Şimdi Ara

Adata SU650 yavaş çalışma çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen ay satın almış olduğum, Adata 960gb. ssd özellikle yazma işlemi yaparken aşırı derecede yavaşlaması nedeniyle çözüm arayışlarına girdim. Hatta forum içerisinde şu konuyu açtım.
    https://forum.donanimhaber.com/ssd-yavas-calisma--138210055#138210375

Maalesef bir çözüm bulamadım. biraz ayrıntıya girdiğimde aslında ssd'nin aşırı derecede ısındığını fark ettim. Önceden sıcaklık değerine baktığım program ısı konusunda beni aldatmış. Oyun yükleme esnasında ssd, 140mm.'lik ön kasa fanının arkasında olmasına rağmen, 72 derecelere kadar sıcaklığı yükseliyordu. Sıcaklığı düşürmem gerektiğini anladım. Ekstrem bir çözüm ile ssd'yi sökerek aşırı ısınan bellek yongalarının üstüne ,elimde bozuk olarak bulunan bir hard diskin içindeki disk plakalarını sökerek, yongaların üzerine çift taraflı olarak yerleştirip bant ile yapıştırdım.Bu sayede yongaların ısısını metal disk plakalarına ve plakalardan da fan ile hızlı bir şekilde uzaklaşmasını sağladım.
    Şu an yük altında ssd sıcaklığı 45 derece üzerine çıkmıyor.
    Çok derme çatma bir şey olduğunun farkındayım. Ancak elimde ki malzemelerle bu kadar yapabildim. Şimdi yapmak istediğim,eski tip kullanılmayan anakartlardan bulup, kuzey ve güney köprüleri üzerinde bulunan cihpset soğutucularını ssd yongalarına takarak hem daha iyi soğutma hemde daha iyi bir görünüp elde etmeye çalışıcam.

Bu konuda farklı işlemler aklına gelen arkadaşlar varsa fikirlere açığım. Herkese iyi akşamlar dilerim.

• Şunun gibi birşey alsan işini görür sanırım.
    urun.n11.com
    Altın Sarı Chip Gpu Vga Ram Led Ic 14 X 14 X 6mm Aliminyum - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/3-adet-altin-sari-chip-gpu-vga-ram-led-ic-14x14x6mm-aliminyum-P141300867

• Küçük yonga heatsink'leri bulup ve SSD kasasını komple çıkarıp 12 CM'lik bir fan ile güzel bir ortam yapabilirsiniz. Biraz sizin mod hayal gücünüze bağlı. Ama ilginç o kadar ısınması. 70 derece ve üzeri genelde mSATA sürücülerde ortaya çıkan bir sorunsal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin hocam hangi programı kullanıyorsun sıcaklığı ölçmek için? bende de sıcaklık değerleri tutarsız da sorayım dedim. notebook olduğu için başka şansım da yok dvd sürücüsünü de çıkarmak istemiyorum. bilgisayar kalorifer gibi.
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    HWMonitor programını kullanıyorum. Değerler oldukça tutarla
  • Bu ürün oldukça mantıklı. Teşekkür ederim
  • Ben de 240gblık versiyondan aldım benim de gözümden kaçmadı sıcaklıkların yüksek olması, sıfır olduğu için böyle bir durumla karşılaşırsam iadesini veririm büyük ihtimalle ama yine de aklımda bulunsun. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.