Amerika'dan traxxas revo araç aldım. içerisinden NiMH pil çıktı. bende elektronikciye giderek 9V 500mA lik pil şarj etmek için bir adaptör aldım. Elektronikci arkadaş adaptörün ucunu keserek ölçüm yaptıktan sonra + ucunu işaretleyerek bunu pilin + ucuna bağlamam gerektiğini söyledi. söylediği gibi bağladığımda adaptörün üzerindeki ışık yanmaya başladı. işte sorun burada. eski aracımın pil şarj aletinde pili adaptöre takardım daha sonra prize takınca adaptördeki ışık yanardı. şu an aldığım yeni adaptörü prize takmaya korkuyorum. acaba tersmi bağladım uçlarını? normalde pili takınca sönük olması ve adaptörü prize takınca yanması gerekmez mi? uçlarını ters bağladığım zaman adaptörde ışık yanmıyor ama bu seferde prize takmaya korkuyorum :D bi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. aracı aldım ama kullanamıyorum :D şimdiden çok teşekkürler. saygılar
adaptöt tam olarak kaç volt ve kaç amper?
aldığım adaptör mesajımda da belirttiğim gibi 9V 500mA
yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum
artı ve eksi kutbu bulmak için birçok yöntem var sana sadece senin yapabileceğin 2 tane söyleyecem: 1. ölçü aletin varsa dcv ye ayarla ve ölç eğer ekranda - işareti gözüküyorsa ters bağlantı vardır.(En iyisi) 2. adaptörü sök kondansatör çıkışındaki kabloda yer alan işaretlere bak ona göre değerlendir. Aslında fazla korkmana gerek yok birşeyleri patlatıp çatlatmadan bu iş öğrenilmez...