Şimdi Ara

Adobe Premiere pro 2.0 hakkında bir soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bir süredir adobe premiere pro 1.5 kullanmaktaydım.Yazılımı bu versitonunda öğrendim diyebilirim ve hala öğreniyorum.

Geçenlerde işime yarayacak bir iki özelliği dolasıyısıyla premiere pro 2.0 kurdum.Fakat ne yazık ki bir sorun beni hayal kırıklığına uğrattı.Projede çalışırken hiç bir sorun yok.Ancak keyframe kullandığım bir projeyi kaydedip çıktığımda tekrar bu projeyi açamıyorum.Yazılım error veriyor ve kapanıyor.Premiere 1.5 te böyle bi şey yoktu.İki bilgisayarda denedim sonuç aynı.Keyframe kullanılan edit projesi tekrar yüklenemiyor.

Bir saat uğraştığım projeyi açamamak çok sinir bozucu.

Elimdeki tam sürümdü.Kurulumda hata olabileceğini düşünüp tekrar kurdum.Hatta adobenin sitesinden deneme sürümünü indirip onu da denedim.Her kurulumda yazılmın sistemdeki bütün dosyalarını temizleyip kurulumu öyle yaptım.Fakat sonuç değişmedi.

Premiere pro 2.0 nin türkçe windowsla uyumsuz olduğunu okudum yabancı bir forumda.Bu konu hakkında hiç bir çözüm bulamadım.Hatta birisi bunun için yama yayınlamalı demiş zamanında ma yama falan da yok.doğru mudur arkadaşlar uyumsuz mudur?

Bunu üzerine CS3 denedim ben de .Onda herhangi bir probleM yok şimdilik.Ama premiere 2.0 sankİ,daha hızlı çalışıyor gibi gelmişti bana.DAHA ÇOK SEVMİŞTİM PREMİERE 2.0 Yİ.Bilmem belki de yanılıyorumdur.

Premiere pro konusunda usta olan arkadaşlarımız var mutlaka aramızda.Acaba öneriniz nedir bu konuda.Premiere 2.0 kullanmanın bir yolu var mı yoksa ille de CS3 serisine mi geçicez.

Adobe bu CS3 serisinde olayı biraz daha ilerletmiş.Yazılımlar hep birbirine bağlı gibi sanki.Biraz yadırgadım ben.Bilmediğim özellikler var adobe bridge,verison cue,device cenrtal gibi neişe yaradığını bilmediğim ve kaldıramadığım bazı yan programlarda kuruldu beraberinde.

Önerilerinizi merak ediyorum arkadaşlar?

• Kullandığım iki bilgisayarda da Adobe Premiere Pro 2 kurulu, üstelik Türkçe Windows XP kullanıyorum ve bahsettiğin sorunu hiç yaşamadım.

Benim Pro 2 ile asıl sorunum, import ve exportta desteklediği formatların eksik olmasıydı....Hadi import işi kolay; kaliteli bir converter ile desteklediği formata çevirirsin ama exportta sıkıştırılmamaış avi olarak dosya oluşturduğu için, dosya boyutu çok büyüyor ve tekrar converter kullanmak hatta kaliteden ödün vermek gerekiyordu.......Onun da bir çaresini buldum; Canopus Procoder'in Adobe Premiere Pro 2 için format desteği var; her ne kadar kendisini çoğu zaman açamasam ve sistem hata verse de, export menüsünde görünüyor Neyse, Canopus yüklendikten sonra, export menüsüne Nero Digital de eklendi (tabi eksiksiz bir Nero 7 ve belki de 8 sürümünün sisteminizde yüklü olması lazım)....Böylece export with Nero Digital seçeneğini kullanarak, çok daha kısa sürede, hem az yer kaplayan, hem de kalitesisni ve formatını istediğim gibi ayarlayabildiğim (mesela cinema kalitesinde mp4) videolar oluşturabiliyorum...

Adobe Bridge özelliği Premiere Pro 2'de de var; diğer Adobe yazılımlarıyla (Photoshop, After Effects vs) uyum içinde çalışabilmesini ve dosya alıp verebilmesini sağlıyor...CS3'teki bahsettiğin diğer yenilikleri bilmiyorum...

Ben de 3-4 gün önce CS3'ü full olarak indirmiştim ve kurmayı düşünüyordum, çünkü kullanan birisi, her ne kadar işin uzmanı olmasa da, CS3'ün daha iyi ve daha özellikliği olduğunu söylemişti....Hız dışında beğenmediğin hususlar nelerdir...

Hız konusuna şöyle bir yorum yapabilirim; her ne kadar bir çok arkadaş, performansı düşürdüğü gerekçesiyle, dizüstü bilgisayarlarından Vissta'yı kaldırıp XP yükleseler de, Vista kullanan tecrübeli arkadaşlarım, durumun pek de öyle olmadığını, yeni üretilen yazılımların Vista ile daha uyumlu ve hızlı çalıştığını belirtiyorlar. Mesela 3D modellemelerin renderında, aynı donanıma sahip ve işletim sistemleri sahip bilgisayarlardan, Vista kurulu olanın, aynı işi neredeyse yarı sürede yaptığını belirtiyorlar....Vista kullanmadığım için kendi yorumumu sadece duyduğum kadarıyla yapabileceğim;....belki de CS3 öncelikli olarak Vista için üretildiğinden dolayı XP'de Pro 2'ye göre daha yavaş çalışıyor olabilir....Ama, özelliklerinde herhangi bir eksik yosa (arayüzünün zaten aynı olacağını tahmin ediyorum), ileride Vista'nın yaygınlaşacağını düşünerek, sadece biraz hız farkından dolayı, CS3'ü yabana atmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 4 Ekim 2007; 12:13:59 >

• Evet dediğin gibi olabilir.premiere pro CS3 de import sorunu pek yok.premierin daha önceki versiyonlarında import edemediğim mov dosyalarını da kabul ediyor.

Onun dışında sizin bahsettiğniz konular benim için sorun teşkil etmiyordu zaten.Elde ettiğim sıkıştırılmamış avi dosyasını Videoları ben NERO digital ile DVD falan yapıyordum ya da xlisoft ile divx ya da movie maker ile wmv falan yapıyordum...bu bana yetiyordu.

Ama kaydedilen projelerin açılamaması olayı gerçekten sinir bozucu oldu.Çalışma hızında kastım render süresi değilde daha çok kullanıcı arabirimde menüleri pencereleri kullanırken sanki bana biraz daha ağdalı yavaş açılır gibi geldi.Buna rağmen ,diğer yandan CS3 de videoların importunda onaylanma süresi ve montaj içi render süreleri daha bile kısa sürüyor sanki..

Boldshark,

Size PMden bazı dosyaların linkini verdim.
  • Dostum bugün CS3'ü de denedim...İlk izlenimlerim, arayüzü Pro 2 ile tamamen aynı, daha fazla eklentiye sahip, exportta biraz daha fazla seçenek sunuyor, filtreleri üç aşağı beş yukarı aynı ama kısmen farklılıklar da var. Import hızı sanki biraz daha iyi, exportta ise, mov dosyası oluştururken daha yavaş, Nero digital'de aynı, real player formattı dosyalarda daha hızlı gibi geldi bana...render kalitesi aynı

Gelelim açılmayan projelere...Daha önce Pro 2 ile hazırlamış olduğum projelerden birini açarken filtrelerden birini desteklemediği uyarısını verdi, sequence'i timeline atmadı ve hem previewde hem de export sonrasında, desteklemediği filtreyi tamamen çıkarmış olark sundu...yani bazı filtreleri Pro 2'den eksik, ama fazladan filtreleri de vardır....Sonrasında, Pro 2 ile hazırladığım tüm projeleri açtı fakat timeline'a atmadı ve oradaki fonksiyonların hiçbirini göstermedi...Ancak kendisiyle oluşturduğum projeleri tekrar açarken, hiçbir sorun yaşatmadı.....

Buradan yola çıkarak, bahsettiğin projeleri Pro 1.5 ile hazırladığını da göz önünde bulundurarak, Pro 2'nin timeline'a atmamasının aynı sebepten kaynaklanabileceği geldi aklıma.....

Genel olarak ben CS3'ü beğendim....Bu işe gönül veren birisi olmasan veya en azından bu uğraştan zevk almasan, Premiere ile uğraşmazsın zaten tahminimce...O açıdan, biraz yavaş da çalışsa, bence CS3 çok güzel....lisans sorununu halledebilirsem , bundan sonra CS3 kullanırım

• Yok hayır,ben premiere 1.5 ile oluşturduğum projeleri pro 2.0 de açmaya çalışmdım.Bizzat kendi üzerinde oluşturduğu projeleri tekrar açarken problem oldu.versiyonlar arası uyumsuzluk olsa onu anlarım.

CS3 de bazı filtreler değiştirilmiş(hatta geliştirlmiş olmalı)o nedenle sorun yaratmıştır.Bence en iyisi her projeyi kendi versiyonunda çalıştırmak.

Gerçekten bu işe gönül vemiş biriyim.Premiere pronun bana verdiği imkanlardan yararlanark bir şeyler ortaya çıkarmak müthiş keyifli bir şey.Hele bir de izleyenlerin olumlu tepkileri olunca insan daha bir hevesleniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.