Şimdi Ara

Adsl Mod Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda TTNET'in altyapı değişiklerinden kaynaklanan internet kopmalarıyla ilgili olarak Adsl Modunu tek tek test ettim.

Eğer bu ayarı bilenler, il ve semt belirterek en hızlı modu tek tek deneyip yazarlarsa herkes için kullanışlı olabileceğini düşünüyorum...

Normalde bütün ayarlar seçili olarak gelir ve modem en iyi ayarı bulur(bulduğunu sanır)

Daha hızlı ip alımı ve 10kbit/s e kadar bant genişliği için denemenizde fayda görüyorum...

Bu arada 4mbit ve üstü için Adsl2 modunu terk etmemenizi tavsiye ediyorum...

Hız : 256/1024 (Ayardan önce 248/1019 görünüyordu)

En hızlı ve stabil Adsl Modu: ADSL_ANSI_T1.413

Saygılar...

• hocam bende de yavaşlamalar oluyordu. airties wav-140 modem kullanıyorum.
    Airties müşteri hizmetlerini aradım. Adsl mod' a girip oradaki bütün kutulardaki işaretleri kaldırmamı, yalnızca "adslg.dmt" açık bırakmamı istemişti.
    ben de öyle yaptım. Şu an için öyle kullanıyorum. Yaptığım zaman 1mbit tarifedeydim. Bir hafta kadar önce 2 mbit tarifee geçtim. Şu an aynı modda sorunsuz kullanıyorum.
    utorrentte download hızı olarak max 225kb/s görüyorum arasıra. Ortalama 200-205 kb/s arası geliyor.
  • g.dmt ttnetin ilk başta kullandığı adsl modu ve şuan için en sağlamı olarak görülüyor ancak gördümki g.dmt 3900kbps den sonra tıkanıyor.

adsl2+ seçilince 4086 görüldü (4096 hatta)

ben g.dmt yerine ADSL_ANSI_T1.413 olanı denedim ve sonuç hem g.dmt den hem adsl2+ tan iyi oldu.

Sinyali tam alıyor(1024/256) hız 100 kb/sn den aşağıya inmiyor ve ping değerleri 48ms g.dmt'de 62ms idi...

Yani bulunduğunuz bölgenin altyapısına göre modlar farklı performans gösteriyor sanırım.

Herkesin bu 3 ayarı da tek tek denemesini tavsiye ediyorum ( tecrübe ile sabit) :)
  • Nasıl yapıcaz bunları
  • ADSL mod ayarı nedir? g.dmt ve ADSL_ANSI_T1.413 ne demek. açıklarsanz sevinirim.
  •  Adsl Mod Ayarı

Modem ayarlarından adsl moduna giriş yapınca sağ tarafta aşağıdaki gibi seçenekler bulunmakta

Adsl Mod Ayarı

Ancak airties modemler varsayılan olarak multi-mode yani hepsi seçilmiş olarak geliyor.

Bu modlar sinyalin ne şekilde işleneceğini gösterir ve çeşitlilik gösterir

G.dmt (ttnetin ilk başladığından beri kullandığı sistem) 3900 kbps ye kadar.

T1.413 tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak hız çok stabil ve ping değerleri çok düşük (kimse kullanmadığı için olabilir...)

adsl2plus yeni kablolar ile yapılan iletişim yöntemi (ancak daha tam oturmadı kanaatindeyim) ayrıca 3900kbps üstüne destek veriyor.

adsl2plus ı istememe sebebim 8mbit kampanyası başladığından beri internetimin stabil olmaması...

• quote:

Orijinalden alıntı: burakpadir

Adsl Mod Ayarı

Modem ayarlarından adsl moduna giriş yapınca sağ tarafta aşağıdaki gibi seçenekler bulunmakta

Adsl Mod Ayarı

Ancak airties modemler varsayılan olarak multi-mode yani hepsi seçilmiş olarak geliyor.

Bu modlar sinyalin ne şekilde işleneceğini gösterir ve çeşitlilik gösterir

G.dmt (ttnetin ilk başladığından beri kullandığı sistem) 3900 kbps ye kadar.

T1.413 tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak hız çok stabil ve ping değerleri çok düşük (kimse kullanmadığı için olabilir...)

adsl2plus yeni kablolar ile yapılan iletişim yöntemi (ancak daha tam oturmadı kanaatindeyim) ayrıca 3900kbps üstüne destek veriyor.

adsl2plus ı istememe sebebim 8mbit kampanyası başladığından beri internetimin stabil olmaması...

Dediğini yaptım. T1.413 yapınca hat hızım 8000 mbps ten 7600 küsür mbps e düştü. bikaç defa reset atmama rağmen aynı. tek artısı upload hızım 797kb tan 810 kb çıktı :) diğer ayarları denemedim daha ama bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. birde benim modemim inca. Bu arada tekrardan baktım da ulaşılabilir oran önceden 10.000 küsür mbps ike bu ayarla 7648 mbps düşmüş.eski ayara geri dönsem iyi olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniactolga -- 3 Eylül 2009; 22:37:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    modem router olarak ayarlama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • demekki sendende öğreniyoruz ki T1.413 modülasyonu 7600 kbps ye kadar destekliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakpadir

demekki sendende öğreniyoruz ki T1.413 modülasyonu 7600 kbps ye kadar destekliyor...

evet 7600 destekliyor olabilir ama bir artısı var. normal 8 mbit hızda sinyal çok düşükken bu ayarla sinyal bir anda fırladı. demek oluyor ki herkesin şikayet ettiği devamlı internet kopması şikayeti bu ayarla çözümlenicek gibi. 7600 mbps hızdan şikayet etmeyen varsa bu ayara geçebilir arkadaşlar. büyük ihtimal kopma olayı minimuma inecek gibi gözküyor.
  • peki başka ne avantajları olabilir acaba?
    ben 2 mbit kullandığım için "adslg.dmt" de problem yaşamadım.
    O halde değiştirmeme gerek yok sanırım.
    Önümüzdeki ay belki 1 aylığına 4mbit' e çıkarabilirim hızımı o zaman g.dmt yetersiz mi kalacak?
    Bakarsınız kafam atar 99TL' lik 8mbit full limitsiz paket de alabilirim.
    o zaman 7600' e kadar mı destekleyecek mod değiştirince?

Bir de şöye bir problemim var; utorrentte yüksek seederli torrentleri indirirken 200-205kb/s ortalama indiiyorum.
    ama uploadı 10 veya 20/kb/s ile sınırlı tutuyorum. Serbest bıraktığımda 512/2048 pakette olduğumdan upload 50 küsür kb/s kadar çıkıyo
    ancak bu sefer de download düşüyor 130-140kb/s gibi seyrediyor.. Acaba bunun g.dmt ile bir alakası olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 3 Eylül 2009; 23:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarr

peki başka ne avantajları olabilir acaba?
    Önümüzdeki ay belki 1 aylığına 4mbit' e çıkarabilirim hızımı o zaman g.dmt yetersiz mi kalacak?

Bir de şöye bir problemim var; utorrentte yüksek seederli torrentleri indirirken 200-205kb/s ortalama indiiyorum.
    ama uploadı 10 veya 20/kb/s ile sınırlı tutuyorum. Serbest bıraktığımda 512/2048 pakette olduğumdan upload 50 küsür kb/s kadar çıkıyo
    ancak bu sefer de download düşüyor 130-140kb/s gibi seyrediyor.. Acaba bunun g.dmt ile bir alakası olabilir mi?

Uploadı full açarsan download hızının düşmesi normal. sonuçta ikiside aynı hat üzerinden veri alışverişi yapıyor. 2048 mbps maksimum 210kb/s ile download edebiliyorsa sen bunun 50kb/s kısmını uploada tahsis etmiş bulunuyosun.

• ADSL2+ VE ADSL2 moduna göre G.DMT ve T1.413 modunda 2-3 Ms daha düşük sonuclar aliyorum,

hat zayıflama degerlerim 1 db oldugundan rahatca G.DMT kullanıyorum.

Istanbul - Bagcilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcDestek -- 4 Eylül 2009; 0:00:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

quote:

Uploadı full açarsan download hızının düşmesi normal. sonuçta ikiside aynı hat üzerinden veri alışverişi yapıyor. 2048 mbps maksimum 210kb/s ile download edebiliyorsa sen bunun 50kb/s kısmını uploada tahsis etmiş bulunuyosun.

iyi de hocam benim bildiğim, bunların ayrı ayrı olması lazım. Yani hızım 512/2048. İkisini ayna anda yapması lazım. 210kb/s ile indirirken aynı anda 50kb/s ile göndermesi gerek diye düşünüyorum, ama dediğin doğruysa yanlış düşünüyoum o halde

Bu arada upload 10kb/s ile sınrlı iken down 226kb/s gördüm max. olarak ttnet arasıra kıyak mı yapıyor ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 4 Eylül 2009; 0:05:46 >

• ceyarr

Ayrı ayrı olan teknoloji; G.SHDSL 'dir.

2048Up/2048Down Aylık 348 TL

Bunu alırsan 200 kb ile Upload yaparken 200 kb ilede Download yaparsın aynı anda...

aDSL teknolojisinde 200 kb ile Upload yaparken 1 kb ile download yaparsın belkide sıfır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

quote:

ADSL de öyle bişey yok upload ve download aynı hat üzerinde gidip gelir.mümkün değil ikisininde aynı anda full olması. sen utorrente bakma. ordaki değerler doğruyu söylemez.üç aşağı beş yukarı o anki hızı söyler. eğer gerçekten o anki veri trafğini görmek istiyorsan cfosspeed i öneririm. hat trafiğini düzenleyip verimide arttırıyor bu arada.

iyi de hocam benim bildiğim, bunların ayrı ayrı olması lazım. Yani hızım 512/2048. İkisini ayna anda yapması lazım. 210kb/s ile indirirken aynı anda 50kb/s ile göndermesi gerek diye düşünüyorum, ama dediğin doğruysa yanlış düşünüyoum o halde

Bu arada upload 10kb/s ile sınrlı iken down 226kb/s gördüm max. olarak ttnet arasıra kıyak mı yapıyor ne

ADSL üzerinde download ve upload aynı hat üzerinden gelip gider. o yüzden ikisininde aynı anda full olma gibi bir imkanı yok.imkansız yani. Sen utorrent in gösterdiği değerlere pek inanma. o sadece tahmini o anki veri trafiğini söyler. eğer gerçekten o an ne kadar indirdiğini görmek istiyorsan cfosspeed kullanmanı öneririm. aynı zamandı veri trafiğini düzenleyerek internetteki verimide arttırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniactolga -- 4 Eylül 2009; 0:42:49 >

• ben bulamadım modemde böyle bir ayar
  • zeze Zyxel markalı modemlerde telnetten yapılıyor, eger markası bu ise.
  • benim modem markası exper. iki hafta önce sınırsız kota kullanımına geçtim.
    ayarları hakkında bilgisi olan varmı????
  • Bende sadece gdmt ve t1.413 modu çalışıyor. Adsl2 ve adsl2'da bağlantı alamıyorum. İkisi arasında gözle görülür bir fark göremedim ve hızım da hep 8128/800 görünüyor. Hat zayıflama değeri download 20 civarı.
  • benim modem markası exper. iki hafta önce sınırsız kota kullanımına geçtim.
    ayarları hakkında bilgisi olan varmı????

YARDIMMM PLEASE???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.