Arkadaşlar çaylak bir web tasarımcısı olmaya çalışıyorum.
Fireworksu duydum araştırdım netten ama bide kullananların yorumlarını duymayı isterim .
Tam olarak ne işe yaradığınıda anlamış değilim teşekkürler
Adobe şöyle diyor:
Fireworks nedir?
Adobe® Fireworks® CS5 yazılımı, web veya akıllı telefonlardan gömülü ekranlara kadar neredeyse tüm aygıtlar için etkileyici ve yüksek oranda en iyileştirilmiş grafikler oluşturmanıza olanak verir. Hem vektör hem de bitmap modlarında düzenlenebilir web siteleri, kullanıcı arabirimleri ve zengin prototipler üretin.
Daha basitçesi fotoşopun internet ve interaktif çözümler için özelleşmiş çok daha hızlı ve sadesi bir program. Webe yönelik çok artısı var tabi direkt site ve uygulamalar da yapabilirsin. Kesinlikle tavsiye ederim benim işime yaramadığı için kullanmam ama çok becerikli ve hızlı bir yazılım olduğunu biliyorum.
Program ile bir görseli paçalara bölüp, bu parçalara link atayabilirsin. Aynı işlemi Corel PhotoImpact X3 ile de yapabilirsin. İkiside çok kullanışlı web tasarımı ile uğraşanların elinin altında bulunması gereken programlardandır.
Kullandığım ve tavsiye ettiğim bir program sistemini tam olarak çözebildiğinde çok işe yarar bir program hızlı ve düşük performanslı bir bilgisayarda kullanım için çok ideal bence.
photoshop daha çok dokusal görselliğe yönelikken fireworks daha çok şematize görselliğe, çizimlere ve diagramlara yöneliktir, ayrıca sistemi de çok kasmaz, düşük versiyonları bile işini fazlasıyla görür.
fireworks logo tasarlamada çok kullanılan bir programdır resim üzerinde oynamalarda yapılabiliniyor ayrıca kesip biçme montaj efekt gibi özellikleri var çok kullanışlı bir program daha önce macromedia nındı adobe aldı
macromedia firmasının geliştirdiği resim düzenleme programı. adobe, pshop u geliştirirken mmedia da kendi halinde fireworks, flash, dweaver falan takılıyodu. sonra adobe nin kafası attı "-leyn resim işine ben bakarım. ötesi yalan" deyip bu bilimum yazılımların haklarını aldı. ve gerisi creative suite die geldi. resimleri düzenleyip efektler vermek istiyorsan zengin filtre galerisi ve katman özellikleriyle pshop a yönelmen lazım. bu özellikler fworks te biraz zayıf kalıyo. ama web tasarım istiyorsan fw kullanışlı bi kaç özelliğiyle öne çıkacaktır (örn üstte belirtilen resim kesip link verme olayı). ikisine de bi göz at. arayüz hemen hemen aynı kullanmakta zorlanmazsın.
Fireworks Web tasarım için geliştirilmiş bir üründür.
Eğitim videolarını uzaktanegitim.meb.gov.tr adresinden izleyebilirsin. Benim çektiğim eğitim videoları da mevcut sistemde. Photoshop ve Flash CS3 eğitim videoları bana ait. Ücretsiz izleyebilrsin.
Banner VE Menü Oluşturmaya+ Menülere Link verme Photoshop Özelliklerinin Bazıları Animasyon Oluşturabileceğin (O kadar kullanışlı değil :) ) Resimleri Bölmene Yardımcı Olabilecek Bir Program :))
Teşekkürler Arkadaşlar ... Herşey yeterince açıklık kazandı ... Ben programa girişmeye başladım ... Gayet kullanışlı ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme