Şimdi Ara

ADSL+TELEFON sorunsalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu daha önce açılmıştı ama bulamadım. Madde madde gidiyorum:

* ADSL Splitter üzerinden bağlanmış 1 adet modemim ve 1 adet telefonum var
    * Daha dün çalışan telefon bugün gitti. Ne ses var ne ışık. Hiçbişey yok.
    * İki ayrı telefon cihazı bağladım ikisi de aynı şekilde.
    * Splitter'ı aradan çıkartıp telefonları direkt line'a bağladım (line kutusu çalışıyor modemi direkt bağlayarak kontrol ettim) yine tık yok. Çalışmıyor.
    * Internet bağlantımda direkt ya da splitter'lı olsun hiçbir sorun yok (gördüğünüz gibi)

Nedir şimdi bunun nedeni? TT'a mı diyoruz ya da nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Arkadaşlar bu konu daha önce açılmıştı ama bulamadım. Madde madde gidiyorum:

* ADSL Splitter üzerinden bağlanmış 1 adet modemim ve 1 adet telefonum var
    * Daha dün çalışan telefon bugün gitti. Ne ses var ne ışık. Hiçbişey yok.
    * İki ayrı telefon cihazı bağladım ikisi de aynı şekilde.
    * Splitter'ı aradan çıkartıp telefonları direkt line'a bağladım (line kutusu çalışıyor modemi direkt bağlayarak kontrol ettim) yine tık yok. Çalışmıyor.
    * Internet bağlantımda direkt ya da splitter'lı olsun hiçbir sorun yok (gördüğünüz gibi)

Nedir şimdi bunun nedeni? TT'a mı diyoruz ya da nedir?

Büyük ihtimal hatla alakalı bir sorun. Yaklaşık bir sene önce aynı problemler bendede oluyordu. Gayretlerim ve şikayetlerim sonucu komple telefon hattını yenilediler sorun düzeldi. Şimdi herangi bir sorun yok.....

Şimdiden arızayı ara veya turktelekomun sitesinden arızayı bildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 26 Mart 2008; 21:08:22 >

• Telefonu Line a tak,yan yatır öyle dene kardeşim!!!!

Şaka bir yana anlattıklarına göre sorun hatlarda gibi duruyor.Ama 444 0375 i mi arayacan,yoksa telefon arızayı mı bilmiyorum
    Sen önce bir 444 0 375i ara,büyük ihtimal seni telefon arızaya yönlendirecekler ama olsun.
  • benimde net gidince gelmek bilmiyordu artık yöntemi buldum. evi bi kere cepten arıyorum net geliyor :D

edit: net gidince telefonun ışığı ve sesi gidiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 26 Mart 2008; 21:13:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Telefonu Line a tak,yan yatır öyle dene kardeşim!!!!

Şaka bir yana anlattıklarına göre sorun hatlarda gibi duruyor.Ama 444 0375 i mi arayacan,yoksa telefon arızayı mı bilmiyorum
    Sen önce bir 444 0 375i ara,büyük ihtimal seni telefon arızaya yönlendirecekler ama olsun.

444 0 375 hiç bir yardımı olmayacaktır. Çünkü internette bir sorun yok. Ya aşağıdaki linkten arıza bildirimi yapacak. Yada arızanın telefonunu arayacak. Ben telefonu unuttum

https://ett.turktelekom.com.tr/etmh/index.do

• quote:

Edit Espriydi ama anlaşılmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 26 Mart 2008; 21:35:59 >

• Janti adam "telefon arızalı" dememiş zaten "telefonun arıza hattını arasın" demiş. Sen düzgün oku bence postları

O numarayı bilmediğim ve karşımda sinirli ses tonumu duymasını istediğim birini arzuladığım için ADSL destek hattını aradım. Önce adsl'e baktı sorun olmadığını görünce "121"i aramamı söyledi. Aklınızda bulunsun: 121... Mesai saatlerinde çalışıyolarmış o yüzden yarın sabah arıycam. Ama çok enteresan durduk yere telefonun gitmesi... Hayır hat çalışıyor o komik... Yani modem'i direkt line'a bağlayınca sorun yok net var ama tel hiç yok. Bu sanırım şu elektrik bağlantısı ile ilgili birşey. Hani bu modem ile splitter arasına çektiğimiz telefonlarda da kullanılan kablo var ya. Bildiğim kadarıyla onun biri gelen sinyal biri giden sinyal biri de elektrik. Sanırım "elektrik" kısmı fırtınada zarar gördü. Büyük ihtimal tesisat değişecek..

Telefon ablamın o da onun sorunu artık... Benim netime zeval gelmesin de...

• quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

quote:

Telefonun arızalı olmadığı belli. Çünkü 2 telefon denemiş ve aynı

NOT: Lütfen postları dikkatli okuyalım

Jant aslında sen anlamamıssın. Mesut Usta espiri yapmış......

Saygılar........

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Janti adam "telefon arızalı" dememiş zaten "telefonun arıza hattını arasın" demiş. Sen düzgün oku bence postları

O numarayı bilmediğim ve karşımda sinirli ses tonumu duymasını istediğim birini arzuladığım için ADSL destek hattını aradım. Önce adsl'e baktı sorun olmadığını görünce "121"i aramamı söyledi. Aklınızda bulunsun: 121... Mesai saatlerinde çalışıyolarmış o yüzden yarın sabah arıycam. Ama çok enteresan durduk yere telefonun gitmesi... Hayır hat çalışıyor o komik... Yani modem'i direkt line'a bağlayınca sorun yok net var ama tel hiç yok. Bu sanırım şu elektrik bağlantısı ile ilgili birşey. Hani bu modem ile splitter arasına çektiğimiz telefonlarda da kullanılan kablo var ya. Bildiğim kadarıyla onun biri gelen sinyal biri giden sinyal biri de elektrik. Sanırım "elektrik" kısmı fırtınada zarar gördü. Büyük ihtimal tesisat değişecek..

Telefon ablamın o da onun sorunu artık... Benim netime zeval gelmesin de...

Bilerek yazdım

YA JANT DEĞİL JANTİİİİİİİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 26 Mart 2008; 21:30:49 >

• Ben telefon arızanın 121 olduğunu biliyordum ama beleşe oturma diye söylemedim
    JANT! kardeşime de yüklenmeyin,şakalaşıyoruz biz onunla
  • E tesisat nasıl döşenir onu söyleyin bari hiç yardımınız dokunmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.