Şimdi Ara

adsl modem statik ip yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bende inca im 204 4 port router var. bilgisayara 192 168 1 2 ip sabit aldırmaya çalısıyorum bi turlu olmuyo.ayarlar sayfasında herseyı denedım ama basaramadım. ag baglantılarından 192 168 1 2 yi sectigimde internete baglanmıyor! illede otomatık olarak ip adresi al demem gerekiyor.
    pc ye sabıt ıp aldırdıktan sonrada 9090 portunu dreambox receıver ına yonlendırmem gerekıyor, onu nasıl yapıcagımı bılıyormusunuz? ben bıseyler denedım belkı olmustur ama statık ıp olmadıgı ıcın denıyemıyorum.

• hocam onu sen nerden indirdin?port router i?bende indirdim ama bende not registered yazıo.nerden register edebilirim biliyomusun?
  • yok be hocam! benım modemın adı o! yazılım degil,
    inca im-204(router 4 ort ethernet usb adsl2+) özellikleri bunlar
  • ortamda dhcp sunucu olması lazım networkde.bu nedenle modemden ip adresini sağlaman lazım.eğer internet ortamında böyle bir ip almak istiyorsan başaramazsın bu ip ler internette kullanılmaz.port yönlendirceksin işte.o porta gelen paketleri dreambox a göndersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amorphophallus

ortamda dhcp sunucu olması lazım networkde.bu nedenle modemden ip adresini sağlaman lazım.eğer internet ortamında böyle bir ip almak istiyorsan başaramazsın bu ip ler internette kullanılmaz.port yönlendirceksin işte.o porta gelen paketleri dreambox a göndersin.

evet dostum modemden ip vermek ıstıyorum pc ye mesela 192.168.1.7 gibi
    sen hıc dreambox bagladınmı?
    msn verırmısın dostum? bı yardım edersen cok makbule gecer
  • dreambox hiç bağlamadım görmedim de ama kendin elle verirsen de olacağını sanıyorum.enmim işyerimde öyle mesela.kendin ip subnet i ver gateway olarak da modemin ip sini ver.o seni ağ dışına çıkaran ip dir.onu yazmassan giremezsin.dns sunucu olarak da modemi göster.bu şekilde olacaktır.
  • dreambox ta dhcp den ip alma yada elle girme seçeneği var. ancak modemin şu anda dhcp de hangi ip grubundan veriyor 10'lumu 192'limi. bunu tespit ettikten sonra gateway 192.168.1.1 yada 10.0.0.2 olacaktır. belkide modemin 192.168.1.2 den ayarlanıyordur onu bi tespit et gerisi kolay. port forwarddan istediğin portları dreambox a yönlendirebilirsin mesela from: 9000 to : 9000 ip : 192.168.1.2 type : tcp gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Wan Ip Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

dreambox ta dhcp den ip alma yada elle girme seçeneği var. ancak modemin şu anda dhcp de hangi ip grubundan veriyor 10'lumu 192'limi. bunu tespit ettikten sonra gateway 192.168.1.1 yada 10.0.0.2 olacaktır. belkide modemin 192.168.1.2 den ayarlanıyordur onu bi tespit et gerisi kolay. port forwarddan istediğin portları dreambox a yönlendirebilirsin mesela from: 9000 to : 9000 ip : 192.168.1.2 type : tcp gibi

kardes cok saol yardımın ıcın peki dmz aktif etmek gerekırmı modemde? bide benım modemde port yonlendırırken hedef ip var kaynak ip var. kaynak ip bilgisayar, hedef ip dreambox değilmi?
  • tamamdır cozdum sorunu dmz ye fılan gerek yok port yonlendırmeye de gerek yok. vlc ıle ızleyebılıyorum artık pc deki fılmlerı dreamboxda
  • port start yada external port sonra server ip yada ip sonra port type gelir. dmz ye gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.