Şimdi Ara

Adet Sancısı Çözümü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse tüm kadınların problemi olan adet sancısı çözümsüz değil .

Tedavisi mümkün olan ağrılara en iyi çare ise rezene ve papatya
    Yapılan araştırmalarda kadınların yaklaşık yüzde 60′ından fazlasında adet döneminin çok ağrılı geçtiği ortaya çıktı. Ağrının nedeninin, adet döneminde rahmin kasılmasına bağlı olarak rahme giden kan akımı ve oksijenin azalması olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Can Çetin, ağrının her kadında farklı boyutlarda olmasının ise kişinin ağrı algısı, sosyal düzeyi ve eğitiminin yanı sıra psikolojik ya da genetik faktörlere bağlı olduğunu belirtti.
    AĞRININ ŞİDDETİ AZALIR
    Adet sancısı çekmenin bir kader olmadığını söyleyen Dr. Çetin, beslenme ve bazı pratik tekniklerle ağrının hafifletebildiğine dikkat çekti. “Ancak ilaç dışı yöntemlerin yeterli olmadığı durumlarda ağrı kesici almaktan çekinmeyin” diyen Çetin, “Adet sancısı çekiyorsanız iyi yönünden bakın; bu vücudunuzda yumurtlamanın olduğunu gösterir” dedi. İlerleyen yaşlarda adet sancısının şiddetinin azaldığına dikkat çeken Dr. Çetin, “Evlenince sancının azalacağı yanlış bir bilgidir. Ancak doğumdan sonra rahim ağzı daha açık olacağından ağrı daha az hissedilir” dedi. İşte Dr. Çetin’den her ay yaşanan bu dönem hakkında merak edilenler ve çözümleri…
    TEDAVİ ŞEKİLLERİ
    İlk basamak ağrı kesicilerdir İkinci basamak ise doğum kontrol hapı (aralıklı ya da devamlı) olabilir. 3 ay sonra yeterli kontrol sağlanmamışsa ameliyat yapılabilir. Bu ameliyatta kamerayla karnın içine bakılır. Ultrasonda tespit edilip, tedavi ediliyor. Kısa dönem için menopoza sokan ilaçlar ve hormonlu spiral diğer tedavi seçenekleridir.
    BUNLARI YAPIN RAHATLAYIN
    Sıcak uygulama
    Alt karına koyulan sıcak su torbaları, rahmin kan dolaşımının hızlanmasına yol açarak ağrıyı azaltacaktır. Ilık duş almak, ayaklarını sıcak su içinde bekletmek de fayda sağlar. Önerilen ısı 40 derecedir.
    Beslenme önerileri
    B ve E vitaminleri ile magnezyum içeren ilaçlar ağrıyı azaltır. Bitkisel çayların kaslar üzerindeki gevşetici etki yapar, bu dönemde papatya çayı ve rezene çayının yararlı olur. Kahve, çikolata, kola, çay gibi kafein içeren gıdaları tüketmemek gerekir.[/CENTER]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• (bkz:majezik)
  • Sicak su torbasi kisti olanlara onerilmiyor dikkatli olmak lazim majezik kesin cozum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wesra -- 19 Eylül 2013; 21:49:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemekte fayda var !
  • wesra kullanıcısına yanıt
    Ailece ilaç sevmiyoruz. Doktor ağzımıza tıkmazsa da kullanmıyoruz :)

Sıcak tutmak garantili çözümü bu işin, açıklaması da gayet basit. Sıcak tutulan bölgede kan dolaşımı düzenlenir ve ağrı azalır... Majezikin ağrıyı nasıl dindirdiğini bilmiyorum ama kan dolaşımını düzenliyorsa bunu ısı değil kimyasalla yapıyor ve beni fikren rahatsız ediyor.

Sıcaksu torbası evde tölere edilebiliyor ama ofiste ya da sokakta özel gün bandından daha pratiğini kullanmadım açıkçası...

BİMde tanesi 2 liraydı 2 hafta önce filan kampanyası vardı. Bakarsanız belki bulabilirsiniz hala. Gratisde, Watsons da filan görmedim daha önce, ama belki onlarda getirmiştir...
  • çay may içilmiyor ki o zamanlarda, zaten insanı gereksiz bir hararet bir sıkıntı sarıyor birde çay içmeye kalkarsam sinir krizi geeçiririm ben, buscopan alıyorum bir tane yetiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kahve çikolata gibi şeyler tüketmeyin demiş ama benim 3 gün öncesinden tatlı krizim tutuyor, adet günlerinin bir çoğunu da çikolata yıyerek geçiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: le saux

Ailece ilaç sevmiyoruz. Doktor ağzımıza tıkmazsa da kullanmıyoruz :)

Sıcak tutmak garantili çözümü bu işin, açıklaması da gayet basit. Sıcak tutulan bölgede kan dolaşımı düzenlenir ve ağrı azalır... Majezikin ağrıyı nasıl dindirdiğini bilmiyorum ama kan dolaşımını düzenliyorsa bunu ısı değil kimyasalla yapıyor ve beni fikren rahatsız ediyor.

Sıcaksu torbası evde tölere edilebiliyor ama ofiste ya da sokakta özel gün bandından daha pratiğini kullanmadım açıkçası...

BİMde tanesi 2 liraydı 2 hafta önce filan kampanyası vardı. Bakarsanız belki bulabilirsiniz hala. Gratisde, Watsons da filan görmedim daha önce, ama belki onlarda getirmiştir...

sıcak su torbası direk olarak karın bölgesine koyulması kisti olanlara önerilmiyor patlama yapabilirmiş o yüzden ayak altına koymak lazımmış uyarmak için söyledim haklısın herkes ilaç sevmez bende de mide bulantısı olduğu zaman ilaç içemiyorum.

Eczaneden almıştım bende önceden bimde satıldığını bilmiyordum dışardayken çok işe yarıyor gerçekten o bantlar hayat kurtarıyor

@gncttyslgrkahve ve çikolata bende senin gibiyim 3 gün önce yediğim çikolatanın haddi hesabı yok sanki ağzım tat almıyor gibi oluyor boyuna yiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

çay may içilmiyor ki o zamanlarda, zaten insanı gereksiz bir hararet bir sıkıntı sarıyor birde çay içmeye kalkarsam sinir krizi geeçiririm ben, buscopan alıyorum bir tane yetiyor.

papatya adaçayı filan içmeyi deniyorum biraz sinirim geçsin diye ama cidden içilmiyor siyah çay hiç içilmez çekilmez biri olurum heralde
  • papatya ve adaçayı çikolata ve kafein
  • wesra kullanıcısına yanıt
    Kist fenni bir konu tabi doktora danışmadan kist olan bölgeye sıcak uygulamamak lazım.

Kahve- çikolata- tatlı vb ise tam bir kalori bombardımanı... Sonra ayın kalan günleri de 3-5 günde aldıklarını vermekle geçiyor

Ayak altına koymak, vücut ayaktan ısınır mantığında etki eder heralde ? denemek lazım.
  • valla canım isteyince düşünmeden yiyorum keşke özel günlerde kilo veremediğimiz gibi almasakta

@le saux
  • Konu dışı burayı keşfederse şenlik var demektir :)
    Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla ilk doğumla birlikte tamamen kayboluyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamunaleyküm yengeler, ablalar, kardeşler.

Konu Dışı demişsiniz geldik de biz. Haber vereyim dedim.

İyi forumlar.
  • Kanlı Kanlı Et Yenmez.

• Konu dışı sakinleri geldi :) ayıptır söylemesi haber verdim gibi oldu ama biraz gecer abla oda gecer takma kafana :)

• Kan var dediler geldik. hani nerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.İ.M -- 8 Ekim 2013; 3:57:15 >
  • cool olmaya çalışacaktım vazgeçtim

• üff ergenler geldi yine burda da kaçış yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.