Şimdi Ara

Adaptive-sync(Freesync) Monitörde G-sync Kullanıyorum Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monitörüm Acer XZ350CU.Öncesinde Direkt Gsync destekli monitör(Dell s2417dg) kullanıyordum yağ gibi akıyordu. Şimdi 50 fpsye kadar gayet iyi 50nin aşağısında 45lere gelince sanki hafif kasıyor gibi. Nvidia dan gsync açıp kullandım sadece başka yapılması gereken bir ayar var mıdır?Gerçi freesync de gsync deneyimi beklediğimden iyi çıktı ama insan hep daha iyisini istiyor işte :)

    Ayrıca eski monitörüm olan Dell s2417dg yi satıyorum ilgilenen aşağıdaki linkten bakabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/dell-s2417dg-2k-165-hz-gsync-monitor-1999-tl--139135656



  • Sorunla alakalı gerekli bilgiyi edindim.Monitör normalde freesync. Freesync monitörlerde 48 fps altı çalışma frekansı dışındaymış. Sonuçta gsync modülü yok monitör freesync bu yüzden gysnc aktif olmuyor.Yani bir sıkıntı yok. Ama şunu söyleyeyim artık boş yere gsync monitöre para vermeye gerek yok çünkü 48 fps üstünde iken fark yok emin olun. Aradaki fiyat farkına ekran kartı modelini yükseltirsiniz fps 48in altına inmez :)
  • 48Hz Altında gsync veya freesync çalışanilmesi için monitörün maksimum hzi minimum hz 2.5 katı ve üzeri olması gerekiyor,diğer bir değişle lfcnin işlemesi için. O durumda da 48hz altı hzler 48hz eşitleniyor.(Farkı kopyalar tamamlıyor. Yani 48hz aştında sistemin akması için gsync olmasu şart değil. Montörün freesync olup gsync uyumluluğu nedir araştırman lazım. 48hz veya 48 fps altı oyun oynanır mı? Benim gördüğüm 35 fps kadar idare edileniliyor ama tadı tuzu yine olmuyor. Bu sistemler 10 fps kadar sanırım destek sağlıyor. Bu değerlerde zaten oyun oynanmaz ama en azından ani bu değerlere dülen fpslerde az etkilenmek isteriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O monitör 56-144HZ arası sanırım varsayılan ayarlarda.https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU linkten CRU yazılımını indirip editleyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.