Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro CS3-Procoder3 EXPORT sorunu...[sorun çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugüne kadar, A. Premiere 2 ile olsun, Premiere Pro CS3 ile olsun, belli programları kurduktan sonra, export işleminde sorun yaşamamıştım...yani, export menüsünde, hem Nero digital hem de Canopus Procoder seçenekleri çıkıyordu...Yalnız, o zamnlar sistemde Canopus Procoder 2 mi yoksa 3 mü kuruluydu hatırlamıyorum....

Şu anda sistemde, Adobe Premiere Pro CS3 kurulu ve export menüsünde, olması gerekenler var (Nero digital ve Adobe Encore dahil), ama Premiere'den daha sonraki bir zamanda Canopus Procoder 3'ü kurduğum halde, onunla ilgili hiçbir seçenek yok...Procoder'i kaldırıp, tekrar kurdum; hatta bu kurulumda tatari board seçeneğini de işaretledim, ancak, Procoder kendi başına gayet güzel iş çıkardığı halde, Premiere'in export menüsünde yine yok!
    Bunun sebebi ne olabilir? Procoder3'te böyle bir özellik yokmuydu (ki mantîken olması gerekir)? Ne yapmam gerekiyor?...

Bir de, Procoder'in kendi export menüsünde divx ile ilgili bir seçenek yok...mpeg-4 var ama, mp4 uzantılı ve 0 baytlık dosyalar export ediyor....divx nasıl oluturuluyordu procoder ile???

Bu konularla ilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 14 Eylül 2008; 22:53:53 >

• merhabalar

bugün kafaya taktım ve bu sorunun üzerine gittim... bu sorunları desktopta yaşıyordum. Deneme için, aynı şekilde Premiere Pro CS3 kurulu laptopa, farklı olarak, Canopus Procoder 2 kurdum...Premiere'in export menüsünde, Procoder seçenekleri geldi. Sonra, aynı anda desktop ve laptop açıkken, Program Files'ta Adobe klasörünün içindeki karşılaştırdım...Procoder 2'nin kurulu olduğu laptota, fazladan Common klasörü oluşmuştu (önceki uygulamalardan plug-inlerin bir kısmını bu klasöre manuel olarak atılması gerektiğini hatırlıyorum...ve desktıoptaki Adobe klasörünün içinde bu klasörün olmayışını garipsemiştim zaten)...Bahsettiğim plug-inlerin bulunduğu dizinin tam yolu: C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS3\MediaCore ve içindeki dosyalar, cm-prc-PC2.prm ve cm-prc-PC2_exress.prm

Neyse...kopyaladım bu Common klasörünü ve desktopta, ilgili bölüme attım...Premiere'in export menüsünde, Procoder2 exporter ve Procoder2 Wizard exporter seçenekleri belirdi...ancak sistemde Procoder 3 kurulu olduğu ve 2 bulunmadığı için, ilgili dizindeki pluginlerin isimlerindeki 2'leri 3 yaptığım halde, değişen bir şey olmadı ve Premiere, bilinmeyen sorun hatası verdi.

Yani, sistemde yüklü olan Procoder 3, bu pluginleri içermiyormuş...ayrıca, export menüsünde DivX seçeneğinin de olmaması, sürümle alakalı sanırım, çünkü, Procoder 2'de bu seçenek çıktı...

nette, cm-prc-PC3.prm diye arama yaptım ancak, sonuçlar hep çin sitelerinden geldiği için indiremedim.

Sizden ricam, Canopus Procoder 3 ve Premiere CS3 kullanıp da, bu export seçenekelrine sahip olan varsa, yukarıda tam dizinini verdiğim klasörden (Adobe/Common/....) cm-prc-PC3.prm ve cm-prc-PC2_exress.prm veya benzer isimli pluginleri upload edebilirler misiniz??

• Nihayet sorun çözüldü :)

Kullanmakta olduğum Canopus Procoder v.3.005'te Premiere Pro 2 için destek varmış ve CS3'ü desteklemiyormuş....Son çıkan versiyon olan 3.05.60 ise, kurulumda bu plug-inlerin yüklenip yüklenmeyeceğini soruyor zaten ve sorunsuz şekilde kullanılabiliyor....

Söylenildiğine göre, CP 3 kullanıp da, premiere'in export özelliğinde CP'den faydalanamayanlar, son sürüm olan v3.05.6 ile yüklenen pluginleri, aynı şekilde klasör oluşturarak atarlarsa, o özellik geliyormuş ve sorunsuzca kullanılabiliyormuş...

İhtiyacı olanlar için, sorumluluk almadan (ne olur ne olmaz, CP3 kullanılmaz hale gelir falan), bu paylaşımı yapmak istiyorum (kendim upload ettim)....

C:\Program Files\Adobe klasörünün içine Common\Plug-ins\CS3\MediaCore klasörleri oluşturuyorsunuz, yani dizin aşağıdaki şekilde oluyor:
    C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS3\MediaCore

Sonra o dizine, rar dosyasının içindeki cm-prc-pr7-PC3.prm ve cm-prc-pr7-PC3_exress.prm pluginlerini atıyorsunuz

http://rapidshare.com/files/145286300/cnps_plugins_for_cs3.rar

• Sayın dostum açıklama için çok teşekkürler.

Açtığınız bu konu benim de ilgimi çekmişti ancak canopus hiç kullanmadığım için çözüm hakkında hiç bir fikrim yoktu.Çözümü de yine kendiniz bulmuşsunuz.Bunu bizimle paylaştığınız için çok teşekküler.Umarım konuyla ilgilenen pek çok arkadaşın işine yaramıştır ve ileride arama üzerinden bulacakların işine yarayacaktır.Teknik ve ince bir detay.Bu tarz bilgiler kolay bulunmuyor.Tekrar teşekkürler.
  • Ben teşekkür ederim...

Sorun kaynağını bilip de konuyu okuyan arkadaşlar olsaydı, eminim ki cevaplar gelirdi. Ama, yazılımlar yeni sayılabileceği ve herkesin kullanmadığı bir kombinasyon olduğu için, çok da fazla bilinen bir konu değil...Yoğun uğraşlarım sonucıunda, çözüme yaklaştım ama yine de tam sonuç alamamıştım. Canopus'un kendi forum sitesinden olumlu bir cevap alınca, ileride aynı sorunla karşılaşma olasılığı olan forum arkadaşlarımla paylaşmak istedim...

Olumlu mesajın için teşekkürler
  • Arkadaşlar Bende Sony-SR11E Var Ve Videoları full hd 1920x1080 çözünürlükte m2ts uzantılı Olarak Kaydediyor.Ve Ben Bu Videoyu İşlemek İstiyorum.Ama Adobe Premier Pro 2.0 Desteklemiyor.Ben Bu Sorunu nasıl Çözebilirim.Yada Adobe Premier CS3 Bu Video Uzantısını Destekliyor Mu Bilmiyorum.Aradım Bu Dosyayı Kaliteli Şekilde Yani Kalitesini Bozmadan Çeviren Proğramda Yok.
    Derdime Derman Olursanız çok sevinirim.
  • eminmisin? yani 1920x1080 29,97 fps olarak mı kaydediyor? birde MTS ayrı M2TS ayrı ..yani direk kaydettiği dosya 1440x1080fps, 29,97 olmalı.. sonuçta sony nin en son sürümü sony vegas pro 8.0 bile 1920x1080i render edemiyor..en fazla 1440x1080i RAW veriyi render edebiliyor.. yani istersen 2-3MB kısa bir MTS dosyasını rapidshare koy bir bakalım ..
    şunu yapmalısın.. eğer m2ts olarak kaydediyorsa zaten bu mpeg demektir..uzantısını sağ tuşla ad değiştirden mpeg yapman yeterli..0001.m2ts diyelim.. sağ tuşla 0001.mpeg yapman yeterli olur mpeg dosyasını adope un tüm sürümleri destekler diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vegas 8.0c Panasonic SD9'un 1920 x 1080 ini halletti:)
    Muhtemelen bunu da yapıyordur!

http://forum.donanimhaber.com/m_26276390/tm.htm
  • boldschark kardeş attığın link bozuk açılmıyor .. bende aynı sorunla uğraşıyorum ve birtürlü çözemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.