Şimdi Ara

ADSL Proxy Üzerinden...Proxy'i nasıl değiştirebiliriz yada kaldırabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, proxy başıma dert oldu ..
    Birçok girmem gereken siteye giremiyorum, allahtan donnaımhaber e girebiliyorum, ara sıra böyle oluyor, proxy üzerinden oldugu için baglantım, çogu sitenin adresini bulamıyor, oysa ki site açılıyor normalde ..

Bu proxy i aşmanın bir yolu var mıdır ? Ki yok gibi geliyor ..
    Kaldırılmıyorsa, kendimiz değiştiremez miyiz ? Sağlam proxy üzerinden bağlantı kuralım falan ile bu sorun hallolmaz mı ? Proxy' koymam için ne yapmam lazım eger böyle sorun giderilecekse .. Anlatırsanız sevinirim ..

Saygılar , yorumlar için şimdiden teşekkürler ...

• proxy den kurtulamazsın. tt bütün ip bloklarını (adsl, kablonet, dialup v.s) proxy ye yönlendiriyor zaten. ayrıca proxy öyle korkulduğu kadar kötü bir şey değil. tt nin proxy dediği şey cache görevini görüyor. teknik detaylarda yanlışlıklar yapılmış olabilir belki ama oda düzelecektir. bende proxy arkasındayım ve şu anda bir sorun yaşamıyorum üstelik web sayfalarının açılması çok hızlandı diyebilirim. p2p programlarda sorun yok. proxy uygulaması cache görevi gördüğü için burada kayıtlı olan sayfalar çabuk açılıyor. kayıtlı olmayanlarda ise normal çalışıyor. tt nin proxy uygulaması 20 dakikalık kayıt tutuyor ve 20 dk dan sonra kayıtlar siliniyormuş. bunu büyütmenin anlamıda yok. bu birazda diğer firmaların şişirmesi ve milleti dolduruşa getirmesinden kaynaklanıyor. onlarda müşteriyi nasıl kendilerine çekeceklerini düşünüyorlar ve her şeyi fırsat bilip tt ye saldırıyorlar. halbuki onların durumu tt den daha kötü. asıl onların proxy kullanması lazım ve zaten onlarda kullanıyor. kabul ediyorum tt biraz yavaş çalışıyor ve sorunların düzelmesi zaman alıyor ama proxy uygulamasına geçti diye tt suçlanmamalı. üstelik bu yavaşlıkda tt den değil büroktarik engellerden kaynaklanıyor. tt şu anda tam anlamıyla kanunlara uygun davransa bugünkü halinizi herhalde çok arardınız. proxy uygulaması amerika ve avrupada tüm dağıtıcılar kullanır. proxy nin kalitesi tartışılabilir ama proxy uygulaması tartışılmamalı bence. ayrıca tt diğer iss lerden şu anda çok daha iyi bence. biraz tt ye destek olmak lazım. felaket tellalı olmaya gerek yok. hayatında bir pc yi bile kuramayan insanlar koca sistem için ahkam kesebiliyor. bir pc yi kurmak bile en az 2-3 saat alırken koca sistemin 3-4 günde kurulup sorunsuz çalışmasını beklemek biraz komik oluyor bence. bu işler bence o kadar kolay değil. forumdaki arkadaşların çoğu bir pc ile başedemiyorken konu tt olunca hepsi mühendis kesiliyor. bu dahada komik oluyor zaten. her şey zamanla düzelecektir ama bunu anlatmak için herhalde herkesin bu işlerin nasıl yapıldığını bizzat görmesi lazımki ancak inanabilsin. tt bu işe girerken bazı sorunlarla karşılaşacağını bilerek bile bile girdi. yoksa adsl yi daha çok beklerdiniz. müşteri destek elemanları teknik olarak yetersizdi yetiştirilmeleri çok zaman alabilirdi. bunu göze aldılar bir kere ve bu yüzden çok şikayet ediliyor zaten. tt nin destek hattındaki adamlar bu işi bilmiyormuş falan filan hikayeleri meşhur oldu. bunu tt da biliyor. ne yapsınlar 1 yıl adamları eğitimemi soksunlar. beklerseniz onuda yaparlar. ikincisi diğer iss lerin dava açıp kazanabileceğini biliyorlardı bunuda göze aldılar ve halen bu yüzden tazminat ödüyorlar. tt dan daha ne bekliyorsunuzki. diğer iss lerin ağzı ile konuşmaktan vazgeçilsin. diğerleri dial up ile milleti soyabildikleri kadar soydular zaten. kimse sesini çıkarmadı. zamanla adsl ucuzlayacaktır zaten. tt adsl i getirdi ama suçlu oldu galiba. bu millete ne yapsan yaranamazsın zaten. turkcell gibi yapacaksın. sokacaksın kazığı sesleri solukları çıkmayacak. ben bir turkcell hayranıyım.

• Dostum iyi hoş yazmışsında tt proxy bazı sitelerin açılmamasına sebep oluyor extra proxy kullanmadan bazen dün açılan site bile açılmıyor. Bunu es geçmeyelim lütfen. İllaha proxy kullanmamamız gerekmiyor. Sen demişsinki 20 dakika kayıtlarda tutuluyor diye adam senin ne halt yaptığını inceleme hakkı doğuyo adama. Bana proxy ile aldığı bilgilerin güvenliğini sağlıyabilecekmi telekom peki garantisini verebilcekmi.
    Telekomdamı çalışıyon napıyon anlamadım.
    Ha banada gelipte pc kurmaktan ney anlamıyo deme sakın. Bunun üstüne pek düşmüşsün anlamadım. Pc kurmayı bilmeyen adamın telekoma konuşma hakkı yokmu.
    Hizmeti veremiyecek isen başlamıyacan kardeşim bu kadar basit. Eğitemiyosan ise dışardan alsın elemanı.
    Piç ettiler ADSL iyice zaten yok proxy yok fiyatlar yok teknik eleman neyi eğitcek bunun için ben anlamadığım halde bir günde tek başıma adsl kurdum bu adamlar hiç internette dolaşmıyolar baksınlar araştırsınlar biraz. Speaker modem sanan bi adamı getiripte başımıza teknik servis elemanı demek olmaz bu.

• quote:

Dostum iyi hoş yazmışsında tt proxy bazı sitelerin açılmamasına sebep oluyor extra proxy kullanmadan bazen dün açılan site bile açılmıyor. Bunu es geçmeyelim lütfen.

İşte asıl derdim bu, açılan site, bugun açılmıyor, yarın açılıyor.. Kafasına göre takılıyor, bazen hiçbi site adresini bulamıyor, yanıt yok diyor..Bazen de sanki daha hızlı ..

Yani tam oturtamadılar mı nedir ??

Eğer proxy nasıl kullanacağını biliyorsan
    quote:

proxy Adresi - Port No
    200.204.76.90 - 6588
    208.224.166.106 - 80
    203.197.140.100 - 80
    212.253.49.108 - 80
    213.253.196.132 - 80
    67.127.31.66 - 3128
    209.184.108.162 - 8080
    211.144.26.194 - 3128
    200.160.128.28 - 80
    64.86.100.5 - 80
    167.196.234.94 - 80
    62.22.98.154 - 80

Yukardaki proxylerden seç birini , benim yaptığım gibi sağlam bir proxy al ekle bunu bağlanmadığı zaman proxy açıp onla bağlanmayı deneyebilirsin.

Şu an mesala burası yani donanimhaber.com açılmıyor extra proxy ile anca girebildim.
    3- PİNG DEĞERLERİMİZ DAHA DA DÜŞTÜ. Yani bariz olarak online oyunlarda TTNET ADSL ABONELERİ sürünüyorlar.
    4- Tekelci bir kuruluşa has bir taktikle proxy uygulamasını bize bildirmeden ve danışmadan alternatifsiz şekilde (STATİK IP AL DEMEK ALTERNATİF DEĞİLDİR) bize dayatan telekom bizi ABONE yerine değil KOYUN yerine koymaktadır.

Bize S.Ske dayattığı ADSL sözleşmesindeki tek yanlı esnek kuralların ve şartların bir çoğu, dava açtığımız takdirde bireyi yani müşteriyi tekellere karşı koruyan tüketici yasaları çerçevesinde geçersiz kalacaktır.
    TELEKOM bu gibi forumlara elemanlarını göndererek kendisini pohpohlatarak gözboyamaya devam etmektense, PROXY YERİNE YURT DIŞI ÇIKIŞLARINI ARTTIRSIN. BİR TON PARA ÖDEYİP BİR PROXY SERVERİN CACHE SİSTEMİYLE YAPAY SURF YAPMAK İSTEMİYORUZ. MİLYARLARCA DOLAR KAR GÖSTEREN FİRMA BİZE HAK ETTİĞİMİZ HİZMETİ PROXY İLE DEĞİL, YURT DIŞI ÇIKIŞLAR İÇİN YATIRIM YAPARAK VERMELİDİR.
    saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu DNS adresleri güvenli mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla 1. Si Herşeyimin İzlenmesi Hiç Hoşuma Gitmiyor
    2. Si İse donanımhaber Dışında Hiç Bir Siteye GİREMİYORUM Şuan Ne Kadr Sinirliyim Anlatamam Fazlasıyla Verdiğim Paranın Hakkını Alamıyorum ve Hala Telekoma Hak Veiyorsunuz
    3. sü Zamanında Deniz Aşırı Optik Kablolar Koptuğunda TT Hiç Bir Hizmet Verememiş E-kolay, Superonline ve TNN kendi uydu bağlantılarını kullanarak bizlere hizmet sağlamıştı
    4. sü Ben Statik ip Kullanıyorum Zaten Ama Ne Yazık ki Bende Proxxxy Arkasındayım

Telekom Gibi Adi Bir Kuruluşa

Olayı abartma, editledim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkRaeP -- 23 Ağustos 2004, 12:40:58 >

• bu kafayla bir arpa oyu yol almak bile mümkün değil. niye herkes muhalif onu anlamakda mümkün değil. hiçmi memnun olan kişi olmaz şu forumlarda hayret yani. insan isterse en iyi şeylere bile bir kusur bulabilir. bir kere olaylara birazda olumlu bakmayı deneyin. ama böyle bir yaklaşımı bu forumlarda tt için hiç görmedim. sizi tt bağlayan sebep ne. sizi zorlamı abone yaptılar yani. gidin diğer iss lere abone olun. uydu internete abone olun. alternetif çok yani. tt nin durumu belli. ayrıca bir konu hakkında bilgisi olmayan kişiler ancak sonuçları hakkında şikayetçi olabilir. ama adamlara işini öğretmeye kalkamaz. bu her iş için geçerli bir kuraldır. ama siz bu düşünce tarzıyla her zaman olduğu gibi kendiniz çalıp ancak kendiniz dinlersiniz. boşa konuşuyoruz yani. ne demişler tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna. yolunuz açık olsun. tabi bir yolunuz varsa. muhalif olmak iyidir ama fazlası zararlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 23 Ağustos 2004, 9:08:06 >

• Merak Etme Ben Hiç Bi Zaman Enayi Olmadım Bu Ay ADSL 'yi İptal Ettirip Superonline'ın Çift Yönlü Uydusunu Alıcam En Azından Verdiğim Paranın Hakkını Alırım TT Gibi Rezil Bi Servis Olmaz... Ayrıca İyi Yönü Olmayan bi Hizmete Nasıl İyi Şekilde Bakabilirim Bunu Sööölermisin Bana ?????? Ne Kadar Mutluyum Bankacılık İşlemlerimi Yaparken İzleniyorum Güvenliğim Yok. İnternet Sayfalarının %90 'ına Giremiyorum Ne Kadar Olumlu Bişey Dimiiii?

yazılarını okuyunca dayanamadım sana cevap vermek istedim.
    ben adsl kullanmıyorum henüz. ama az kaldı..

yazılanları okudum , ben şahsen diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum.
    evet zaman zaman eleştirinin dozu kaçabilir , ama sonuçta bütün eleştiriler doğru..

senin tavrın ve cevaplarına bakınca ise , taraf olduğunu görüyorum ve olaylara objektif bakamadığını düşünüyorum. belkide bu kuruluşta çalışıyorsundur da ondandır..

bence sen insanları muhalif olmakla suçlayacağın yerde ,
    mesela "kafeinn" arkadaşın görüşlerine karşı bir görüş getirki...
    proxy konusunda ttkom'un mu haklı yoksa "kafeinn" gibi arkadaşların mı haklı olduğu
    ortaya çıksın..

sen eleştirilere hiç bir karşı görüş getirmeden , insanları muhalif ve benzeri
    şekillerde eleştiriyorsun ve beğenmeyen kullanmasın kardeşim diyorsun...
    yani tam ttkom mantığının aynısı ....

bence daha yapıcı ve tarafsız olmalısın , ve eğer bu kuruluşta çalışıyorsan
    bu yazılanları eleştirileri yukarıdaki karar mercii insanlara aktarıp ,
    çözümlerinin bulunmasını sağlayabilirsin...

bence bu daha yapıcı bir davranış olur....

herkese kolay gelsin

saygılar

yuran

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.