Şimdi Ara

ADSL modem port açma (ACİL Bir bakarsanız sevinirim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acil cevaplarsanız sevinirim !

Elimde ZTE ZXDSL831A adsl modem var. (Hem ethernet hem usb özelliği var ben ethernet olarak kullanıyorum)
    Ancak port açmada sorunum var. http://www.portforward.com Sitesinn de bildiğim kadarıyla tüm modemler omlası gerekiyo. İngilizce seviyem de bu siteyi anlayacak seviyede Allah'a Şükür. Sorun ise sitede benim modemim YOK ! Sitede ZTE ZXDSL831 var ancak benimksi A lısı. (Tek port buarada)
    Bakıyorum benzer şekillerde yaparım diye ama benimkisi orda anlatılan zte modemlerinden çok farklı (ya da bana öle geldi)
    Neyse ben çok konuşmayayım da aşağıda resimler ve açmak istediğim portlar var :

Açmak istediğim portlar : 2300-2400 TCP/UDP, 6667 TCP, 80 TCP, 443 TCP, 9999 TCP, 28800-29100 TCP, 47624 TCP/UDP
    Bu portları açma amacım : İnternet üzerinden age of empires oynamak (Gameparkda)

Sanırım portu burdan açacam yanlış bilmiyorsam.

Add e bastıımda bu ekran karşıma çıkıyor. Bu ekranda ki service name kısmına neyi işaretleyeceğim hakkında hiç bir fikrim yok ! Ben size ordaki seçenekleri yazayım (AUTH,DNS,FTP,IPSEC,POP3,PPTP,SMTP,SSH,TELNET,TFTP,WEB) protocol kısmındaki seçenekler (TCP,UDP,TCP/UDP)

Ya da bu portlar yerine Tüm portları nasıl açacağımı da söylerseniz çok güzel olacak!

He bu arada static ip almayı biliyorum o sorun değil tek problem port açmada

Şimdiden Teşekkürler....

• Merhaba arkadasin Doğru yerdesin..

resimde örnek vermeye çalıştım uamrım yardımcı olur.

mesela ayni porta hem TCP hemde UDP port'u acacaksan TCP/UDP'yi seçersin.
    kolay gelsin

• Çok teşekkürler
    Ancak service name kısmında oyunun falan adı yazmıyor yukarıdada belitrmiştim orda çıkan seçenekleri (AUTH,DNS,FTP,IPSEC,POP3,PPTP,SMTP,SSH,TELNET,TFTP,WEB)
    Burdan ne seçeceğim sadece bunlar var.
  • [simage][/simage]

Static ip 192.168.1.136 olarak aldım dns gateway adresleri fln ve portlar yukarıda resimde
    açmak istediğim portları tekrar yazayım ben (2300-2400 TCP/UDP, 6667 TCP, 80 TCP, 443 TCP, 9999 TCP, 28800-29100 TCP, 47624 TCP/UDP)
    Doğru açtım gibi geliyor ama :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcetinkaya -- 15 Şubat 2007; 5:10:17 >
  • quote:

Static ip 192.168.1.136 olarak aldım dns gateway adresleri fln ve portlar yukarıda resimde
    açmak istediğim portları tekrar yazayım ben (2300-2400 TCP/UDP, 6667 TCP, 80 TCP, 443 TCP, 9999 TCP, 28800-29100 TCP, 47624 TCP/UDP)
    Doğru açtım gibi geliyor ama :D

Protocol: TCP
    External Port start: 2300 end: 2400
    Internal Port start: 2300 end: 2400

Protocol: UDP

Protocol: TCP/UDP
    External Port start: 47624 end: 47624
    Internal Port start: 47624 end: 47624

External Port start: 28800 end: 29100
    Internal Port start: 28800 end: 29100

Internal server IP adres : 192.168.1.136

Şeklinde yaparsan daha dogru olur.

Oyunda oynamadim ama bu sekil olmalı
    ayrıca Modeminde SERVİCE NAME kısmında AGE of EMPIRES olmali onu seçersen ugraşmanada gerekkalmaz otomatik hepsi çıkar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicee -- 14 Şubat 2007; 19:06:35 >

• Neyse kardeş verdiin bilgiler iiçin çok saol da service name kısmında AgeOfEmpires die bişi yok seçenekler arasında seçeneler (AUTH,DNS,FTP,IPSEC,POP3,PPTP,SMTP,SSH,TELNET,TFTP,WEB) herneyse

TCP/UDP 2300-2400 açarken TCP ile UDP yi ayrı ayrı mı açmamız gerekyo ? Diğerlerini senin dediğn gibi yaptım ztn

Ayrca gözüme de şu çarptı KasperSky kullanıyorum Windowsun güvenlik duvarı yerine kaspersky ın anti-hacker ı açık. Orda ki "open ports" kısmında benim açtıım portlar gözükmüyor uygulama çalışmadığından mı acaba ? Gerçi anti-hacker özelliğini ve windows güvenlik duvarını kapasam da olmuyor

[simage][/simage]

Senin de başını çok ağrıttık ama maksat oyun oynamak değil öğrenmek 3 5 gün sonra gidecem ztn :D
    Burda bilgisayarın böle bilgilerini de veriyos ama hackerlar dadanmasın soora :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcetinkaya -- 15 Şubat 2007; 5:09:59 >
  • quote:

TCP/UDP 2300-2400 açarken TCP ile UDP yi ayrı ayrı mı açmamız gerekyo ? Diğerlerini senin dediğn gibi yaptım ztn

Evet ayrı ayrı aşağıda yazdığım gibi açacaksın.
    ayrıca. Bilgisayardaki firewall'lardan da açman gerekir.

Protocol: UDP

Kolay gelsin. öğrenmek iyidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tmm hocam çok saol sonunda başardım oynamayı YArdımların olmasa ben şu an kafayı yemek üzereydim :P
  • tebrikler,,, güle güle oyna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.