Şimdi Ara

Adsl modem ile Ev Ağı kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar adsl modem ile 3 bilgisayarım internete bağlanıyor ancak bilgisayarlar birbirini görmüyor, dosya paylaşamıyorlar.Eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• makinaları aynı ağ üzerinde ypılandır ve hepsine isim ver (eminim bunu yaomışsındır) hepsinin ip adreslerini not et sonrasındada diğer makina aracılığıyla bu makinalar ping at (bu işlemi ping "makina ip no" şeklinde yapıcaksın) eğer pinkleme var ama aradan veya ağ komşularından makinaları goremiyorsan o zaman ağ bağlantılarını yeniden yüklersin yan yapman gereken ethernet bağdaştırıcıyı kaldırıp yüklemek sonrasında sorunlarının çözülmesi lazım bu işlemler doğrultusunda ilerledikten sonra hala sorun yaşıyorsan o zaman buraya bi not atarsın. Kolay gelsin.
  • her pcde "Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı" aktif mi diye bi kontrol et.Eğer değilse her birinde aktif et onu.
  • Çalışma grupları aynı ad altında ise buna rağmen göremiyorsan bağlantıda her bir makineden diğer makine ip'lerine ping atmalısın...
  • +
    Win xp kullanıyorsan ağ kurulum sihirbazı kullanabilirisin. O seni yönlendirir.
  • WinXP de ağ kurulum sihirbazını kullandım ancak sonuç aynı.Bilgisayarların IPleri otamatik olarak ata seçeneği seçtim onun için ıp adreslerini tam bilemediğimden dolayı ping atamadım sizce ıp leri kendim mi atamalıyım?
  • IPleri kendim atayıp ping attım ancak time out gibi bu uyarı verdi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cat5 kabloları cabuk kırılır kapı, halı altı vs.. kontrol etmeni öneririm
  • 3 bilgisayar internete bağlandığına göre kablolar sağlamdır herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: supervisor

3 bilgisayar internete bağlandığına göre kablolar sağlamdır herhalde

internette baglandıgını unuttun önerileri okurken pardon...
  • arkadaşım bilgisayarlarda windowsun kendi firewallı yada herhangi bi firewallı virüs programı olup olmadığına bak derim büyük ihtimalle birbirinizi görmemenizin sebebi odur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnosis -- 3 Mayıs 2005, 21:48:24 >
  • Lamers
  • quote:

Orjinalden alıntı: General

Lamers

^
    | Bu adamları dışlamak lazım ortamdan.
  • kardeş anladığım kadarıyla internete bağlanıyo bütün bilgisayarların sen sadece aynı çalışma grubunun içine al bütün bilgisayarlarını bunuda ağbağlantılarının özelliklerinden yapabilirsin yeni işyeri ağı kurdan okeee
  • Modeme ağ ayarlarını yükletebilirsin. Bilgisayarcılar yükler. Tabi her modeme yüklenir mi onu bilmiyorum. Amca oğlunun US Robotics modemi vardı. Ağ kurmak için yüklemesi gerekiyormuş. Bilgisayarcıya götürdü. Getirdi taktı ve sorunsuz çalışıyor. Tak çalıştır.
  • bazen aynı grupta olsa bile firewall network ayarlarını kesiyo bendeki pc-clin firewallı kesiyo mesela ama arkadaş sanırım bişekilde problemii çözdü ses soluk çıkmıyo baksana
  • Kusura bakmayın arkadaşlar sınavlarımın yoğunluğundan size yanıt yazamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supervisor -- 5 Mayıs 2005, 19:51:36 >
  • Bilgisayarı yüksek biyere çıkar..Çeker gızan o zaman....
  • Sorun çıkartan bilisayara format at o zaman bu sorun düzelir....bendede aynı sorun vardı....

• Kardeşler dişlamayalim lütfen.

Siz anlatın anlayan anlar dimi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.