Şimdi Ara

Adc'nin Taşıyamama Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adı üstünde adcarry fakat oyunu taşıyamıyor özellikle low eloda istediğin kadar snowball ol millet seni focuslarken senin takımın tankı focusluyor zaten şu yeni sezonda tanklar iyice op, plat falan olana kadar adc oynamam arkadaş

• Adc=Sgt=Saldiri gucu tasiyicisi yani takimin saldiri gucu yukunu tasiyan ustlenen demek takimi tasiyan degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) iyi bir support oyuncusuyla duo gir
    2-) yanına thresh, leona, alistar gibi tanky seni koruyacak veya karşındakine eziyet çektircek sup alsın o arkadaş sende jinx, lucian, draven gibi adcler alıp lanede akın.

tebrikler
    bu 2 adım sayesinde çelincır olacaksınız
  • kaçış skili olan adc al,yanına janna alsınlar,düzgün pozisyon al.daha da taşıyamazsan sorun sendedir.
  • ADC yi korumuyorlar fakat karşı ADC yi kesmeyi biliyorlar böyle tuhaf bir server.

• Bu konuya bende parnah basarim. Haklilik payin var

• maalesef bunu söylemek zorundayım, şu anda 2-3 adc dışında alayı viable olmayan pickler. Koskaca vayne'imiz, s2 belleyicisi corkimiz, tpa nın hiperhiperhiper carrysi ezreal, vb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SoloQ'da taşımak istiyorsan Varus oynayacaksın, late gamede soloQ'da 1 kişiyi yakalayıp eksiltmek demek oyunu kazanmak demek.
  • 1- Orman gücü taşıyıcısı: Bazı arkadaşların jungle mantığını hala çözemedikleri için master yi, khazix, tryndamere gibi ne stunu ne başka birşeyi olan herolarla jungle yapıp lanelere gittikçe kill ve farm alarak oyun sonu 20/8/2 150 benzeri skorlarla oyunu taşıdıklarını sanmaları sonucu oluşan adc ve apc'nin önünü kesen roldür. Adc'nin ve Apc'nin vurması gereken damageyi vuramamasıyla bütün tflerde hezimetle sonuçlanır.

2- Apc support: Yine bazı arkadaşların supportun mantığını kavrayamaması ve oyun başındaki mid yada solo kavgasını kaybettikten sonra zorunlu olarak support aldığı roldür. Genelde Nidale uygun bir karakterdir. Q atmaktan can basıcak manaları kalmaz ve vard atmaya fırsat bulamazlar. Earlyde damageleri yüksek olduğu için adc'den çaldıkları 2-3 kill oyun ortası adc farmdan düşmüşse karşı adc'nin lane'i domine etmesi ve oyun sonundaki kritik tflerde damage vuramaması ile sonuçlanır.

Solo-Jung pre: Genelde skype'dan iletişim halinde olan jungle ve solo yada mid oyuncusu arkadaşını sürekli kendi koridoruna baskın yapması üzerine zorlar ve bot lanedeki zavallı adc'den kule altı oynaması istenir. Öyle yaparsa farm kaçırdığı için anaya, yapmazsa karşı adc'ye kill verdiği için bacıya sövmekle sonuçlanır.

Bana kalırsa jungle amumu, hecarim, ww, elise vb. stunu olan tanky herolardan seçilmelidir. Support ise nami, sona, leona, lulu, alistar vb. karşı adcyi engelleyecek en az 1 skili olan ve kendi adcsine heal atarak fıghtı döndürebilecek herolardan seçilmelidir. Ziynet olarak çalı hakimiyetini ele geçirmek için arayıcı mercek almalıdır bir support. Minyonlar kuleye gidiyorsa laneyi kendini tehlikeye atmadan dondurabilmeli ve karşı adc'yi rahatsız etmelidir. İlk gank bot laneye atılmalıdır. Bot lane ilk kuleyi karşı takımdan sürekli gank yememek için erken almamalıdır çok erken alınan kule koridoru ezdiğinizi gösterir ve karşı takım sizi rahatsız etmeye hatta koridorunuza 4-5 kişi gelmeye başlar bunun sonucunda farm ve kill alamaz oyundan düşersiniz.

Yani eğer bir adc gerekli damageyi vuramıyorsa bunda suç %30 adc %30 support %40 jungle'dadır.

• Bu yüzden low eloda artık olabildiğince kaçıyorum adc oynamakdan ki mainim.Koruma yok.Adamlar beni eritirken onlar jarvan kovalıyor.Jaxla riven'a flash atıp kite yaparken ben onlar tank kovalıyor.
  • Beni low elo'da adc'den soğutan tek şey Supportların "aptal" veya "0 beyin" olmasıdır. Sebepleri:

1) ADC'nin last hit kavramını bilmezler, zırt pırt minyona vururlar. Adama anlatırsın "o ne ?" der, Türkçe açıklarsın yine anlamaz vurma deyince de "sana yardım ediyorum" der. Veya sen last hit yapmak için "S"ye basıp beklerken "Ne duruyorsun **** çocuğu uyuma!" derler. (Bizzat yaşadım)
    2) Ward almazlar varsa yoksa şu ziynet denen zımbırtıyla geçinirler. (Ayrıca şahsen KESİNLİKLE bu ziynet sistemine karşıyım; oyunun yapısına ve stratejisine aykırı diye düşünüyorum.)
    3) Ward'ı hep yanlış yere atarlar. Çimene atarlar, adama anlatırsın dragon'a yakın bir yere atması gerektiğini ve nedeniyle beraber ama asla anlamaz "bana karışma sen, senden mi öğrenicem!" derler.
    4) Yanlış yere attığı Ward yüzünden gank'e gelen rakip takımın jungle oyuncusunu fark edemezsiniz ve double kill verirsiniz; sinir kat sayınız artar, moraliniz bozulur, oyuna konsantre olamazsınız.
    5) Nidalee, Morgana ve Annie vb. APC'leri support olarak seçenler bilin ki asıl amacı Supportluk değil AP kasıp kill almaktır. Size hiçbir yararları olmaz.
    6) Fight esnasında veya lane'de sürekli tanka veya support'a dalarlar.
    .
    .
    .

• Yav he he 2-1 gidersen tabi taşıyamazsın 10-1 giden draven 3v1 yapar.

Kanıt:http://www.twitch.tv/robertxlee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 31 Ocak 2014; 2:57:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Yav he he 2-1 gidersen tabi taşıyamazsın 10-1 giden draven 3v1 yapar.

Rakibin APC sana focus atarken sizinkiler onların adc'ye veya apc'ye focus atmayıp tanka dalarsa görürsün 3v1'i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbstarted

Adı üstünde adcarry fakat oyunu taşıyamıyor özellikle low eloda istediğin kadar snowball ol millet seni focuslarken senin takımın tankı focusluyor zaten şu yeni sezonda tanklar iyice op, plat falan olana kadar adc oynamam arkadaş

Gragastan tek yiyene kadar bende böyle diyordum :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

quote:

Rakibin APC sana focus atarken sizinkiler onların adc'ye veya apc'ye focus atmayıp tanka dalarsa görürsün 3v1'i.

Yav he kendizini kandırmaya devam kaç tane adam biliyorum adc oynayak eloboost yapan
  • quote:

Kanıt:http://www.twitch.tv/robertxlee

+. O elo da10 kille 1v10 atarm.

• Adc nın oyun taşıyabılesı ıcın takımı ıyı koruması gerekir ama korumayınca olmuyo bence oyunu en rahat mıd ve top taşıyor karşı takımdaki 5 kişininde adc ye odaklandığını düşünürsek :D adc ler yem gibi bişey :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

quote:

Yav he kendizini kandırmaya devam kaç tane adam biliyorum adc oynayak eloboost yapan

Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali... alt elolarda olmayınca...
  • Vayne ile rankedda 9 maç 8 winim var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.