Şimdi Ara

ADSL Kablosuna ek yapma konusunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
21.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar , internet ile ilgiili bir sıkıntım var ;

Ana hattan gelen ethernet kablosunda Kırmızı - Beyaz - Mavi - Beyaz - Yeşil - Beyaz - Turuncu olmak üzere 7 Renk bir de Yalıtkanı olmayan bakır renginde kablo var ek yapıcağım kablo da ise sadece 2 renk Kırmızı - Yeşil var bu renkleri hangiler ile birleştirmeliyim bi bilgisi olan var mı ? 8Mbit TTnet kullanıyorum yaklaşık 2 aydır 3Mbit kullandım kabloyla uğraşmaya başladıktan sonra hız iyice düştü 1Mbit kullanıyorum şuan çekilmez durumda yeni bi kablo almam lazım mı ,cevaplarınızı bekliyorum

Edit : acaba 2 renk seçip o renkleri jak çakıp splinter ile direk modeme bağlasammı yararı olur mu ?

şu an hali böyle ve hızı 8mbit olmasına rağmen

Ek yapmak zorundayım + splitter kullanmayınca adsl ışığı yanıp sönüyor neden anlamış değilim

edit2: konuyu network bölümüne öğlen açmıştım fakat bi yardım gelmeyince bi arkadaşımın tavsiyesiyle buraya açıyım dedim.

• Hocam neden line kablosunu uzatmiyorsunuz ki? Bu arada 8mbit oldugu halde 3mbit kullanabildigini yazmissin. Hat degerlerini bi eklermisin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye böyle kastın anlamadım ki? Uzatmak için aparat bulanan ek kablolar var.
  • Oyle olmaz o is kabloyu komple yenile metresi 50krs zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • optik kablolar,ethernet kabloları öyle elektrik kablolarına benzemez,sofistikedir.hiç bunlarla uğraşma mundar edersin kabloyu ki etmişsin bile. metresi 50 kuruş - 1 lira git al bi kablo en sağlıklısı
  • 8 Mbit ttnet kullanıyorum bende müşteri hizmetlerini ara güncelleme yapsınlar benim hız 3,77 mbitden 7 mbite çıkardılar
  • kablo almasına alırım ama binanın içinden geçiyor kablo yeniden çekmek çok zor iş gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30-40 metre kablo satılıyor diye hatırlıyorum satılmasa bile uzatıcı aparatlardan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShineDown1

[

senin o iki renkli olan telefon kablosu diğeri ise cat5 adsl kablosu yani gidip cat5 cable alman lazım
  • internet hızın işkence gibi.8mbps de 1mbps hız almak nasıl bir duygu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiberKarpuz

quote:

[

senin o iki renkli olan telefon kablosu diğeri ise cat5 adsl kablosu yani gidip cat5 cable alman lazım

cat 5 ile ek mi yapmam lazım , cat5 kablo alıcağımda şimdi o jakı nere sokabilirim modemde?
  •  ADSL Kablosuna ek yapma konusunda

ttnet 8mbit e kadar net kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maskeli Bilo -- 17 Şubat 2013; 18:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbpak83

vur vur sende vur

• quote:

Orijinalden alıntı: bbpak83

ttnet değil biri adsl

• quote:

Selamlar , internet ile ilgiili bir sıkıntım var ;

Ana hattan gelen ethernet kablosunda Kırmızı - Beyaz - Mavi - Beyaz - Yeşil - Beyaz - Turuncu olmak üzere 7 Renk bir de Yalıtkanı olmayan bakır renginde kablo var ek yapıcağım kablo da ise sadece 2 renk Kırmızı - Yeşil var bu renkleri hangiler ile birleştirmeliyim bi bilgisi olan var mı ? 8Mbit TTnet kullanıyorum yaklaşık 2 aydır 3Mbit kullandım kabloyla uğraşmaya başladıktan sonra hız iyice düştü 1Mbit kullanıyorum şuan çekilmez durumda yeni bi kablo almam lazım mı ,cevaplarınızı bekliyorum

Edit : acaba 2 renk seçip o renkleri jak çakıp splinter ile direk modeme bağlasammı yararı olur mu ?

şu an hali böyle ve hızı 8mbit olmasına rağmen

Ek yapmak zorundayım + splitter kullanmayınca adsl ışığı yanıp sönüyor neden anlamış değilim

edit2: konuyu network bölümüne öğlen açmıştım fakat bi yardım gelmeyince bi arkadaşımın tavsiyesiyle buraya açıyım dedim.

koca forumda kutudan genelde renklerin hangilerinin bağlandığını yada ttner in genelde hangi renkleri kullandığına yönelik bir bilgi bilen yok.

Anlaşılabilir de konuyu saptırıp git kablo al demek kolay.
    50 mt lazım diyelim. Mt 75 kr 50 değil. Üstüne ttnet i ataman lazım ki gelip kutuya bağlantı yapsınlar. O da 35 lira falan hat açım servis ücreti. Bunu öyle pat diye veremediğimiz için soruyoruz. Adam para verecek olsa bu işe çağırır bir elektrikçi yaptırır verir parasını yollar ne işi var burda.

• Ayrıca jack için gelip aletle jack takmaları gerek o da adamı bul getir para ver ara jack bağlantısı al falan filan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.