Şimdi Ara

Adaptör girişi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Benim şöyle ilginç bir sorunum var. Arkadaşımın asus k52jt dizüstü model bir bilgisayarı var. Bir gün güç kabosunu sert çekmiş o günden sonra bilgisayarı açmak için güç kablosunu bilgisayara taktıktan sonra ancak bastırınca enerji alıyormuş. Bizde hafta sonu bilgisayarı açtık giriş soketinin karta bağlantısında ufak bir çatlak vardı. Oraya lehim yaptık ama ilk yaptığımız lehim biraz dağılmış olmalıki bilgisayarı adaptöre bağladığımızda adaptör anında enerji kesti kısa devre oldu yani. Sonra lehimi tekrar düzenledik çok temiz lehim yaptık. Adaptöre bağladığımızda bilgisayarı enerji alıyor hatta hiç bir tuşa basmadan hiç birşey yapmadan başlatma tuşunun ışığı yanıyordu. Power tuşuna uzun süre basınca ancak bilgisayarı açıyor. İşin ilginç yanı ekranda görüntü olmuyor tüm sistem ışıkları ve fan sadece 1 sn çalışıyor sonra kapanıp tekar 1sn sonra yine 1sn çalışıyor :S Bu böyle devam ediyor. Pili çıkarıp denedim olmadı.başka adaptör kullandım yine olmadı. Sizce sorun neyle alakalıdır ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keane_wxs -- 8 Haziran 2013; 16:44:18 >







  • Bu tarz bir sorunu çözecek veya fikir verecek olan yokmu :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keane_wxs


    Bu tarz bir sorunu çözecek veya fikir verecek olan yokmu :S

    şimdi bildiğim kadarıyla anakartlarda şöyle bi devere var genelde yüksen akım veya kısadevre dediğimiz olayı yaşadıında onu engelleyen vede anakartın veya diğer parçalarını yanmasını engelleyen bitransformatör gibi bi parça(düşüncem bu)...bunu düzeltmek için anakart arıza tespiti için cihaza bağlaman gerek onuda bilmiyorum yardımcı olamadığım için üzgünüm arkadaşların cevaplarını bekle eline bi bilgi geçmezse laptop servisine git arıza tespiti yaptır
  • Sağol dostum. Enerji almıyor olsa bir yerde birşey yandı diyeceğimde o da yok :S Başka Fikri olan yokmu arkadaşlar ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keane_wxs

    Sağol dostum. Enerji almıyor olsa bir yerde birşey yandı diyeceğimde o da yok :S Başka Fikri olan yokmu arkadaşlar ??

    Buradan pek fikir alabileceğinizi sanmıyorum. Fazla teknik bir konu. Servis yolu görünmüş size anlaşılan. Sizinle çok yakın bir problemi yaşayan arkadaş daha var. Son konuları incelerseniz göreceksiniz..
  • MErhabalar tekrardan üstte yazdığım sorunun aynısı başka bir arkadaşımın bilgisayarının başına geldi :S Asus F3s serisi bilgisayarı var. Ekranına giden bağlantı kablosunun pinlerini düzeltmek isterken bir kıvılcım çıktı :S Sonra üstte yazdığım sorunun aynısı oldu :S Bilgisayar yarım saniye açılıp sonra kapanıyor ve böyle devam ediyor. Sizce sorun ne olabilir ??
  • güncel
  • Bilgisi olan yokmudur :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.