Şimdi Ara

ADOLF HİTLER - KAVGAM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bi kitabın olduğunu yeni öğrendim. Hatta bugün okuduğum kitapta da bu KAVGAM dan bahsediliyordu.

Aşırı bi faşistlikten bahsediliyormuş kitaptan. Okuyan varmı varsa açıklama yapablirmi bana?

Bugün bi kitapçıya sordum bu kitap yasaklı dedi..?

• Valla yasaklı mı bilmiyorum ama bizim kitaplıkta var bu kitap.Şu an elimedeki kitap bittikten sonra ilk okuyacağım o.
    Çok merak ediyorum bende.
  • kitapcılara sormaya devam ediyorum ama aynı şeyi söylemeye devam ediyor onlarda..
  • yasaklandığını ben de yeni öğrendim ve artık daha çekici gelmeye başladı yakında bir yerden bulup okurum.
  • 3 yıl önceydi sanırım yasaklanması, hatta bu forumda tartışması da yapılmıştı. Kitapçılar el altından satıyor, ben de öyle almıştım o zaman. Kitaptan çok beklentiniz olmasın, Adolf basitçe hayatını anlatıp, çeşitli çıkarımlar yapmıştır dünya hakkında. Gerçi bunların daha sonra uygulayacağı politikların temeli olduğu da doğrudur.
  • Ben dört beş sene önce şimdi nerede olduğunu hatırlayamadığım bir kitapçıdan almıştım. Hem de en ön sıralarda diziliydi. Yasak olduğunu yeni öğrendim ve bence çok saçma. Eğer insanlar nazi sempatizanı olmak istiyorlarsa olurlar. Bunu kimse engelleyemez. Kaldı ki yasak olan şey her zaman daha caziptir. Bir zamanlar Almanlara karşı savaşan ve II. Dünya Savaşı'ndan en fazla zararı gören ülke Rusya, bugün neo nazi yatağı resmen. Bu da bunun en büyük kanıtı.

Öncelikle kitabı okumaya ben de büyük bir heves ve merak ile başladım. Hitler'in hayatının ilk yıllarını ve I. Dünya Savaşı'ndan sonraki Weimar Almanya'sında geçen olayları -ki Hitler bu olaylardan nefret ile bahseder- anlattığı kısımlar gayet zevkli ve akıcı bir şekilde geçti. Ama ne zaman ırk ve devlet temellerine girmeye başladı, kitap içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Bunda anlattığı ve öne sürdüğü fikirlerin standart bir dünya vatandaşını rahatsız etmesinden çok, kullandığı üslubun aynı zamanda hem ağır, hem ağdalı hem de edebi bir ahenkten yoksun olması önemli rol oynadı. Aslına bakarsanız iskelet olarak farklı olmasa da, günümüz Kavgam'ı Hitler'in yazdığı Kavgam'dan çok farklıdır. Birincisi, Hitler bir yazar değildi ve ne çeşit bir edebi anlatımı nerede nasıl kullanacağını bilmiyordu. (Her ne kadar keskin bir ikna gücüne sahip olduğu aşikar olsa da, bariz anlam bozuklukları günümüz kopyalarında bile halen mevcut.) Bu yüzden kitap oldukça karışıkıtı. İkincisi, birinci maddedeki kusurları yok etmek için kitap, nasyonal sosyalizm'in felsefik akıl babalarından olan Alfred Rosenberg tarafından düzenlenmişti. Üç, günümüze ulaşana kadar yığınlarca metin kimi çevrelerce sansürlendi. Bu yüzden daha fazla dayanamayıp, kitabı okumayı %60'lık bir yerinde bıraktım.

Kitap özetle şöyle; Hitler'in hayatı, 1920'li yılların Almanya'sı, yeryer 19. yy Alman İmparatorluğu, ırk, devlet, Yahudi düşmanlığı, gelecek planları v.b.

Eğer Nazi Almanya'sı hakkında gerçekten derin bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız size William Shirer'in üç ciltlik Nazi İmparatorluğu adlı eserini öneririm. Her ne kadar yazar tam bir nazi düşmanı ve bundan dolayı olayları tarafsız bir şekilde aktarmaktan aciz olsa da, gayet yetkin bir kaynak. Kitabı tarihsel olarak önemli kılan nokta; W. Shirer II.D.S başladıktan sonra Almanya'dan ayrılan son yabancı gazeteciydi ve savaştan sonra kurtulan bir çok Alman belgesini birebir inceleme fırsatı bulmuştu.

• Adolf Hitler'in tüm fantezilerini ayrıntılı biçimde anlattığı kitap. 2.Dünya savaşı başlamadan yıllar önce kafasındaki düşünceleri ve planları bir bir sıralamıştır Kavgam'da. Tabii o zamanlar kimse takmamıştır ancak daha sonra Hitler bunun acısını çok kötü çıkaracaktır. Hitler'in yaptıkları kitabında bağıra bağıra anlattıklarından başka birşey değildi. Ve Avrupa bunu önleyemedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer nasyonal-sosyalist isem,o kitap sayesindedir.
  • Kitap,Alman Hükütmetinin isteği doğrultusunda Türkiye'de yasaklandı. Bende de mevcut.Okumaya başlamış, fakat sıkılmıştım. gittigidiyor.com adresinde belki bulabilirsin ya da sahafçılara git
  • Türkiye'de yasak olduğunu sanmıyorum. Almanya'da yasaklanmış birkaç kitaptan birisi olduğunu duymuştum ama. Çingene , Yahudi ve Komünist düşmanlığından bahsediyor. Darwin'in alt-üst ırk sistemini faşisme uygulamış bir kitap. Marx gibi kendisi de aslında bir Yahudi olan Hitler'in dünya Yahudilerini birleştirme adına Avrupa'da geliştirmeye çalıştığı karşıt ideolojinin temellerini attığı bir kitaptır. Atamızın Nutuk'undaki otobiyografik yazıma karşılık bunda daha fazla ideolocya örgüsüne değinilmiş. Arkadaşların da dediği gibi sıkıcı bir kitap...
  • Benimde elimde var bu kitap. Çok sıkıyor kitap aynı şeyler dönüp duruyor.75 ten sonra gitmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsmw_team

Eğer nasyonal-sosyalist isem,o kitap sayesindedir.

hem faşist olup hem zeitgeist hareketini nasıl destekliyorsun ? kaç yaşındasın sen ? yaşını bilmem de , kişiliğinin oturmadığı çok açık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir996

quote:

hem faşist olup hem zeitgeist hareketini nasıl destekliyorsun ? kaç yaşındasın sen ? yaşını bilmem de , kişiliğinin oturmadığı çok açık.

kitapta nasyonal sosyalistliğin nasıl olunacağından bahsediyor zaten. hitler bu fikri ortaya ilk attığında da herkes sizin gibi tepki vermiş zaten...
  • kitaba herkes aşırı sıkıcı diyor sürekli kendisini övüyormuş falan ama merak etmiyor değilim bende
  • 'Eğer Hitler'in 'Mein Kampf-Kavgam' isimli kitabını ciddiye alarak okumuş olsaydık, İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasına engel olurduk'

Churchill

Sana aşağıdaki kitabı önerebilirim , kavgamın içindeki önemli noktaların derlenmiş hali , ayrıca yasak dediklerine bakma bizim burdaki kitapçılarda var hep

ADOLF HİTLER - KAVGAM  ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 11 Ağustos 2011; 2:14:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batu_boun

quote:

quote:

kitapta nasyonal sosyalistliğin nasıl olunacağından bahsediyor zaten. hitler bu fikri ortaya ilk attığında da herkes sizin gibi tepki vermiş zaten...

ben arkadaşın zeitgeist hareketini destekleyip aynı zamanda nasyonel sosyalist olduğunu söylemesine tepki gösterdim. ikisi birbirine tamamen zıt olaylardır , eğer bilmiyorsan. benim verdiğim tepkiyle o zamanlar arasında nasıl bağlantı kurdun anlayabilmiş değilim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batu_boun

quote:

quote:

ben arkadaşın zeitgeist hareketini destekleyip aynı zamanda nasyonel sosyalist olduğunu söylemesine tepki gösterdim. ikisi birbirine tamamen zıt olaylardır , eğer bilmiyorsan. benim verdiğim tepkiyle o zamanlar arasında nasıl bağlantı kurdun anlayabilmiş değilim.

"zeitgeist" ifadeyi görmedim. özür dilerim

• Ben okudum adam hayatında yaptığı yapmak istediği bütün ideolojileri yazmış hala kitaplığımda duruyor güzel kitaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

Ben okudum adam hayatında yaptığı yapmak istediği bütün ideolojileri yazmış hala kitaplığımda duruyor güzel kitaptı

Alıp okumalıyım hocam bir an önce..
  • Kitap yasak ama her yerde bulabilirsin.

KAVGAM eger tarihe meraklıysan ve hitleri merak ediyorsan son derece güzel kitap.İlk başlarda sıkıyor ama sonra macera halini alıyor.Neler yaşadıgıını ve en önemlisi YAHUDİLERE NEDEN NEFRET ETTİGİNİ çok güzel anlatmış.Okuyunca hitlerin ruh halini anlayacaksınız ona cani deyil adamı öle yapanlar kaşınmış Kesin dersiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.