Şimdi Ara

ADSL Statik ip alamıyorum yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ttkom dan statik ip m var ama modem bir türlü statik ip yi alamıyor sürekli random ip ler alıyor. 2 modemde de denedim sonuç aynı. Ve aldığı ip ler farklı ve aldığı bağlantı hızlarını da değişip duruyor. Sonuç olarak nete bağlanamıyorum" farklı bir kullanıcı" hatası alıyorum.

Ben bu statik ip yi telekom serverından nasıl alacam?

Modem şu an PPOE ayarında ve dinamik ip alma ayarında, orda bi de statik ip modu var
    statik ip
    ağ geçidi ve
    ağ maskesi yerleri açılıyor. Acaba onu mu seçmek durumundayım? Onu seçersem ağ maskesi ve ağ geçidi değerleri ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 15 Haziran 2010; 2:19:48 >

• Merhaba,
    ADSL bağlantıda sabit IP alma olayında sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Telekom kendi sunucusunda ilgili IP'yi sizin için rezerv etmek ve modeminiz hatta bağlandığında o IP'yi vermek durumundadır. Yani olay Telekomda bitiyor. Telekom'a telefonla müracaat edip durumu bildirin.
  • Hmm tamam teşekkürler. Müracat ettim bakalım.
  • nasıl yani statik ip yapılandırması yapmaya gerek yok mu?
    benim gördüğüm kadarıyla modem ayarlarında statik ip yapılandırma var kendisi yapılandıramayacak tarzda?
    bu durumda telekomun üyesine statik ip numarasını ve subnet mask ile muhtemelen? > dns numaraları da vermesi gerekir.
    sen ne için müracat ettin? ip numaranı sorsaydın keşke?.
  • ben bu subnet mask ağ geçidi nedir o numaraları bilmiyorum.
    Müracat ettiğimde arıza kaydı alıyolar
    Sabaha ip numaram verilmiş olarak görüyorum :S

Ama modem kapanıp açılınca veya elektrikler kesildi geldi diyelim.

Tekrar alakasız bir ip alıyor modem

Yaptığım görüşmelerde o yönde telekom kendisi veriyormuş sabit ip yi. Ama kontrol ettik bizde bişey yok dediler adamlar bana yeni modem aldırdılar

Eğer o subnet mask veya ağ geçidi ayarlarını bilen varsa paylaşsın bi zahmet.

• güzel kardeşim sabit ip demek sana özel ip demek. sen bu ip' yi modemine girmezsen bence bu iş olmaz.
    modemin dinamik ip alır sen de daha ucuz ödeyeceğine statik ip numarası öder duruma düşersin. ama yine bağlanamaman lazım.
    yani internete çıkış için statik ip' ni biliyor olman lazım ve bu yapılandırmayı da senin modeminde kendin yapıyor olman lazım.
    veya modemin işte nesiydi upnp' si neydi o açık olacak adam senin modemine kendi erişecek ve yapılandıracak. başka türlü olmaz.
    madem bilmiyon ne alıyon statik ip? statik ip kullanmak dert yaratır. yani bazen ben de düşünüyorum bu statik kullananların
    en büyük sıkıntısı ne oluyor diye.. yani ağı çok iyi koruyor olmak lazım. mesela foruma fake nickle giremezsin.

• eheh

statik ip mi biliyorum tabi ki. ama o subnet mask ve ağ geçidini bilmiorum.

telekom kullanıcı adı ve şifreye sabit ip yi atıyor kendisi diye biliyorum. yani extra bişey yapmana gerek yok. Modemin aldığı ip telekom ne verirse o oluyor yani. Bencede gayet saçma memlekette ne düzgün ki zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olur mu öyle şey?
    o zamn diyelim ki web sayfan var. attım gittiwww.sioux.com.tr yazdığımda bir anlamı kalmayacak. yani ip' in değişeceği için

Server not found
    Firefox can't find the server atwww.sioux.com.tr

hatasını alıyor olacağız.

• Eevet bugün teknik bir arkadaş geldi telekomdan. ADSL çıkış gücünün kaynakta 38.5 db olduğunu ölçtü ama modeme kadar giden 8m kablonun ucundaki güç 9.5 db çıktı
    Zaten kablonun bir ucu telleri açıktaydı kıvırarak bağlantı yapmıştım diğer ucuda hat giriş soketinin tırnağı kırılmıştı. Teknik eleman bu kabloyu at değiştir dedi bende 4.5 liraya 8m yeni kablo aldım. Şu an sorun yok her defasında sabit ip mi alıyorum. giriş gücüde ölçülen çıkış gücü ile aynı.

Alakadar olan arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 16 Haziran 2010; 20:25:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.