vc-Mux seçilmelidir.
kimse bize şifre falan söylemedi ama telefon numarasını yazıyoruz diye biliyorum. alan kodunu yazmadan 7 haneli olarak 1234567 gibi.
yanlışsa uyarın lütfen.
yanlis degil ama %100 dogru da degil.
onceden kullanici adi alip da giremeyenler, kod alanini yazip mutlaka denemeli.
benim kullanıcı adım sözleşmedeki yazan değil default olarak başka bişey geldi 4440375 bi ara sana yardıncı olacaklardır.
Arkadaşım nenim bağlantım aktif oldu sonunda. 10 günlük bir bekleyiş sonunda ben de online'ım Herhangi bir oynama yapmadım benim de link ışığım 10 günden beri yannıyordu ancak şimdi bağlandı..
hayırlı olsun ali senin de!!
yalnız bisiye bende kıl oluyorum ADSL benim de yeni baglandı fakat ADSL mail servisinin kullanamıyorum ?? zaten yararlı bisi degil de sayfa hiçbir türlü açılmıyor yada mail alamıyorsun isteyenler bi baksın ADSL olanlar
bu ADSL kullanıcılarının ttnet.net.tr uzantılı mail almalarını saglıyor POP3 destekli? gelen giden sunucuyu mail.ttnet.net.tr yaptım kulllanıcı adı sifre yazdım , sunucuya baglanıyor kullanıcı adı yanlıs diyo buna kızıyom
kardes durduk yere benimde baglanti gitmisti 1 hafta oyaLadilar beni! angut herifLer benim kullanici admini deistirmisLer bana da haber wermediLer! soora senin modemin bozuLmus dediler!
baska bi kullanici adi yaz girmeyi denesene! o zaman oluyorsa ara kullanici adini tam oLarak ogren!
bende 2 günde açılmıştı sorunsuz da maşallah açıldığından beri..
Aman valla bir daha sorun olursa Telekom'daki operatörlerden birini rehin alıp işimi hızlandırmayı düşünüyorum