Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (773. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85.050
Cevap
1.065
Favori
5.625.968
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coolfire

@mcsky; yine 9 olmadı ama olsun

Hocam başlangıç bangkok bitis singapur veya tam tersi olarak düşünürsek hangi sıralama mantıklı olur. Uçuş süreleri, maliyet vb. açısından.

Daha önceki araştırmalarıma göre singapur daha düzenli ve gelişmiş bir ülke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

Yeni üyeler tarafından konumuzun içeriğinin daha iyi anlaşılması açısından,

Konu başlığımızın içinde geçen "İpuçları" ibaresi, "Gezi ipuçları" olarak değiştirilmiştir

İyi olmuş hocam, teşekkürler. Bu arada gezi ve turizm bölümü içinde bir beyin fırtınası yapalım. Buraya yeni alt bölümler açarak daha verimli hale getirebiliriz. Benim aklıma gelenler:

- Avrupa gezileri
    - Uzakdoğu gezileri
    - Kuzey amerika gezileri
    - Orta ve güney amerika gezileri
    - Yurt içi gezileri
    - seyahat kartları (bilin bakalım en iyisi hangisi :) )
    - Gezi ekipmanları (bavul, çadır,vb) bu sayfadan esinlendim

Bunlar bir anda aklıma gelenler, bu konuda değerli üstatlarımızdan çok güzel fikirler çıkacaktır eminim

ekleme: yalnız arkadaşlar bu kadar olur, kalp kalbe karşıymış. Bu mesajı alıntılayalı bir kaç saat oldu ama iş güç derken toparlayıp gönderememiştim. Mesajı yollayınca bir baktım aynı konuyu Sabri üstat ve cinematic arkadaşımız dile getirmiş.

Aynen öyle coolfire hocam

Aslında bu düşündüğümüz çok da yeni değil eminim bunu herkes düşündü ama kimi bugün kimi yarın yazarım diye unutup kaynamistir diye dusunuyorum

Bu arada Singapur da Arap Caddesi var arkadaslar Singapur lıları Nargile içerken görürseniz şaşırmayın burada. Ne de olsa Orta Asya kanı var

Bir de arkadaslar kimse yazmamış sanırım bunu Singapur da Arap Street te herhal mint tea için mutlaka kardesim Fas a gittiğinde çok övmüştü burada tatmak nasip oldu. Yanında da baklava yedim yanlış duymadınız Baklava Ama bizdeki baklavaya pek benzemiyordu kunefe gibi sicak servis ediliyor. Tadı iyi ama bizdeki baklavanin yanindan bile gecemez.
    O naneli çayın müthiş tadı hala damağımda diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: xantia

quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

Arkadaşlar dün akşam Dubai Konsolosu @bilgisayars üstadın dükkanına bilgi almak için gittim. Hem tanıştık, hem de çok değerli bilgiler edindim. Gerçekten keyifli bir buluşmaydı.

@bilgisayars
    abi önerdiğin oteller admiral plaza ve york seturun sisteminde görünmüyormuş. O bölgede önerebileceğin otel var mı? Yoksa ben o civardaki otelleri tarayım mı?

bizde 4 arkadaş şubat tatilinde dubai yapıcaz

arkadaşlar biletleri almaya başladı pegasustan

ama 185 tl iken daha 2. günde 230a yükseldi

gitgel 500 tl pahalı geldi açıkçası

boobkingturkeye baktım

750 tl thy

şimdi ben bunu adios ile alsam 250yemi gelecek acaba

2.5 ile 3.1 görünüyor puan değeri

31 Ağustosa kadar yapılan rezervasyonlarda Abu Dhabi ye 31 Aralık a kadar 500TL fiyatlar var Thy de. Uygun tarihli denk getirebilirseniz vizeyi de Thy den alma şansınız olur. Emirates in sitesinden araç kiralama ile günlük 20euro ya araba kiralayabilir ucuz benzinle (1 depo 30TL) hem dubai ye geçer bolbol gezersiniz hemde abu dhabi yide görmüş olursunuz.

öncelikle sağolasın

biz 4 arkadaş gidecez

işin kötü tarafı arkadaşlardan ikisi pegasusla dubai biletlerini aldılar

30 ocak akşamı gidiş 4 şubat sabahı dönüş

fiyat taklaşık 480 tl

bana fazla geldiği için adios ile alayım diyorum

thy 743 tl dubai

abudabiye gitsem arkadaşlar dubaiye ineceği için geri dönmem gerekecek

birde dubaiden araba kiralyı abudabi şarjak vs dolanıp geri dönecez

o yüzden dubaiye inmem şart gibi bişey

ne kadar masraf alıyor acaba adios biletleme için

Alıntıları Göster

öncelikle sağolasın

biz 4 arkadaş gidecez

işin kötü tarafı arkadaşlardan ikisi pegasusla dubai biletlerini aldılar

30 ocak akşamı gidiş 4 şubat sabahı dönüş

fiyat taklaşık 480 tl

bana fazla geldiği için adios ile alayım diyorum

thy 743 tl dubai

abudabiye gitsem arkadaşlar dubaiye ineceği için geri dönmem gerekecek

birde dubaiden araba kiralyı abudabi şarjak vs dolanıp geri dönecez

o yüzden dubaiye inmem şart gibi bişey

ne kadar masraf alıyor acaba adios biletleme için

Dubai abu dabi arası otobüsler var ve çok hesaplı ben dubaide yaşarken abu dabiye öyle gitmiştim airconlu kaliteli otobysler fiyatta ucuzdu dert etmeyin kolayca gider gelirsiniz.

• Samsonite tamir ile ilgili bilgi: geçen sene hırvastistan seyahatinde anahtarları evde unuttuğumdan valizin kilitlerini kırdırmak zorunda kaldım birde anahtarcıyı ikna etme fazlı vardı valiz bizim diye neyse valizi Türkiye'de desaya götürdüm kilit değişimi için elamanlar isteksiz şekilde aldılar sonra şöyle bir telefon geldi : valiziniz hazır ! gidince ne desinler valizinizi tamir edemedik !!!! sinirim tepeme çıkmıştı yahu madem yapamadınız niye hazır diyorsunuz diye . Kadıköy'de dolaşırken bir tamirci buldum 20 tl ye elinden geleni yaptı şimdi kilitlenebiliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

Yeni üyeler tarafından konumuzun içeriğinin daha iyi anlaşılması açısından,

Konu başlığımızın içinde geçen "İpuçları" ibaresi, "Gezi ipuçları" olarak değiştirilmiştir

İyi olmuş hocam, teşekkürler. Bu arada gezi ve turizm bölümü içinde bir beyin fırtınası yapalım. Buraya yeni alt bölümler açarak daha verimli hale getirebiliriz. Benim aklıma gelenler:

- Avrupa gezileri
    - Uzakdoğu gezileri
    - Kuzey amerika gezileri
    - Orta ve güney amerika gezileri
    - Yurt içi gezileri
    - seyahat kartları (bilin bakalım en iyisi hangisi :) )
    - Gezi ekipmanları (bavul, çadır,vb) bu sayfadan esinlendim

Bunlar bir anda aklıma gelenler, bu konuda değerli üstatlarımızdan çok güzel fikirler çıkacaktır eminim

ekleme: yalnız arkadaşlar bu kadar olur, kalp kalbe karşıymış. Bu mesajı alıntılayalı bir kaç saat oldu ama iş güç derken toparlayıp gönderememiştim. Mesajı yollayınca bir baktım aynı konuyu Sabri üstat ve cinematic arkadaşımız dile getirmiş.

Sanırım 3-4 kez hatırlattığım,bu başlığı sadeleştirip, konuları doğru mecralarına aktarma fikri yönetimden de taraftar buluyor :)

En son gezi bavulu sohbetindeyiz, hangi çok işlevli çakı, hangi çadır... devam edecek gibi de görünüyor, umarım böyle devam etmez

• quote:

Hocam başlangıç bangkok bitis singapur veya tam tersi olarak düşünürsek hangi sıralama mantıklı olur. Uçuş süreleri, maliyet vb. açısından.

Valla telefondan bu kadar oluyor :) tekrar deneyelim:
    - 2 gün Bangkok, 3 gün Phuket, 2 gün Singapur 2 gün Kamboçya
    - Kamboçyayı da iptal edip 3 gün Bangkok, 4 gün Phuket, 2 gün Singapur derim. Phukette en az 2 tam gün adalara tur yapmanızı tavsiye ederim.

THY den direk BKK ve SIN var, dolayısıyla her ikisi de olur. Bangkok tan ve Singapur dan Phuket e direk uçuşlar var dolayısıyla başlangıçta singapur mu bangkok mu o anki uçuş fiyatına bakar. Bangkok veya singapurdan phuket e 100-150$ a gider gelirsiniz. kamboçyaya gitmediğim için asıl soru orda. bang.dan mı sin.den mi kamboçya daha uygun oan bakıp uçuş sıralamanızı ona göre yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcksy

quote:

Bir de ben olsam 9 güne 4 yer/şehir sığdırmam. Havaalanlarında bekleme vakitleri, uçuşlar vs. eklenince gezmek için size kalacak zaman azalacaktır. Ben genelde 7 güne 2 yer, 9-10 güne 2 veya maks. 3 yer planlarım. Allah Adios'a zeval vermesin kalan yerleri bir dahaki sefer keşfedersiniz :)

Bilmem üstatlar bu konuda ne düşünür?

• 5*100 den puanı yatmayan var mı?
  • benim hem 5*100 hemde play 100 e 10 tl bayram alışverişi yattı.
  • quote:

quote:

quote:

Bir de ben olsam 9 güne 4 yer/şehir sığdırmam. Havaalanlarında bekleme vakitleri, uçuşlar vs. eklenince gezmek için size kalacak zaman azalacaktır. Ben genelde 7 güne 2 yer, 9-10 güne 2 veya maks. 3 yer planlarım. Allah Adios'a zeval vermesin kalan yerleri bir dahaki sefer keşfedersiniz :)

peki hocam 3 yere indirsek planimizi ve bangkok kuala lumpur ve singapur olarak belirlesek rota ve gun sayi oneriniz ne olur

• quote:

quote:

- Kamboçyayı da iptal edip 3 gün Bangkok, 4 gün Phuket, 2 gün Singapur derim. Phukette en az 2 tam gün adalara tur yapmanızı tavsiye ederim.

THY den direk BKK ve SIN var, dolayısıyla her ikisi de olur. Bangkok tan ve Singapur dan Phuket e direk uçuşlar var dolayısıyla başlangıçta singapur mu bangkok mu o anki uçuş fiyatına bakar. Bangkok veya singapurdan phuket e 100-150$ a gider gelirsiniz. kamboçyaya gitmediğim için asıl soru orda. bang.dan mı sin.den mi kamboçya daha uygun oan bakıp uçuş sıralamanızı ona göre yapabilirsiniz.

bangkok-singapur air asia ile 2950 THB olarak gozukuyor. bu THB baht mi oluyor? bahtsa eger TL karsiligi nedir? singapurdan kuala lumpura ucak gozukmuyor air asiada.

bu arada phuketi plan disinda birakmamin sebebi deniz tatilini sevmememden kaynaklaniyor.

• bende bu forum sayesinde edindiğim adiosla ilk biletimi almış bulunuyorum.. Forum sayesinde ilk defa yurtdışına çıkıyorum hayırlısı bakalım...

ist-abu dhabi 30 eylül gidiş-6 ekim dönüş

3 kişi 1530 tl'lik bileti 113.000 puana aldım oran yaklaşık 2.7 oldu

kartım adios.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attorney-at-law

quote:

quote:

bangkok-singapur air asia ile 2950 THB olarak gozukuyor. bu THB baht mi oluyor? bahtsa eger TL karsiligi nedir? singapurdan kuala lumpura ucak gozukmuyor air asiada.

bu arada phuketi plan disinda birakmamin sebebi deniz tatilini sevmememden kaynaklaniyor.

1 thb = 0,057 tl yaklasik olarak

Thb olarak verilen fiyatin yarisindan biraz fazlasini alip bir sifir atinca tl karsiligi oluyor yaklasik

Rota plani olarakta bana sorarsaniz kuala lumpur yerine vietnam veya kambocya daha mantikli olabilir.bangkok ve singapur o bolgede gorulmesi gereken yerler zaten

Ekimden sonra daha iyi tavsiyelerde bulunabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnDillinger

quote:

quote:

quote:

1 thb = 0,057 tl yaklasik olarak

Thb olarak verilen fiyatin yarisindan biraz fazlasini alip bir sifir atinca tl karsiligi oluyor yaklasik

Rota plani olarakta bana sorarsaniz kuala lumpur yerine vietnam veya kambocya daha mantikli olabilir.bangkok ve singapur o bolgede gorulmesi gereken yerler zaten

Ekimden sonra daha iyi tavsiyelerde bulunabilirim

ekim ayina kadar ben beklerim de gezisitesi beklemez hocam :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki hocam 3 yere indirsek planimizi ve bangkok kuala lumpur ve singapur olarak belirlesek rota ve gun sayi oneriniz ne olur

BKK 4 SİN 3 KUALA 2 gun derim. Aslinda berraktepe nin onerisi de gayet guzel; bang-sin-kambocya..

2950 thb tayland bahti demek. 1$=33 baht, 1TL=22baht civarinda. yani bilet yaklasik 100$ civari eder. O civarda ucan havayollarina expedia.com dan bakabilirsiniz. Singapur havayollari, bangkok airways .. Mutlaka ucus vardir.

• Peki arkadaşlar uzakdoğuda geçiş uçuşlarında bu air asia, bangkok airways ve thai airways uçuşlarında da 20kg valiz fiyata dahil mi yoksa ekstra ücret mi alınıyor?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

BKK 4 SİN 3 KUALA 2 gun derim. Aslinda berraktepe nin onerisi de gayet guzel; bang-sin-kambocya..

2950 thb tayland bahti demek. 1$=33 baht, 1TL=22baht civarinda. yani bilet yaklasik 100$ civari eder. O civarda ucan havayollarina expedia.com dan bakabilirsiniz. Singapur havayollari, bangkok airways .. Mutlaka ucus vardir.

air asianin kuala lumpur-singapur ucusu var ama tam tersi yok. nasil bir sey anlamadim...

• quote:

Orijinalden alıntı: abduri

Peki arkadaşlar uzakdoğuda geçiş uçuşlarında bu air asia, bangkok airways ve thai airways uçuşlarında da 20kg valiz fiyata dahil mi yoksa ekstra ücret mi alınıyor?

Dahil değil ayrıca satın alıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: duduco

O kart mı daha iyi, adios mu?
    World mÜ? Adios mu?
    Normal adios mu? Premim mu?
    Uçakların koltuk arası genişlikleri?
    Adios puanları sadece seturda mı geçerli?
    Puanlar kalıcı mı? Geçici mi?

Bunları altalta ekleyip ilk sayfada belirtip kitleyelim

Fena fikir değil aslında

quote:

Orijinalden alıntı: cloves

Daha önceki araştırmalarıma göre singapur daha düzenli ve gelişmiş bir ülke

Evet; zaten singapur benim olmazsa olmazım.

quote:

Orijinalden alıntı: cinematic

Aynen öyle coolfire hocam

Aslında bu düşündüğümüz çok da yeni değil eminim bunu herkes düşündü ama kimi bugün kimi yarın yazarım diye unutup kaynamistir diye dusunuyorum

Bu arada Singapur da Arap Caddesi var arkadaslar Singapur lıları Nargile içerken görürseniz şaşırmayın burada. Ne de olsa Orta Asya kanı var

Bir de arkadaslar kimse yazmamış sanırım bunu Singapur da Arap Street te herhal mint tea için mutlaka kardesim Fas a gittiğinde çok övmüştü burada tatmak nasip oldu. Yanında da baklava yedim yanlış duymadınız Baklava Ama bizdeki baklavaya pek benzemiyordu kunefe gibi sicak servis ediliyor. Tadı iyi ama bizdeki baklavanin yanindan bile gecemez.
    O naneli çayın müthiş tadı hala damağımda diyebilirim

Singapur'a gidersem inşallah dikkate alacağım bunları

quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Sanırım 3-4 kez hatırlattığım,bu başlığı sadeleştirip, konuları doğru mecralarına aktarma fikri yönetimden de taraftar buluyor :)

En son gezi bavulu sohbetindeyiz, hangi çok işlevli çakı, hangi çadır... devam edecek gibi de görünüyor, umarım böyle devam etmez

Hocam bu konunun dinamikleri bunlar, önemli olan buradaki bilgilerin sayfa aralarında kalmayarak kategorize edilmesi. Bu konuyu sınırlamak konuyu sadece sıradanlaştırır. Mesela sadece puanlar, oranlar vb. konuşulsa ben bu konuyu favorilerimden çıkarırım. Nasıl olsa puanlar, oranlar aşağı yukarı belli. Kampanyalarda zaten kolay takip ediliyor. Bu konunun özelliği her türlü gezi konusunu içinde barındırması. Mesela ben bu bavul olayını burada okumasam hayatta aklıma gelmezdi bu kadar önemli ayrıntılar. Bir çok arkadaşımızda benim gibi düşünüyor ve faydalanıyor bence buradan.

Konulara ulaşmak için bir kolaylık tabiki gerekiyor. Muhtemelen yeni alt bölümlerinde amacı bu.

quote:

Hocam önerilerinizi dikkate alarak geziyi 3 gün BKK, 4 gün Phuket, 3 gün SIN şeklinde yapmayı düşünmeye başladım. Koh samui'ye ulaşım kolaysa belki araya sıkıştırılabilir diye düşünüyorum. Kamboçya ve vietnam ise ayrı bir tur konusu olabilir ileride
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Madem konuyu düzenliyecez sabri ustada veya @coolfire iş düşecek ama gezi yorumları puan konuları iç içe geçmiş diyen arkadaşların uyarılarınıda dikkate alıp ilk sayfaya indeks gibi bir şey yapılsa mesala;
    Limak lara incelemesi ( Bilgisayars )
    Rixos tekirova incelemesi ( otomobilci x )
    Dubai incelemsi ve önerileri ( bilgisayars )
    Dubai incelemsi ve önerileri ( xxxxxxx)
    Dubai incelemsi ve önerileri ( yyyyyyy)
    Moscova incelemesi ve önerileri ( aaaaaaaa )
    Moscova incelemesi ve önerileri ( bbbbbbb )
    Viyana incelemesi ve önerileri ( zzzzzzzz )
    Roma incelemesi ve önerileri ( ffffffffff )
    bavul seçimi
    çadır seçimi
    Vize başvurusu

Gibi başlıklar olup üstüne tıklandığında konunun geçtiği sayfaya yönlendirme verilse ilk sayfayı okuyan kişi 200 - 300 sayfa arasında acaba dominic cumhuriyeti veya papua yeni gine hakkında bilgi varmı diye debelenip "gereksiz" yüzlerce şey okumak zorunda kalmaz. Yada dubai hakkında bilgi almak isteyen dubai hakkında yorum yapan Bilgisayars, xxxxx veya yyyyy isimli kullanıcıların yazdığı sayfaya direkt ulaşır.

İlk sayfayı güncellemek şimdikinden daha zor hale gelecek ve geriye dönük 250 sayfada dediğimin yapılmasıda çok zor ama belki bundan sonrası için böyle bir çalışma yapılır.

Herkez fikrini söyleyince ben geri kalmayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 29 Ağustos 2012; 1:49:12 >

• 
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.