Bildirim
ADSL kopma sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
markası us robotics9105 kurulum arayüzü çok kolay aslında bağlantıları yaptıktan sonra kullanıcı adı şifre girip bağlan diyorsun ama hat yok mesajı alıyorum modemin adsl ışığı yanmıyor müşteri hizmetleri adsl aktif dedi.modem arızalı olabilir -
arkadaşlar bu sorun çözüldü ama şimdi başka bir sorun var lütfen yardım:
evin tüm odalarında telefon prizi var, telefon salonda duruyor ,bilgisayarım ise benim odamda..Telefon geldiği zaman adsl bağlantım kopuyor bunun için splitter kullanmak gerekiyormuş.Acaba bunu nasıl nereye bağlayacağım telefon bilgisayarımın yanında değil ,acaba telefon prizine falan mı bağlayacağım -
Arkadasım Splitter'i herhanqi bir elektrikciden 1-2 ytLye alabilirsin... nereye baqlıycaqınıda sözlü anlatayım oLmassa resimlide anlatırım... şimdi 3 tane kablo girişi oLur tekine telefonun hat kablosunu tekine telefona giden kabloyu tekine ise modemin kablosunu takarsan sorun yaşamassın... Sen splitter'ı aLdıktan sonra buraya resmini koy yada hanqi girişin üstünde ne yazdıqını söle ben sana hanqi kabloyu hanqi girişe takıcaqınıda söyliyim...
-
Splitterin üstünde zaten yaziyor hangi girişin hangi kablonun takilacgi -
İşte bende buLamassan yardım ederiz anLamında dedim... -
hocam yanlış anlattım sanırım
telefon salonda bilgisayarın yanında değil
her odada duvarda telefon prizi var ben direkt bu prizden adsl modeme bağlantı yaptım internette sorun yok ama telefonu açınca kopuyor.
şimdi duvardaki bu telefon prizinden nasıl bir bağlantı yapacağım modeme kopma olmaması için
bu şekilde telefon prizi...Ama telefon salonda bağlı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustist81 -- 21 Ağustos 2008; 9:11:09 > -
Tamam işte bizde onun için anlattık yani oLayı anladık yanlıs anlamadıysak... -
peki hocam çözüm ne şekilde olacak -
splitter aldinmi sen ? -
evet hocam splitter mevcut -
Yapılması gereken, hattı hiçbir yere ayırmadan direk ADSL modeme bağlamak ve modemin/splitter'ın çıkışından doğru ev telefonuna kablo çekmek. Öbür türlü, yani hattı en baştan paralel ayırırsanız, sinyal seviyesi çok düşer ve eve telefon geldiğinde internet bağlantınız kopar. -
quote:
Orjinalden alıntı: mustist81
hocam yanlış anlattım sanırım
telefon salonda bilgisayarın yanında değil
her odada duvarda telefon prizi var ben direkt bu prizden adsl modeme bağlantı yaptım internette sorun yok ama telefonu açınca kopuyor.
şimdi duvardaki bu telefon prizinden nasıl bir bağlantı yapacağım modeme kopma olmaması için
bu şekilde telefon prizi...Ama telefon salonda bağlı..
Selam,
Bu durumda splitteri takacağınız yer duvarların arkasında odalara dağıtım için telefon hattının dağıtılmaya başladığı nokta olacaktır.
Şebekeden gelen tt kablosu splitterin hat girişine bağlanacak, bilgisayarın olduğu odaya giden kablo da splitterin modem girişine bağlanacak. Diğer odalara giden telefon kabloları da splitterin telefon girişine bağlanacak.
Gerçi görüntü işin ciddi yapıldığını sanki altyapıda splitter olduğu hissini falan uyandırıyor; ama böyle olsa bile splitterin işlevinin tam yapıp yapmadığını ya da doğru bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmek gerek...
Edit: imla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callandor -- 21 Ağustos 2008; 14:44:52 >
-
hocam hat modeme direkt bağlı..ev telefonu salonda arada bayağ mesafe var kablo çekmek mi gerekecek.benim anlamadığım önceki evimdede aynı modemle bu şekilde bir sorun yaşamadım ama burda sorun yaşıyorum -
quote:
hocam hat modeme direkt bağlı..ev telefonu salonda arada bayağ mesafe var kablo çekmek mi gerekecek.benim anlamadığım önceki evimdede aynı modemle bu şekilde bir sorun yaşamadım ama burda sorun yaşıyorum
Selam,
Hat modeme direk bağlı ama modeme gelmeden önce evin içinde bölünmüş. Sorun bu... -
hocam o zaman .ZeuS. arkadasın dediği gibi kablo mu çekmem lazım şimdi -
quote:
hocam o zaman .ZeuS. arkadasın dediği gibi kablo mu çekmem lazım şimdi
Selam,
Yapmanız gereken evin telefon kutusunda bulunan şebeke hattını evin diğer odalarına dağıtmadan direk modeme bağlamak. Eğer odalara bir dağılım yapılacaksa bu ya modemin üstündeki splitter ya da harici splitter ile yapılmalı. -
quote:
evin tüm odalarında telefon prizi var, telefon salonda duruyor ,bilgisayarım ise benim odamda..Telefon geldiği zaman adsl bağlantım kopuyor bunun için splitter kullanmak gerekiyormuş.Acaba bunu nasıl nereye bağlayacağım telefon bilgisayarımın yanında değil ,acaba telefon prizine falan mı bağlayacağım
Yukarıda arkadaşlar anlatmaya çalışmışlar ama galiba iş daha çok karışmış. Ben bir kere daha toparlamaya çalışayım, isterseniz.
Sizin, evinizde zaten bir telefon ve hatta ethernet dağıtımı kurulmuş (verdiğiniz priz resmine dayanarak bunu söylüyorum...). Şimdi Ethernet dağıtımını bir kenara bırakalım ve telefon dağıtımına bakalım.
Dairenin girişinde bir yerde ilk dağıtımın (branşmanın) yapıldığı bir yer veya küçük bir dağıtım kutusu olabilir ama sizin oraya müdahale etmenize gerek yok.
Şimdi eğer modemin (ve bilgisayarın) durduğu odada hiç telefon kullanılmayacaksa, o zaman modemli odadaki telefon prizini doğrudan uygun (her iki tarafı da RJ11 "Japon" konektörlü) bir kablo ile modeminize bağlayabilirsiniz.
Telefon salonda duruyor demişiniz. Aldığınız splitteri orada kullanacaksınız. Splitterin bir girişi (genelde LINE ile gösterilir), iki de çıkışı vardır (bunlar da PHONE veya TEL ve ADSL veya MODEM) ile gösterilir. Siz salondaki prizden yine iki tarafı RJ11'li bir kısa kablo ile splitterin LINE girişine irtibat sağlayacak ve splitter'in PHONE/TEL çıkışını da telefona bağlayacaksınız. Hatta bir karışma olmaması için splitter'in açıkta kalan ADSL/MODEM çıkışını da bantlayıp kapatınız...
Bu durumda salondaki telefon kullanıldığında (o telefona çağrı geldiğinde veya konuşma yapmak için açıldığında...) ADSL işaretiniz etkilenmez ve internet'den düşmezsiniz.
Eğer diğer odalarda da telefon kullanılacaksa, salonda yaptığınız düzenin aynısını orada da oluşturacaksınız.
Ancak, modemin ve bilgisayarın olduğu odada da telefon kullanılacaksa o zaman oraya da bir splitter konulmak zorundadır. Bağlantı evvelce anlatıldığı gibidir ama bu sefer splitter'in ADSL/MODEM çıkışı kapatılmayıp o çıkıştan modeme giriş yapılacaktır...
-
hocam Allah razı olsun açıklamaların için..
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
evin tüm odalarında telefon prizi var, telefon salonda duruyor ,bilgisayarım ise benim odamda..Telefon geldiği zaman adsl bağlantım kopuyor bunun için splitter kullanmak gerekiyormuş.Acaba bunu nasıl nereye bağlayacağım telefon bilgisayarımın yanında değil ,acaba telefon prizine falan mı bağlayacağım
Yukarıda arkadaşlar anlatmaya çalışmışlar ama galiba iş daha çok karışmış. Ben bir kere daha toparlamaya çalışayım, isterseniz.
Sizin, evinizde zaten bir telefon ve hatta ethernet dağıtımı kurulmuş (verdiğiniz priz resmine dayanarak bunu söylüyorum...). Şimdi Ethernet dağıtımını bir kenara bırakalım ve telefon dağıtımına bakalım.
Dairenin girişinde bir yerde ilk dağıtımın (branşmanın) yapıldığı bir yer veya küçük bir dağıtım kutusu olabilir ama sizin oraya müdahale etmenize gerek yok.
Şimdi eğer modemin (ve bilgisayarın) durduğu odada hiç telefon kullanılmayacaksa, o zaman modemli odadaki telefon prizini doğrudan uygun (her iki tarafı da RJ11 "Japon" konektörlü) bir kablo ile modeminize bağlayabilirsiniz.
Telefon salonda duruyor demişiniz. Aldığınız splitteri orada kullanacaksınız. Splitterin bir girişi (genelde LINE ile gösterilir), iki de çıkışı vardır (bunlar da PHONE veya TEL ve ADSL veya MODEM) ile gösterilir. Siz salondaki prizden yine iki tarafı RJ11'li bir kısa kablo ile splitterin LINE girişine irtibat sağlayacak ve splitter'in PHONE/TEL çıkışını da telefona bağlayacaksınız. Hatta bir karışma olmaması için splitter'in açıkta kalan ADSL/MODEM çıkışını da bantlayıp kapatınız...
Bu durumda salondaki telefon kullanıldığında (o telefona çağrı geldiğinde veya konuşma yapmak için açıldığında...) ADSL işaretiniz etkilenmez ve internet'den düşmezsiniz.
Eğer diğer odalarda da telefon kullanılacaksa, salonda yaptığınız düzenin aynısını orada da oluşturacaksınız.
Ancak, modemin ve bilgisayarın olduğu odada da telefon kullanılacaksa o zaman oraya da bir splitter konulmak zorundadır. Bağlantı evvelce anlatıldığı gibidir ama bu sefer splitter'in ADSL/MODEM çıkışı kapatılmayıp o çıkıştan modeme giriş yapılacaktır...
-
ancak bugun deneme fırsatım oldu aynen dediğiniz şekilde yaptım maalesef yine bağlantı kopuyor
Benzer içerikler
- türk telekom alarm ışığı kırmızı yanıyor
- vodafone modem iade 541
- türk telekom modem internet ışığı kırmızı yeşil yanıp sönüyor
- en iyi ev interneti yorumlar
- türknet kurulum ücreti
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- cep magnet nedir
- mobil veri çekmiyor
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom upload hızı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X