Şimdi Ara

ADATA SU650 SSD Kullananlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
5
Favori
33.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    1-) İkinci sata girişi var mı? Eğer varsa harddiski 2. sataya takın. Sıfırdan formatı usb ile ssd ye atın. Ahci mod Uefi boot gpt bölümlendirme olursa en verimlisi bu olur. Attıktan sonra zaten D: olarak gözükür, atarsınız.

    2-) Dizüstü bilgisayar ise harddisk kabı veya harddisk kızağı alıp söktüğünüz harddiski buna takp dizüstü bilgisayara monte edersiniz. Ssd ye formatınızı attıktan sonra söküp aparatla taktığınız harddisk büyük ihtimal D: olarak gözükür ve buradan alırsınız.

    3-) Eğer format işlerinize girişme ihtimali yoksa klon kopya uygulamaları ile ssdye windowsunuzu ve seçeceğiniz uygulamaları kopyalayabilirsiniz. Ama bu yöntem ssd ye hakaret gibidir. Tam performans alamazsınız. Bu yöntemde de hdd kızağı ya da hdd kabı ile bilgisayara bağlı tutmanız lazım. Bu uygulama kullanılabilir.

    4-) Eğer herhangi bir aparat kullanılmayacaksa mecbur 2 tane sata çıkışına ihtiyacınız var. Yani 2 sata çıkışınız olmadığı müddetçe verileri almanız mümkün değil.

    5-)Eğer masaüstünüz varsa öncelikle kasa içindeki hdd yuvasının bulunduğu bölme 2.5" mi 3.5" mi bakmanız lazım. Eğer 3.5" ise sizinki 2.5" olduğundan bağlantı aparatı almalısınız.O da bu aparat. Daha sonra kablonuzu ya da çıkışınızı kontrol edip eksik parçayı alıp sata bağlantınızı yapmalısınız. Tabi kasanızdaki sistemi bilmediğimden eksik parçayı yazamam. Eski bir kasa sistemi ise ve ide varsa mesela onun çevirici aparatını almalısınız. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    6-) Kırmızı yazılı olanlarda link gizli. Tıklayıp bakabilirsiniz. Tıklayınca açılacak linke ihtiyacınız olabilecek parçaları bulup işledim. Tabi siz internette arayın yinede de. Daha ucuzunu bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 3 Şubat 2019; 22:43:5 >




  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğiniz ve bilgilendirmeleriniz çok çok teşekkürler. Dizüstü Lenovo z580 emektarim var onun için sordum ve harika bir anlatım. Zannedersem orico harddisk kabı çok işlevsel duruyor ki DVD de çıkarmama gerek kalmayacak. Belki ondan sipariş verebilirim. En kötü kızak ile halledeceğim artık.
    Peki halihazırdaki harddiski kızak ile bağlasam içindeki Windows dursa SSD ye de sistem kursam açılışta benden açılacak Windows için seçim yapmamı ister mi? Sonuç olarak sizin için en mantıklısı hangisi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduysam ne mutlu. O bilgisayarı kullandım, gerçek bir emektar, hakkını sonuna kadar verir. Gelelim cevaplara;

    Açıkçası ben kardeşime harici harddisk olarak kullanması için kap aldım lakin ben kendi bilgisayarım için alacak olsam kızak ile bağlardım. Benim için oyun oynadığımdan depolama alanı önemli. Kardeşim için ise bilgisayar kullanım süresi önemliydi ve ssd hdd'ye göre watt değeri üzerinden 2 kat daha az elektirik harcıyor. İkisini birlikte takmak bataryayı daha çok sömürüyor. Şuan tek başına takılı olan ssd, hdd ye göre yarım saat uzattı kullanım süresini. 2 saatten 2 buçuk saate çıktı.

    Eğer kızak kullanacaksan kızağa hdd'yi tak. Ssd birincil sata girişinde yani harddiski söktüğün yerde olsun. Hız sağlamlık ve ısı dağılımı açısından en uygunu bu. Unutmadan, kızak seçimi de önemli. Her dizüstü farklı kalınlığa sahip. 7.5mm, 9.5mm, 12.5mm şeklinde 3 kalınlık var. Onu da dvd yi söküp ölçmekten başka şansın yok. İnternette bu konuda net bilgi bulamazsın. Genellikle 9.5mm olur ama sen yine de ölç.

    Windows konusuna gelecek olursak: Hiç hdd'yi ellemeden ssd'ye windows kurabilirsiniz ve biostan hangisi ile başlatılacağını bir kereliğine seçtikten sonra bir daha sormayacaktır ve seçtiğinizden başlatacaktır. Diyelim ki ssd de w10 yüklü. Hdd de w8. Siz biostan ssd'yi en başa alıp seçimi de ssd yaparsanız bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra direk w10 açılır. Diyelim ki ileride w8 kullanmak istediniz. Biostan hdd'yi seçer kaydedip çıkarsınız.Bu sefer de w8'den açılmaya başlar. Ama ben olsam ihtiyacıma göre seçerdim. Depolama önemli olduğundan hdd deki windows ve proğramları kaldırarak 40 gb yer kazanmış olurdum. Bir de eğer tek işletim sistemi kullanacaksanız formattan önce bu konuda önerim şudur: Hdd'deki bütün oyunları kaldırın. Bütün programları kaldırın. Sonra ssd'ye windows kurduktan sonra programları ssd'ye oyunları hdd'ye kurun. Açılışı uzun süren ve çok oynadığınız oyun varsa onu ssd'ye kurabilirsiniz ama oyunun ssd'ye kurulu olması ssd'nin ömrünü daha çabuk bitirir. Eğer dediğim şeyi yaparsanız oyun ve programlar daha hızlı ve daha stabil çalışır. Diğer türlü hdd'de format öncesinden kurulu kalan oyun ve uygulamayı çalıştırmaya çalışırsanız hata verir, kasar, stabil olmaz.

    Bir de Lenovo'nun Thinkpad serisinde ssd siyah ekran hatası var. Kardeşimde Thinkpad var ve ssd kurduktan sonra farkedip araştırdım. Çözümü yok. Hata şu; uyku moduna alıyorsunuz ve geri uyanırken ssd'yi bulamadığına dair bios ekranında siyah yazı ile belirtiyor. Tekrar bilgisayarı baştan başlatıyorsunuz, başlıyor, sorun olmuyor. Uyku modunu tamamen kaldırıp disk kapatma seçeneğini 0 yapınca bu hata olmuyor. Bence hatanın kaynağı, ssd uyku modunda ya da disk kapatma seçeneğinde, disk kapanınca bilgisayardaki yazılımsal bir hatadan geri başlatılamıyor. Tamamen bu. Ssd problemli değil. Bilgisayar da değil. Tabi sizinki İdeapad diye geçiyor. Belki böyle bir hata alabilirsiniz diye bahsettim. Bu hatalar bir yerden sonra ssd'yi bozabilir. Sizden isteğim bu sorunu yaşayacak mısınız dikkatli izleyin yaşarsanız buraya yazın.

    Bu arada format attıktan sonra Trim özelliğini açıp disk birleştirmeyi kapatın. Bu çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 4 Şubat 2019; 14:8:43 >




  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Cevabın için tekrardan teşekkürler hocam. Trim olayını biraz araştırdım pek anlayamadım ama komutlar ile yapmaya çalışacağım. Yapamazsam sizi tekrar rahatsız ederim :) İnşallah Thinkpad serisinde yaşanan sorunu İdeapad'de yaşamam. SSD elime ulaşıp kurulum yaptıktan sonra bakıp haber vereceğim hocam. Aldığım 240 GB'lık modeli zaten bana yeteceğini düşünüyorum. Oynadığım 3 tane oyun var PUGB mobile, Çok gelişmemiş bir MMO oyunu ve bir de Euro truck simulatör(bunu yüklemesem de olur) sanırım yeterli gelecektir. Hdd'yi de artık yaza doğru bir hal çaresine bakacağım :) ihtiyaç oldukça sök tak da yapabilirim.
  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    Sök tak olayında oyun oynaman çok zor olur. Mesela oyun oynarken, hdd oynayınca, kablo oynayınca, çıksa, oyun gitti. Donar bilgisayar. Bir de aynı gücü usb çıkışından alamayacağı için aynı performansı da alamaz. Sada çıkışı 12 volttur, usb çıkışı 5 volt. Tabiki aparatla çevriliyor ama usb satanın verdiğini veremez. Trim olayında yardım ederim. Aslına bakarsanız ssd'nin uygulamasını yükleyince orada açabiliyorduk sanırım. İlk önce cmd'de kod yazıp bakarsınız trim açık mı diye. Açık ise işlem yapmaya gerek yok. Değilse açarız. Trim olayı windows 8 ve sonrasında açık. Eğer windows 7 kuracaksanız açık değil. Onda da bazı sürümlerde açık olabiliyor.Bu sürümü indirebilirsiniz. Bu sürümde bütün ayarlar yapılı. Diğerlerinde Uefi de yapılmıyor. Bunda Uefi ve ahci modda gpt bölümlendirme ile yükleme yapabilirsiniz. Rufusla Uefi'yi seçip 8 gb üstü bir usb ye yazdırırsanız sorunsuz çalışır. Ne kurarsanız kurun belleğin içini açmayın. Güvenle kaldır çıkart seçeneği ile çıkartın.Sorunsuz kurulur. Temiz bir sürüm. Kardeşim windows 8 ve 10 dan nefret ettiği için windows 7 kurdum. Windows 10 remden çok yiyor. Sizin elinizdekinde kasar hiç önermem. Windows 8.1 en güzeli bence. Hızlı açılıyor sorunu pek yok. Ama hala bence en iyi performans windows 7 de. Tabi diğerlerine göre geç açılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 4 Şubat 2019; 18:57:45 >




  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Hocam Windows 7'de idim malum ücretsiz sürüm yükseltmeden faydalanalım diye geçtik ama sanki 7'ye göre biraz daha performanslı gibi geldi bana. Bir de ram'dan yeme olayına sonuna kadar katılıyorum. Aynı lisans ile 7 kurabilirsem deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    Özelden attığım mesaj geldi mi? Konuyu bölmemek için oradan attım ama chrome bu aralar bu foruma küs galiba. Hata veriyor.

    Düzenleme: Bu hatam bir yıldır var. Çözemedim. Operadan da denedim olmadı. Sitede sorun olabilir. Konu bölünecek ama mecbur buraya yazıyorum.

    Orjinal 7 kurmak sıkıntılı olacak. Çünkü orjinalde sadece bios var. Uefi desteği yok. Biostan uefiyi devre dışı bırakmak yetmiyor. Mecbur cmd ile halledilecek ve bu konuda yeterli Türkçe kaynak yok. Bazı kaynaklar var ama onları takip edersen oluşacak soruna çözüm yok. Benim başıma geldi. 8, 8.1 ve 10 yükledim sırayla. Hepsinde oyun performansının zayıflığı ve internet arka plan ve disk kullanımı canımı sıkınca windows 7'ye geçtim. Format ekranında bir dünya sorunla karşılaştım bu yüzden. Yabancı forumlarda buldum çözümü. Onu da bir arkadaşa çevirttirdim, benim ingiliççem yok. Ama windows 7 bana oyunlarda windows 10'a göre +15-20 fps, windows 8'e göre +10 fps kazandırdı. Ayrıyetten disk kullanım %100'den %20'lere düştü. İnternet kullanımında bile fark etti. Windows 10 sürekli android gibi arka planda uygulamaları ve kapak bildirimlerini güncel tuttuğundan internet hızını da yavaşlatıyordu. Windows 7 de "oh hayat varmış" dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascani -- 4 Şubat 2019; 22:51:21 >




  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Siz bana çok yardımcı oldunuz eğer ki çeviri ile alakalı bir sıkıntı olursa bana yazabilirsiniz. Kardeşim İngilizce tercümanlık öğrencisi ve iyi derecede bir İngilizceye sahip :)
    Edit: Bu arada SSD gelmiş. İşten yeni geldim yemek yedikten sonra montaj ve kuruluma geçeceğim :)
    Edit2: SSD'ye kurulum sağladım. Win10 kurdum çünkü elimdeki usb de win10 vardı ve bir daha win7 ye indirmeye uğraşmak istemedim. Kurulum yaptıktan sonra ilk önce bios'tan görmedi ve ilk açılışta değişik yazılar vardı. Sonra tekrardan biosa girdim ve ilk başlangıcı tanımladım. Çok çok fark var okuma yazma değerlerini de atıyorum. Şu an halen güncellemeler var. Onların kurulumları yapılıyor yani henüz kurulum tam anlamıyla da tamamlanmadı.

    ADATA SU650  SSD Kullananlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf.kaya -- 5 Şubat 2019; 23:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    Özelden gördüm ama mesaj atıyorum ve yok oluyor. Sebebini çözemedim. Mecbur burayı meşgul edeceğim. Windows 7 atacaksınız sanırım. Umarım sorun yaşamazsınız. Yaşarsanız yine elimden geleni yaparım.
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Şu an için win10 ile devam hocam. Evet mesajlarınız gelmiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ADATA SU650 120gb modelini kullanıyorum.
    düşük sistemli bilgisayarıma rağmen gerçekten hızı tatmin edici
    PC boşta 45 derece, kullanırken 50 dereceye ulaşıyor.
    yüksek boyutlu kopyalamada 60-65 dereceye ulaşıyor ama henüz bir sorun yaşamadım.
    Almayı düşünen arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilirler...
  • ADATA SU650  SSD Kullananlar

    yazma kısmında ciddi sıkıntı var alalı 8 ay oldu garantiye vermeye değer mi ne fark eder
  • Arkadaşlar Adata 650' de yeni çıkan ince seride kronik sorunlar varmı ? N11' üzerinden sipariş vermek istiyorum. İnce yırtılarak açılan seride sıkıntı varmı ? Isınma veya veri düşüklüğü felan.
    https://urun.n11.com/hard-disk/adata-ssd-240gb-25-su650-asu650ss-240gt-r-520mbs-450mbs-sata-P303569691
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek



    yazma kısmında ciddi sıkıntı var alalı 8 ay oldu garantiye vermeye değer mi ne fark eder
    sendeki 700 gördüğüm kadarıyla aldığından beri böyle mi?
    firmware güncellemesi var mı?
    50MB çok düşük değer diğer test programları da böyle mi?
    servise gönder derim ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavizaman

    sendeki 700 gördüğüm kadarıyla aldığından beri böyle mi?
    firmware güncellemesi var mı?
    50MB çok düşük değer diğer test programları da böyle mi?
    servise gönder derim ben.

    Alıntıları Göster
    Aldığımda nasıldı bilmiyorum test etmemiştim. Bi bakayım dedim ve durum bu diğer testlerde aynı. O zaman servis yolu göründü Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

    Aldığımda nasıldı bilmiyorum test etmemiştim. Bi bakayım dedim ve durum bu diğer testlerde aynı. O zaman servis yolu göründü Teşekkür ederim

    Alıntıları Göster
    Temiz kurulum yapıp testi tekrar edebilir misiniz?
  • temiz kurulum da denebilir mümkünse de mesela ben geldiğinde olan imajı attıydım üstüne öyle devam ediyorum.Değerlerde bi değişme yoktu bende gene de denesin.
  • Bugün yarın bi deniiyim olmadı teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, bende 2 ssd arasında kaldım

    Adata su650 480gb
    Ezcool 480 gb

    Fiyatları aynı, Ezcool da samsung ve Toshiba bileşenleri kullanılıyormuş, içini açıp bakan bir videoda gördüm, ama markayı bilmiyorum, Adata da güvenilir marka ama, burda bazı sorun yaşayanları gördüm şimdi,

    Kullanıp yorum yapabilecek var mı ? Ya da 480 gb başka uygun ssd önerebilecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz uefi ile kurulum sonrası sata 3 üzerinden 240 gb değerleri aşağıdaki gibi oldu. Yorumları alayım.

    ADATA SU650  SSD Kullananlar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.