8mbit e geçtim geçeli modemde 7000 bağlantı hızını görmeme rağmen dowloanlarım ve speed testlerim 3800 kbs yi geçmiyor.Kullandığım modem speedtouch 330 usb modem arayüzünde G.dmt modu gözüküyor ve değiştirme menüsüde yok.Aceba bu 3800 kbs yi geçememe olayı direk modemlemi alakalı yeni bi modem alıpta aynı hızlarda bağlanma ihtimali varmı.Boşuna boşuna ortalama bi modeme 80-100 tl vermekde istemiyorum..Ne dersiniz modem almalımıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: blackforreal
quote:
Orijinalden alıntı: burakpadir
Modem ayarlarından adsl moduna giriş yapınca sağ tarafta aşağıdaki gibi seçenekler bulunmakta
Ancak airties modemler varsayılan olarak multi-mode yani hepsi seçilmiş olarak geliyor.
Bu modlar sinyalin ne şekilde işleneceğini gösterir ve çeşitlilik gösterir
G.dmt (ttnetin ilk başladığından beri kullandığı sistem) 3900 kbps ye kadar.
T1.413 tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak hız çok stabil ve ping değerleri çok düşük (kimse kullanmadığı için olabilir...)
adsl2plus yeni kablolar ile yapılan iletişim yöntemi (ancak daha tam oturmadı kanaatindeyim) ayrıca 3900kbps üstüne destek veriyor.
8mbit e geçtim geçeli modemde 7000 bağlantı hızını görmeme rağmen dowloanlarım ve speed testlerim 3800 kbs yi geçmiyor.Kullandığım modem speedtouch 330 usb modem arayüzünde G.dmt modu gözüküyor ve değiştirme menüsüde yok.Aceba bu 3800 kbs yi geçememe olayı direk modemlemi alakalı yeni bi modem alıpta aynı hızlarda bağlanma ihtimali varmı.Boşuna boşuna ortalama bi modeme 80-100 tl vermekde istemiyorum..Ne dersiniz modem almalımıyım?
Arkadaşım, madem modu değiştiremiyorsun, yukarıda arkadaşların verdikleri bilgilere göre sorunun g.dmt' den kaynaklı olabilir. Çünkü, yukarıya bakarsan g.dmt' nin 3000 küsüre kadar desteklediğini belirtti arkadaşlar. Ancak sorunun bundan kaynaklı olmasa bile ben yine de modemini değiştirmeni tavsiye ederim. 8mbit hızında bi tarifeden max verim almak istiyorsan ethernet modem kullanmalısın. Usb modemler zaten bilgisayar destekli bağlantı yaptığı için bilgisayarın performansında ufak da olsa bir düşüş söz konusu olacaktır. Ancak ethernet modem bağlantıyı, bilgisayar kapalı olsa dahi, kendi kendine gerçekleştirerek inernet bağlantısını direk ethernet portundan bilgisayarına iletir
Kafanıza gore oynamayın ayarları santral zaten en iyı modu kendi belirleyip sınyali ona gore yollar. Modemde baglantınız 1024 olması gerekirken 1018 olsa hissedeceginiz fark sadece 3-5 byte olur abartmayalım yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme