Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (687. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85.056
Cevap
1.066
Favori
5.626.281
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cartok

quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

quote:

Birde araç kiralama için şurada bayağı faydalı bilgi var. Özellikle Amerikan Express le yapılan indirim kiralama fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Doğruysa tabi.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=abd%27de+ara%C3%A7+kiralamak

Sigorta almadıklarını duymuştum.. Bende bonus platinium var AMEX logolu acaba iş görür mü o da?

Ödeme sayfasında deneyerek görebilirsin hocam. Sonucu yazarsan sevinirim.

Nerenin ödeme sayfası? denerken parayı çekmesinler de :))

• GittiGidiyor Kampanyaları(Her 5nci haftada World)

Mart
    03-04 Axess
    10-11 World
    17-18 Axess 1
    24-25 ------ 2
    Nisan
    31-01 ------ 3
    07-08 Axess 4
    14-15 World
    21-22 Axess 1
    28-29 ------ 2
    Mayıs
    05-06 Axess 3
    12-13 Bonus 4
    19-20 World
    26-27 ------- 1
    Haziran
    02-03 Cardfinans 2
    09-10 Axess 3
    16-17 Bonus 4
    23-24 World
    Temmuz
    30-01 Cardfinans 1
    07-08 Cardfinans 2
    14-15 Bonus 3
    21-22 Maximum 4
    28-29 World
    Ağustos
    04-05 Bonus 1
    11-12 2
    18-19 3
    25-26 4
    Eylül
    01-02 WORLD
  • THY Sharm el Sheik'e ucmaya basliyor. 9 Ekim'den sonra 100 Euro'ya biletler var.

Ben bugun 15.000 puan / 75 TL'ye ucak biletimi aldim seyahat hattindan.

Kizildeniz, mercanlar, baliklar ilginizi cekiyorsa tavsiye ederim. Ekim orasi icin en ideal aylardan biri.
    Benim 8-9. gidisim olacak, daldigim icin orasi benim icin Turkiye'deki heryerden daha guzel.
  • 28 Aralik IST-JFK - THY
    02 Ocak JFK-IST - THY

Yilbasinda New York enteresan olabilir.

THY sitesinde 980 TL. YKB seyahat hattinda 1.025 civari oluyor. Puanla odemek isteyince 355 puan isteniyor. Oran sadece 2.89 .THY'den alinan puanli biletlerde baya bir problem var nedense.

Yeni aldigim Qatar ile Bangkok biletinde oran 3.45 civarinda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

Arkadaşlar ABD için vize işlemleri ne kadar tutar? Ayrıca pasaport fiyatları vs ne alemde. Birde tahmini olarak uçak ve otel haricinde (bunları müdür karşılayacak inşallah) yeme içme gezme araç kiralama (LA-LV-SF) 10 gün için tahminen ne kadara patlar? Alışveriş-yol-otel hariç sizlere ne kadara patladı Amerika gezileriniz? Yukarıda tengin78'in rehberindeki aksiyonların tamamını değerlendirmeye alabiliriz

expedia.com active bölmünden California CityPass paketi satın almıştık 250 dolardı sanırım 3 gunluk disney hollywood sea wold paketi içindeydi normalden 80-90 dolar daha uyguna geliyor çıktısını alıyorsunuz barkodlu zaten orda rahatlık sağlıyor. san diego zoo da 42 dolardı gunluk.
    1 depo benzin 60 dolar ortalama 4 depo gidiyor :) araç kiralamyı los angelestan yaptık 11 gün sigorta dahil 632 dolar benzini ful verip ful geri alıyorlar bilginiz olsun :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Birde araç kiralama için şurada bayağı faydalı bilgi var. Özellikle Amerikan Express le yapılan indirim kiralama fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Doğruysa tabi.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=abd%27de+ara%C3%A7+kiralamak

Sigorta almadıklarını duymuştum.. Bende bonus platinium var AMEX logolu acaba iş görür mü o da?

Ödeme sayfasında deneyerek görebilirsin hocam. Sonucu yazarsan sevinirim.

Nerenin ödeme sayfası? denerken parayı çekmesinler de :))

Hocam örneğin hotwire veya dollar.com dan gideceğin tarihler için dene ödeme sayfasında kredi kartı bilgilerini gir ama ödemeyi yapma. O zaman birşey çekilmez.

• Arkadaşlar doğum günü kampanyasında son zamanlarda uygulanan 3 kat ekstra puan nasıl hesaplanıyor bilen var mı ya da yakınlarda bu şekilde alışveriş yapan var mıdır acaba?

Mesela %2 puan veren kuyumcudan doğum günü kampanyası kullansak %kaç puan verecek? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: striker76

THY Sharm el Sheik'e ucmaya basliyor. 9 Ekim'den sonra 100 Euro'ya biletler var.

Kizildeniz, mercanlar, baliklar ilginizi cekiyorsa tavsiye ederim. Ekim orasi icin en ideal aylardan biri.
    Benim 8-9. gidisim olacak, daldigim icin orasi benim icin Turkiye'deki heryerden daha guzel.

valla cok iyi yapmissiniz resimlere baktimda harika birde vizede istemiyor bende otellere bakiyorum suan hemen
  • GEZİ SİTESİ 40 TL WP YATAN OLDU MU ?
  • Puanları yurtiçi bileti alırken pek zaii etmek mantıklı değil ama şu anda THY.nin kampanyası yurtiçi tüm uçuşlar 44 TL diye, şimdi seyahat hattından 2 farklı destinasyon bileti aldım "ücret ödeyerek" kişi başı gidiş - geliş 83 TL.

sayın @ikcihan'nın verdiği oran doğruysa gidiş geliş biletleri ( 83 / 3,13= ~26,5 TL lik puan) 5300 WP. ile alınabilir

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kampanyalar/13440/44tlye-ucma-firsati

• biz de sonunda biletleri aldık.

30 mart ankara-los angeles
    10 nisan los angeles-ankara

arkadaşın biletlerini ücretli aldım 1.027 tl. kendi biletimi de refakatçi bilet olarak aldım. 350 WP yerine 280 WP a almış oldum. Normal oran 2,93 ken mezarcılık yaparak oranı 3,66 ya çıkarmış olduk. :)

pasaportumun da süresi bitti. uçuş tarihlerini dikkate aldığımızda pasaport, vize, otel, araç kiralama iş ve işlemlerine ne zaman başlamam gerekiyor?

sizlere ve adiosa teşekkürler...
  • Müdür hep verecek değil ya bazen de alıyor...

Dubai fahri konsolosu olarak Sabri Üstad ve diğer arkadaşlardan benzer bir durum başına gelen var mı acaba?

Kısaca konu;
    Dubai Duty Free de yaptığım 3 harcamanın ödemesi sırasında kasada kendi kurunuzda ödemek ister misiniz diye soruldu, çevirdikleri tutar bana mantıklı geldiği için kabul ettim. Slipte de "Transaction Currency TRY...." ve hemen altında "The service to pay in your own currency is offered by Dubai Duty Free" ifadesi var.

Fakat 3 harcamam da YKB tarafından daha yüksek tutarlar olarak ekstreme yansıtıldı. Slipler ekinde dilekçe faksladım, şikayet formu doldurdum. Nihayetinde bana aşağıdaki gibi bir cevap verdiler:

Visa/Mastercard kurallarına göre, yabancı para olarak yapılan işlemlerde takaslaşmanın konvertibl dövizler üzerinden yapılması zorunludur.Bankamız takaslaşmada döviz cinsi olarak ABD Doları kullanmaktadır.
    Yabancı para olarak yapılan işlemler üyesi olduğumuz Visa/Mastercard tarafından işlemin gönderildiği tarihteki çapraz kurdan Dolar'a çevrilmekte ve bankamızdan Dolar olarak tahsil edilmektedir.
    Yurtdışı işlemlerin TL'ye çevrimi, işlemin kredi kartı hesabına borç geçme tarihindeki Yapı ve Kredi Bankası Döviz Satış kuru üzerinden yapılmaktadır.
    Saygılarımızla,
    Kredi Kartı Araştırma Ekibi

Toplamda 100 tl daha fazla yansıtışmış oldu. YKB den zengin, Müdürden bonkör değilim ki unutayım diyorum. Öte yandan bir aydır uğraşıyorum, bezdim.

Ne dersiniz? Tüketici Hakem Heyetine dilekçe yazsam sonuç alır mıyım? Müdürle mahkemelik heyetlik olmak da içime sinmiyor

Sabri Üstad, Dubai'de bol alışveriş yapmış birisi olarak senin başına böyle birşey geldi mi hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: attorney-at-law

biz de sonunda biletleri aldık.

30 mart ankara-los angeles
    10 nisan los angeles-ankara

arkadaşın biletlerini ücretli aldım 1.027 tl. kendi biletimi de refakatçi bilet olarak aldım. 350 WP yerine 280 WP a almış oldum. Normal oran 2,93 ken mezarcılık yaparak oranı 3,66 ya çıkarmış olduk. :)

pasaportumun da süresi bitti. uçuş tarihlerini dikkate aldığımızda pasaport, vize, otel, araç kiralama iş ve işlemlerine ne zaman başlamam gerekiyor?

sizlere ve adiosa teşekkürler...

Avukatsın sen duruşman denk gelirse o tarihe ne der müvekkilerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskolnikov77 -- 8 Ağustos 2012; 16:19:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: domandro

Müdür hep verecek değil ya bazen de alıyor...

Dubai fahri konsolosu olarak Sabri Üstad ve diğer arkadaşlardan benzer bir durum başına gelen var mı acaba?

Kısaca konu;
    Dubai Duty Free de yaptığım 3 harcamanın ödemesi sırasında kasada kendi kurunuzda ödemek ister misiniz diye soruldu, çevirdikleri tutar bana mantıklı geldiği için kabul ettim. Slipte de "Transaction Currency TRY...." ve hemen altında "The service to pay in your own currency is offered by Dubai Duty Free" ifadesi var.

Fakat 3 harcamam da YKB tarafından daha yüksek tutarlar olarak ekstreme yansıtıldı. Slipler ekinde dilekçe faksladım, şikayet formu doldurdum. Nihayetinde bana aşağıdaki gibi bir cevap verdiler:

Visa/Mastercard kurallarına göre, yabancı para olarak yapılan işlemlerde takaslaşmanın konvertibl dövizler üzerinden yapılması zorunludur.Bankamız takaslaşmada döviz cinsi olarak ABD Doları kullanmaktadır.
    Yabancı para olarak yapılan işlemler üyesi olduğumuz Visa/Mastercard tarafından işlemin gönderildiği tarihteki çapraz kurdan Dolar'a çevrilmekte ve bankamızdan Dolar olarak tahsil edilmektedir.
    Yurtdışı işlemlerin TL'ye çevrimi, işlemin kredi kartı hesabına borç geçme tarihindeki Yapı ve Kredi Bankası Döviz Satış kuru üzerinden yapılmaktadır.
    Saygılarımızla,

Toplamda 100 tl daha fazla yansıtışmış oldu. YKB den zengin, Müdürden bonkör değilim ki unutayım diyorum. Öte yandan bir aydır uğraşıyorum, bezdim.

Ne dersiniz? Tüketici Hakem Heyetine dilekçe yazsam sonuç alır mıyım? Müdürle mahkemelik heyetlik olmak da içime sinmiyor

Sabri Üstad, Dubai'de bol alışveriş yapmış birisi olarak senin başına böyle birşey geldi mi hiç?

Üstad benim şansıma hep dolar kuru yükseldi ben türkiye ye geldiğimde,
    aldığım günkü düşük kurdan hesapladıkları için pek üstünde durmadım,
    ama bundan sonra wings veya teb bonus kullanmak istiyorum yurtdışı alışverişlerde, çünkü gerçekten bu konuda çok tepki geliyor diğer sayfalardada baya konuşuldu hatta burdan müdürüme çağrı yaptık ykb yurtdışı döviz kurunu tcmb kuruna sabitlesin diye, hiç olmazsa çok fark koymasın, ama malesef bu konuda ykb avantajlı değil.
    Birde dubaiye gittiğimde ben çok elektronik alıyorum, bir gün bu döviz kurunda çok kazık yiyebilirim, dikkat etmem lazım

teb bonus döviz olarak ödeme avantajı sunuyor,
    wingste konuda tartışıldığı kadarıyla çok az fark olıuyor, wings i yurt içinde yüksek tutarlı harcamalarım içinde kullanıyorum, kampanya dışı en yüksek mil veren kart bence , denk geldiyseniz bu konuda bir hesaplama yapmıştım konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Kısaca konu;

Saygılarımızla,

ama bundan sonra wings veya teb bonus kullanmak istiyorum yurtdışı alışverişlerde, çünkü gerçekten bu konuda çok tepki geliyor diğer sayfalardada baya konuşuldu hatta burdan müdürüme çağrı yaptık ykb yurtdışı döviz kurunu tcmb kuruna sabitlesin diye, hiç olmazsa çok fark koymasın, ama malesef bu konuda ykb avantajlı değil.
    Birde dubaiye gittiğimde ben çok elektronik alıyorum, bir gün bu döviz kurunda çok kazık yiyebilirim, dikkat etmem lazım

wingste konuda tartışıldığı kadarıyla çok az fark olıuyor, wings i yurt içinde yüksek tutarlı harcamalarım içinde kullanıyorum, kampanya dışı en yüksek mil veren kart bence , denk geldiyseniz bu konuda bir hesaplama yapmıştım konuda

Vakıfkart mesela döviz hesabı açarsanız döviz ile ödeme imkanı sağlıyor.. hatta ben netten bankadan alıyorum dövizi o bile gayet iyi oran oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeak

quote:

Orijinalden alıntı: striker76

THY Sharm el Sheik'e ucmaya basliyor. 9 Ekim'den sonra 100 Euro'ya biletler var.

valla cok iyi yapmissiniz resimlere baktimda harika birde vizede istemiyor bende otellere bakiyorum suan hemen

hotels4u.com, İngiltere merkezli bir site, herşey dahil seçenekleri orada uygun fiyatlı görebilirsiniz.

Vize konusu biraz karışık, son iki gidişimde havaalanından (Kahire) 15 USD karşılığı pul vize aldım.
    Türkiye'de bu durum net söylenmiyor, tur şirketleri hala 50 Euro talep ediyor, vizeyi Türkiye'den almak için.
    4. Levent'teki konsolosluktan 35 TL idi vizenin fiyatı, form ve fotoğraf gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Kısaca konu;

Saygılarımızla,

Vakıfkart mesela döviz hesabı açarsanız döviz ile ödeme imkanı sağlıyor.. hatta ben netten bankadan alıyorum dövizi o bile gayet iyi oran oluyor..

Bundan sonra tövbe ykb ile yüklü alışveriş yapmam yurtdışında.

Anlamadığım nokta elimde kapı gibi slip var, örneğin arkadaşa tel almıştım, 1281 tl yazıyor yapıkredi ben anlamam ben kendi kurumdan hesaplarım deyip 1331 tl olarak yansıtıyor bu işlemi. Dubai Duty Free gibi ticaretin kalbi bir yerin yanlış bilgilendirme yapması imkansız ama anlamadım

Vardır bir dayanakları, ben en iyisi mağduriyet ve müşteri memnuniyeti hesabına World Puan talep edeyim. Dinsizin hakkından imansız gelir, arsızlık yapayım biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: tengin78

Arkadaşlar selamlar,

Ben Amerika'ya giderken işyerinin verdiği fix bir evrak paketi vardı onlarla başvuruya gittim. Keza hiç bakmadılar.

Vize başvurusu sırasında kesinlikle işyeri ile alakalı götürülmesi gereken belgeleri nelerdir? (İmza Sirküleri, Vergi Tabelası, Ticaret Sicil Gazetesi vb...)

Teşekkürler

İşyerinden izin belgesi alındığı için o belgedeki imzaya ait imza sirküsü, vergi levhası, oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi, sici gzetesi alabileceğiniz her türlü belgeyi alın elinizde ne kadar çok resmi belge olursa o kadar iyi. Hoş ben yaklaşık 100 belgeyle gittim ama bir tanesine bile bakmadan 25 saniyelik konuşma sonunda 10 yıllık vize verdiler.

• YKB ile sadece restorant ve otel ödemesi yapıyorum.. en sağlamı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

Valla ben de giderken bin küsür belge topladım, hiçbirine göz ucuyla dahi bakmadılar. Eşim ve benim için 2 dk süren sohbet ardından geldi vize. Arkadaşıma gerekli belgeleri söyleyeyim dedim. O da herhalde bizim gibi Allah ne verdiyse gider bu durumda :)
  • 
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.