Merhaba arkadaşlar benim sorum şu. Ttnet 1mbps sınırsız adsl tarifesi kullanıyorum. Komşum ile internetimi paylaşmak istiyorum. Modemim "geek q31 " marka. Tek usb ve tek ethernet çıkışı var. Ben şu an ethernetten bağlanıyorum. Ben usbden bağlansam komşumada benim modemin ethernet kısmından kablo çeksek nasıl olur? Usb ile bağlananların çoğunun çok yavaş olduğunu biliyorum. Ya da switch alsak (ben böyle yapmayı düşünüyorum) , iki bilgisayarı da ethernetten bağlasak dah mı iyi olur? Swicth alsam switchi tam olarak nereye bağlıycam? daha önceden modeme takılan kabloyu switche , switchden çıkan 2 adet kabloyu da iki adet bilgisayara mı bağlayacağım? Bi de bu şekilde yapsam bağlantımda çok yavaşlama olur mu? Ve Switch ve komşum için 20 metrelik ethernet kablosundan başka bir malzeme gerekli mi? Tavsiyelerinizi acil bekliyorum. Yarın bağlantıyı kuracağım. Teşekkürler...
Aslında sorunun cevabını kendin vermişsin... Ya sen usb komşu ethernet ile bağlanacak yada switch alacaksınız... Bu durumda Modemden gelen bağlantıyı Switchin 1 nolu girişine, pc lere gidecek kabloları da 2 ve 3 nolu yerlere takacaksın...
peki bağlantıda ciddi derecede yavaşlama olur mu acaba?
yawaşlık kullanıcılara bağlı kimisi için yeter kimisine yetmez örnek ben 3 kişi kullanıyorum adslyi 4mbps kullanıyorum ola bile anca kesiyor normal kullanıcılara yeter hem switch kullanırsan artı arkadaşınla local ağda yaaprsın buarada diyim dosya paylaşımı oyun vs işleride yaparsın artı uygun parayla 4portlu bir modem bulursan bence modem al