Şimdi Ara

ADOBE PREMIERE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
27.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • videolarımı birleştirdiğimde seste kayma yapıyor ayrıca bir önemli sorunda export , 400 mblık videomu render yapınca 7,5 gb oluyor çıldırmak üzereyim,daha düşük boyutlarda çıkış alabilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • Böyle bişiler buldum, belki derdine derman olur...
    http://www.cineform.com/
  • Adobe Premiere'de ya da After Effects'de "Morph" denen olay var mı? Varsa neresinde?
    Hani böyle, birinin yüzü bir anda başka birinin yüzüne dönüşür ya... ya da kedi bir anda köpek falan olur ya... ondan...
    Aslında Vegas için bir tutorial buldum vimeo'da ama baya uzun bir süreç bu etkiyi elde etmesi.
  • Hocam Adobe Premiere de böyle bir özellik yok.Ayrıca bir pluginle falan yapılabilir mi bilmem ama hiç sanmıyorum.Zaten bu tür efektler premierin işi değil pek.After Effects'de var mıdır bilemiycem zira ben de AE 'iyeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.Ayıca elimdeki tutoriallerde buna benzer bir şey görmedim.Dediğiniz şey olsaydı çok şahane olurdu aslında.Morph efekti çok hoş bir şey.

    İlk defa Maykıl Ceksının() black or white klibinde görmüştük bunu.Bu işi fotoğraflar üzerinde yapan yazılımlar vardı.Bir ara denemiştim.Biraz uğraştırıcı ama sonuç eğlenceliydi.Her iki portrede mesela birbirine karşılık gelen yerlere noktalar koyuyorsun ince ayarlamalar falan yapılıyor.Sonra gerisini program hallediyor.Bir surat hoop diğerine dönüşüyor.İster gif ister avi olarak kaydedilebiliyordu.Aslında basit bir şey.Ama premiere pro da yok böyle bir özellik onu kesin söyleyebilirim.




  • premierin pro serisini kullanırken bsayarımda lisanslı biçimde gelen elements 3.0 sürümünü gözden kaçırmışım. Bir süredir denediğim bu sürüm geçmiş sürümlerden olmasına karşın özellikle DVD menüsü hazırlamaya olanak vermesi ve HDV uzantısı olan m2t dosyalarını işlemesi açısından beni fazlasıyla tatmin etti. Sizlere de öneririm
  • arkadaşlar premire pro ile fotoğraflarla video nasıl ayapbilrim efektli olarak yardım eder misiniz?
  • Arkadaşlar. Ben burdaki birçok arkadaşım kadar iyi bilmiyorum programı ancak elim gayet yatkındır. Ve bi kaç görsel anlatım izledikten sonra kafamda uzun zamandır var olan bi videoyu yapmak istedim. Gecenın bu saatı oldu. Tüm istediklerimi yaptım premierde ve gayette güzel oldu. Hemen belirteyim Premiere CS4 kullanıyorum. Ancak görsel anlatımlarda cs3 kullanmışlar ve export kısmında cs3 surumunde video audio ve frame gibi 3 secenek varken benım kullandıgım cs4 te exportta yalnızca media ve Export to EDL gibi iki secenek cıkıyor. Diğer seçilemeyen secenekler arasında da yok zaten video. Neyse media yı sectıkten sonra ne yaptıysam kayıt etmesını ıstedıgım yere dosyayı kaydettıremedım. Kaydetmış gibi işlem yapıyo ve hiç bir uyarı vermeden işlem bitmiş gibi projeye gerı donuyor fakat fılmı ızlemek ıcın kaydettıgını sandıgım yere gıdınce hıc bırsey bulamıyorum. Umarım dosyalar gızlımıdır bı bak falan gıbı sorular gelmez :) Acıl yardımlarınızı beklıyorum. Sımdıden tüm arkadaşlara teşekkürler.




  • bende export yapınca hata veriyor .. media encdoeri açmıyor..napacagım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sessizlik12

    bende export yapınca hata veriyor .. media encdoeri açmıyor..napacagım?


    Sorunu çözdüm... Çok abuk bir çözümü var ama çözüldü...

    "Error" ün adı buymuş zaten bilinen birşeymiş...

    Error: "Encoding Failed. Could not read from the source" (Adobe Media Encoder CS4 on Windows)

    1. Close all Adobe applications.
    2. In Windows Explorer, navigate to C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS4. (If you installed Premiere Pro CS4 in a location other than the default of C:\Program Files\Adobe, then navigate to your custom installation location.)
    3. Right-click on Adobe Premiere Pro.exe (which might appear without the .exe extension) and choose Create Shortcut.
    4. Rename the newly created shortcut to just Premiere.

    Important: The name of the shortcut must be exactly Premiere with no other characters.
    5. Open a second Windows Explorer window, and navigate to C:\Program Files\Common Files\Adobe\dynamiclink.
    6. Move the Premiere shortcut that you created into the dynamiclink folder.




  • Arkadaşlar Adobe Premiere Pro CS5 programında videonun başından sonuna kadar sol üst köşeye mozaik eklemek istiyorum ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum . Programa da yabancıyım bana adım adım nasıl yapılacağını yazabilirmisiniz?
  • Arkadaşlar sizlerden bir konuda bilgi almak istiyorum.Zaman gazetesinin 1 milyon teşekkür reklamını sanırım izlemişsinizdir.[http://www.youtube.com/watch?v=mmWY15SmkUM]
    Ben buna benzer bir çalışma hazırlamak içi uğraşıyorum ama ses dosyalarının grafikleri ile resimleri bir türlü birbirine uyduramıyorum.Bu çalışma için kullanabileceğim tavsiye edeceğiniz bir program var mı?
    Pınnacle,ulead,After Effect,sony vegas gibi programları denedim ama ses graikleri ile resim dosyalarını tam olarak birbirine uyduramıyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum….
    Adobe Premier de bu işi yapabilirmiyim? Ya da bu reklamı hangi programla yapmış olabilirler?
  • Arkadaşlar merhaba;

    Adobe premiere kullanan arkadaşlar aşağıdaki konular hakkında bilgi verebilirmi ?


    1- Adobe Premiere'de kullandığım mov dosyalarını (video kameranın oluşturduğu orjinal hd format ) program içerisinde editlerken sağ taraftaki ekranda editleri önizleme yaparken kasmalar takılmalar oluyor. Bunun sebebi nedir ? ne yapmak gerekir ?

    2- Oluşturduğumuz yeni videoyu hd kalitesinde (1080 p ) olarak kaydetmek için ne işlem yapmak gerekir.

    Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler... Paylaş:
  • Sağdaki ekran üzerinde sağ tıklayın quality yazan yerde muhtemelen automatic quality işaretlidir.Bunu draft quality yaparak deneyin.
    İkinci bir yöntem; timeline hattı üzerinde cetvele benzer bir çubuk vardır.Sağından solundan çekerek uzatıp kısaltabilirsiniz.Buna render area denir.Ön izleme yapmak istediğiniz yeri buradan seçip enter tuşuna basınca video parçası render edilir.Birebir kalitede ön izleme alabilirsiniz.Render areayı tüm video klibi içn değil sadece öz izleme yapmak istediğiniz yere göre ayarlayın yoksa çok uzun sürer.Cetvelin üzerine iki kez sol tıklarsanız timeline içindeki toplam video uzunluğuna kendini eşitler.Ön izleme aldıktan sonra bu hale getirin yoksa video çıktısını da eksik verir.Aynı mantık.Render sonrası.Bu cetvelin altında kırmızı ince bir çizgi vardır,yeşile döner.Videonun akışı normal olur.
    Foto makinenin videosu muhtemelen sıkıştırılmış AVCHD formatında codecli bir mov dosyasıdır.Bu videolar adobeyi zorlar.Kuvvetli işlemci en az 2gb ram ister.Hatta ram olabildiği kadar fazla olmalı.Her şeye rağmen video klipleri ile çalışırken takılmalar oluyorsa proxy kullanarak çalışmak gerekebilir.Benim hiç kullanmadığım bir yöntem.Klipler daha rahat işlenebilecek daha uygun küçük bir formata dönüştürülüp montajlar onun üzerinde uygulanır.En son tüm kurgu bitince bu geçici kliplerin yerine orijinal klipler import edilerek timelinea aktarılır.
    Adobe mpg ve avi dosyalarını seviyor.Özellikle ham avi formatında rahat çalışıyor.Kaliteli bir converter ile mov dosyalarını ham avi formatına dönüştürüp o şekilde çalışabilir ve çıktıyı istediğiniz formatta yukarda arkadaşın anlattığı şekilde alabilirsiniz.YAnlız dikkat bu format dönüşümleri sırasında videoda kalite bozulmaları olabilir.En uygun kaliteyi deneyerek bulabilirsiniz.Adobe Premiere demek güçlü işlemci bol ram demektir.Ben henüz denemedim ama 64 bit Premiere versiyonu 64 bit windows ile bol ram eşliğinide kullananlar şiddetle tavsiye ediyor.




  • LokmanHekim verdiğin bilgiler için teşekkürler,uzun uzun anlatman benim ve diğer arkadaşlar için faydalı olacaktır. draft qualityi deneyeceğim olmassa dediğin gibi render areadan deneğeceğim. Önizleme penceresindeki kasmalar takılmalar gerçekten çok canımı sıkmıştı.

    HD export için (1080p yada 720p) sırasında Format ve Present sekmelerinde neler seçili olmalıdır. ?
  • Arkadaşlar merhaba,

    adobe premiere pro cs5 ile ilgili 2 tane sorum var.

    1.Kurgusunu yaptığım görüntüleri export ettiğimde, program sesi ayrı videoyu ayrı export ediyor.
    bu sorunun üstesinden gelmek için ne yapmam lazım ?

    2. Fotograf makinesinden çekilen videonun çözünürlüğü 720p benim kameramdan çekilen görüntünün
    çözünürlüğü 1080i.Timeline'da bu görüntüleri tek bir kurguda birlieştirdiğim zaman çözünürlüğü daha düşük olan ( 720p)
    ekranın ortasında küçük bir şekilde kalıyor.Kamera görüntüleri ise tüm ekranı kaplıypr.Fotoğraf makinesinden çekilen
    görüntününde ekrana tam olarak oturması için yapabileceğim birşey var mı ?

    Şimdiden teşekkürler.
  • Timeline üzerindeki ufak kalan klibe sağ tıkla.Oradaki seçeneklerde-şimdi hatırlayamıycam- ekrana uydur anlamında bir yer var onun önüne bir tik koy.Eni boyu uygun hale gelir.Bunu ,timeline üzerindeki yüksek çözünürlüklü fotoğrafları aynı şekilde ekrana tam sığdırmak için de kullanabilirsin.Sendeki 720p ile 1080i aynı en boy oranına sahip olduğundan böylece 16:9 oranındaki sağdaki ekrana bütün klipler tam olarak oturur.
  • Lokman hekim teşekkür ederim.

    scale to frame size 'i seçince sorun çözüldü.
    Ama hala export ederken sesi ayrı bir dosya olarak görüntüyü ayrı bir dosya olarak
    export ediyor.İki dosyada ayrı ayrı açılıyor ama birlikte açılmıyor.

    Ne yapmam gerektiği konusunda bilgisi olan varsa çok makbule geçicek
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak acil yardım ederseniz cok sevinirim ben after effect te yaptıgım tasarımı premier de başka bir video ile flv formatlı birlestirmek istiyorum. tasarımın ebatları 520x330 50 p fakat premierde avchd format, 720 50 P 520 x 330 boyutunda ve flv formatlı bir pencere actığımda ve render ladığım zaman bana ufacık bır görüntü çikartıyor ben bunu orjınal olarak 520 x 300 görebilmek için nasıl ayarlama yapmam gerekir proje açilişindan itibaren bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • Herkese selam. Adobe Premiere cs 5.5 kullanıcısıyım. Biri HD, diğeri PAL olmak üzere iki görüntü kaynağını HD proje "timeline"ında kurguladım. PAL görüntüleri HD ile aynı ebata getirmek için "motion" efektini kullandım ki görüntülerimin çoğunluğunu bunlar oluşturmakta. Sorun şu: AVİ olarak export ettiğim video, tüm denemelerime rağmen ancak takıla takıla izlenebiliyor. Export penceresinde, gerek export formatları, gerekse görüntü boyutu seçeneklerinin tümüyle çıkış denedim, yine de başaramadım. Bu sorunun nedeni ya da çözümü hakkında öneriniz varsa acilen ihtiyacım var. Teşekkürler...
  • Arkadaşlar daha önce yerel tv lerde montaj işi yapıyordum manuel sistem ancak çok uzak kaldım.Şimdi tekrar başlamak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim hangi programla başlamalıyım kullanımı nasıl olur.Kullanımınıda anlatan bir yer varmıdır yardımcı olursanız sevinirim
    şimdiden teşekür edrim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.