Şimdi Ara

Adsl'de Dev İndirim Fiyaskosu (1 Megabit fiyatına 8 Megabit ADSL.) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
993
Cevap
0
Favori
54.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hunter_one
    Mantık olarak 1mbit kotalı yada sınırsız tarifede 15-16Gb kullanıyorum diyenler 8mbite geçtiklerinde aylık 15Gb-16GB kullanımlarının sabit kalacağını zannetmekteler. Halbuki bu ciddi bir yanılsamadır. Neden? 1mbit ile nette geçirdiğiniz sürede bakacağınız içerik sayısı ile 8mbit bağlantıda bakacağınız içerik sayıı bir değildir. Tıklyacağınız video sayısı görebileceğiniz resim ve dolaşabileceğiniz site sayısı ister istemez artar. Bnun önüne geçmek için mecburen zaman sınırlaması koymak zorunda kalırsınız kendinize. Yani 8mbite geçince öncekinden 8 kat daha az süre dolaşmanız lazım internette yoksa ayda 30-40gb a kadar çıkar kullanımınız. (hiç film indirmekten bahsetmedim dikkat ettiyseniz)

Sizin bizim gibi kullanicilar icin evet, haklisiniz. Ancak siz de biliyorsunuz ki "gazetemi okurum, arada 3-5 film indiririm, ucuz da olsa tadindan yenmez" diyen aboneler de var. Ne bileyim, kota asim ücreti olmamasi, en azindan bu kisilerin arada Ubuntu'nun yeni versiyonunu indirmek istedikleri zaman gözlerinin arkada kalmamasini saglar. Ola ki 15 GB'ti gecmeyecek bir kullanici grubuna girdigini düsünün, aksam saat 8'den sonra 2-3 saat bilgisayar basina oturan, o grup icin ideal bir tarife diye düsünüyorum. 15 GB az, evet. Bence de bunun en az 20 GB olmasi gerekirdi.

• boyle sama seymi olur bari 1mbit olsaydı 15gb asınca tt den de ancak boyle birsey beklenirdi zaten 512kpbs nerde kaldık ya
  • bu lanet olası ttnet devletin mi kimin ya devletin değilse devlet suna bir el atsın kendi firma çıkarıp 20 mb internet kullandırsın o kadar vergi veriyoruz japonya bile vergi vermediği halde(verdikleri vergiye vergi denemez) adamlar uçuyor biz den essek yüküyle para alırlar verdikleri hizmete bak allah hepinizin bin belasını versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

fiyatlar iyi gibi şuan için 1mb limitsiz kullanıyorum 2 aydır. 2mb limitsiz in fiyatı şuan ödediğim ile aynı acaba 2mb e geçsem ne kadar fark eder. şuan 107kbps ile indiriorum 2mb ile max kaç kbps ile indiririm kullanan arkadaşlar söylerse sevinirim.

edit: bide şu verilen tablo da al-sat modeli ve ip seviyesi veri akış olayları ne? biz hangisini kullanıyoruz

1 ile 2 MBps'nin fiyatlari ayni mi? Ben mi yanlis görüyorum yoksa?
  • Tüm sınırsız tarıfeler de kotalı olup sınırı 15gb oldu öylemı... ? komik .. ne diyim çok bi hizmet verıyolarmış gibi bide insanları tehdit ediyolar 512e düşürmekle.

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: trasher

bari 1 mb e düşseymiş niye 512 ye iniyor ki madem adil diyor eski seviyesine geri dönsün çok komik yahu

Bu uygulamada hizin 1 Mbps'ye düsmesi durumunda fiyati 1 Mbps "gercekten" limitsizden daha ucuza gelir. Bu durumda da herkes, en azindan 15 GB kadarlik kismini da 8 Mbps kullanayim diyerek 1 Mbps "tam" limizsizi tercih etmez. 1 Mbps'ten yavas bir hiza düsmesi, eger bu uygulama yapilacaksa olmasi gerekendir. Ancak 512 Kbps de cok yavastir. 768 Kbps bence ideal olurdu...

Aslında 1mbit limitsizi komple kaldırı bu yeni 8mbitliğide 15GB geçince 1mbite düşürseler mantıklı bir hareket olur yine aynı fiyata. 1mbit limitsiz kullanılır hemde 15Gb a kadar 8mbite kadar bağlantı denemesi olmuş olur. 512k çok heves kırıcı bir hız, 8mbitten 512k ya düşen internetim kesildi falan zanneder :)
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    KONFÜÇYÜS

• quote:

Orjinalden alıntı: turkishsforce

bu lanet olası ttnet devletin mi kimin ya devletin değilse devlet suna bir el atsın kendi firma çıkarıp 20 mb internet kullandırsın o kadar vergi veriyoruz japonya bile vergi vermediği halde(verdikleri vergiye vergi denemez) adamlar uçuyor biz den essek yüküyle para alırlar verdikleri hizmete bak allah hepinizin bin belasını versin

Arkadasimizin dünyadan pek haberi yok sanirim... Devlet Türk Telekom'u Araplara sattiktan sonra artik söyleyecegi, hükme dair söz kalmadi devletin.

• quote:

bu lanet olası ttnet devletin mi kimin ya devletin değilse devlet suna bir el atsın kendi firma çıkarıp 20 mb internet kullandırsın o kadar vergi veriyoruz japonya bile vergi vermediği halde(verdikleri vergiye vergi denemez) adamlar uçuyor biz den essek yüküyle para alırlar verdikleri hizmete bak allah hepinizin bin belasını versin

Çoktaaan satıldı
    bu mesajda yazılanların hiçbiri doğru değildir. mesaj içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NothingElseMatters

Tüm sınırsız tarıfeler de kotalı olup sınırı 15gb oldu öylemı... ? komik .. ne diyim çok bi hizmet verıyolarmış gibi bide insanları tehdit ediyolar 512e düşürmekle.

Eski kullanıcılara bir şey olmadı, aynen devam.
    Yeni kullanıcılara ve geçmek isteyenlere yönelik bir durum.

• quote:

Orjinalden alıntı: _can84_

bu absürd tarifeleri koyan vatandaşların ailelerinde hiç çoluğu çocuğu..Baba amca siz nasıl yönetiyosunuz bu kurumu,bunlar nasıl tarife,hiç akıl yokmu sizde,bu hıza kota konur mu,kota aşılmaz mı gibi laflarla çıkışmıyomudur acaba ?

ohooooo onların çocuklarının bunları düşünecek yorumlayacak kadar beyinleri var mı ki?

oğulları varsa bardan altındaki porsche den çıkmıyordur.

kızları desen kucaklardan inmez o avm benim şu bar senin nerde lüks çılgınlık nerde atlayacak bir concon varsa bulurlar.

bu meseleler onların en son düşüneceği şeyler.

• quote:

quote:

Arkadasimizin dünyadan pek haberi yok sanirim... Devlet Türk Telekom'u Araplara sattiktan sonra artik söyleyecegi, hükme dair söz kalmadi devletin.

Hocam kiralamadik mi ? ben mı yanliş biliyorum. toptan satmadik dimi yanı 22 yıllıgına mi ne kiraladik diye biliyorum ben. yanlişsam düzeltin

• dün teknik servis desteğini aradım

knusma aynen şöyle : + ben - telekom

+benim problemim 2 gundur internetimin cok yavaş olması google a bire giremiyorum

- hımmm peki beyfendi size yardımcı olmaya calısacagım öncelikle modeminiz ve bilgisayarınız acık mı?

+acık (hastamısın malmısın telekom!! )

- peki bilgisayar basındaysanız tarayıcınızdan bir arama motoru sitesine girermisiniz?

+peki (diyorum ve google a girmem yaklasık 45sn sürüyor)

-şimdi size vericegim adrese giriniz ve hız testi yapınız(verilen adres speedtesthedehödöıvırzıvır.com)

+şimdi testi başlatıyorum (yaklasık 3.5 dk süren testten sonra)

+evet tamamlandı download 17 upload 25 gorunuyor

- evet hızınız düşük

+!!!!! hık mık ık .....!!!! ...!!!! (senin ben taaaa!!!!!! ulan mal ben seni hızım düşük diye aradım!!!)

-beyfendi ben şimdi sizin arıza talebinizi işleme koyuyorum en kısa zamanda size ulaşıcaklar

sokaktan toplamıslar bu teknik servisdeki elemanları herhalde kendiler, mal olunca müşteriyide mal sanıyorlar adama acık acık arızayı söylüyoruz

telekoma bir alternatif şirket cıksada adam gibi calısan ona geçsek şerefsiz telekom

• quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one
    Aslında 1mbit limitsizi komple kaldırı bu yeni 8mbitliğide 15GB geçince 1mbite düşürseler mantıklı bir hareket olur yine aynı fiyata. 1mbit limitsiz kullanılır hemde 15Gb a kadar 8mbite kadar bağlantı denemesi olmuş olur. 512k çok heves kırıcı bir hız, 8mbitten 512k ya düşen internetim kesildi falan zanneder :)

Sanirim ben olsam depresyona girerdim. Sonucta yari yariya da düsmüyor, 16 kat birden yavasliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

Düzenleme gayet iyi gibi görünüyor.Ben buna benzer bir yazıyı geçen gün chip dergisinde okudum.Hızlar artırılıp kota getirilmeli diye belirtilmişti yazıda.Şimdi hepiniz Türkiyede internet 100 mb sınırsız olsa diye can atıyorsunuzdur.Fakat Avrupada korsana karşı büyük bir engelleme yapıldığı için yüksek hız düşük kota uygun bulunuyor.Türkiyede korsan konusunda hiç bir düzenleme yok.Adam internet sitesinden apaçık 2 liraya korsan dvd filmler satabiliyor.Bunların önüne geçmek için blli kota getirilmesi normal ama 15 gb çok az olmuş.50 gb falan olmalıydı

Avrupa korsana karsi hassas davraniyor, evet. Ancak ben "yüksek hiz düsük kota uygun görülüyor" kismini pek anlayamadim. Kim ve hangi Avrupa ülkesi bunu dayatiyor? Ben sahsen sahit olmadim. Herkes 29,9 €/ay ücrete 32 Mbps/2,5 Mbps ile Usenet'te gayet mutlu yasiyorlar...

benim burda kastetmek istediğim şuydu.Hızlar 100 mb olsa bu seferde hdd problemi yaşanacak.İnsanlar belli süre sonra bişeyler indirmekten sıkılacak.Amerikada adamın bir tanesi limewire dan mp3 indiriyormuş ve bu adamı bi şekilde tespit etmişler.Daha sonra sırf bu nedenden ötürü hapis cezası almış.Geçen birisi anlatmıştı bana ama ne derece doğrudur bilemiyorum bu olayı.Bu ve benzeri uygulmalar ülkemizde olmadığı için yüksek hız getirmek korsanı teşvik etmek olur.Bu uygulamada ttnetin yapmak istediği şudur.Yalnızca internete girip gazete okuyan, araştırma yapan vb işlerle uğraşanların işlerini kolaylaştırmak ve 29 liraya 8 mbit hız sağlıyoruz yalanını ortaya atmaktır.Başka bişey değil

• Bu esnek pakete kimler geçecek bakalım. Geçecekler sebepleriyle birlikte yazsınlar

Orjinalden alıntı: McCarty
    Hocam kiralamadik mi ? ben mı yanliş biliyorum. toptan satmadik dimi yanı 22 yıllıgına mi ne kiraladik diye biliyorum ben. yanlişsam düzeltin

Evet, 25 yilligina %51'ini kiraladik. Su an 26 yasindayim ve 25 yil sonra 50 yasini gececegim. O dönemde de
  • Serdar abi sen yine yurtdışındasın,

sana birşey olmazda ben burda deliririm heralde
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir… Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek… Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına… Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına…
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.