Şimdi Ara

ADANA KEBABI NASIL YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar simdi bende mangal merakı vardır,her haftasonu sasmaz!..
    ancak cok sevdigim adana kebabini bi turlu tutturamiyorum,denemedigim sey kalmadi!ozellikle kıymenin sisten dusmesini engelleyemiyorum!..malzemeleri ve hazirlanisi ile tarif edebilecek arkadaslardan yardim istıyorum



  • gece gece ne oluyoruz yav çiğköfteler kebaplar acaip canım çekti.

    ben şu anda kabuğuyla kabak çekirdeği kemiriyorum halbuki
  • onun şişi ayrı oluyo, böyle yassı bi şiş. ondandır heralde.
  • Kiymanin icine istedigin baharatlari kat (tuz karabiber yeter aslinda) sonra bayat ekmek icini iyice parcala. Bir mutfak robotunda galeta unu gibi parcaladiktan sonra biraz islatip suyunu süzdür kiymaya kat. kilo basina bir yumurta kir. Iyice yogur.

    Sonra tenis topundan biraz kücük parcalar halinde top top yap kenara koy, sogukta beklerse daha iyi olur. Bir iki saat sonra toplardan birini sag eline, sisi de sol eline al sisin ucuna sapla. Nazik el hareketleriyle yavasca sisin üzerine yay.

    bu islemi yaparken üc parmak kullanacaksin. isaret ve serce parmagi yok. Bas parmak üst tarafa bastirip ayni zamanda sekil verecek. diger iki parmak da alt tarafi destekleyip düzeltecek. sisin basindan ve sonundan bosluk birakmayi unutma. Pistikten sonta lavas yardimiyla iki tarafindan bastir sisi cek. Sogan domates tuz...

    Afiyet olsun.
  • yapmayın millet ak$am ak$am karnım acıktı..zate diyetteyis
  • Gecenin bu saatinde nerden bulcam ben adana, çiğ köfte??? Ağlıycam, acıktıımm..





  • Yer yakin olsaydi bugün size söyle acili bir adana kebap yapardim ya baya uzaktayim. siz tarifle idere edin artik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsun'da kebap nerede yenir?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doganza

    Yer yakin olsaydi bugün size söyle acili bir adana kebap yapardim ya baya uzaktayim. siz tarifle idere edin artik


    olmuyo öyle...

    tarifle olmuyo...

    böyle sıcak sıcak... soğanı da olacak... azıcık pul biber... sıcakkkk lavaşşş...

    abi ben napacam yahu akşama adana yiyeyim bari... ama nasıl dayancam... cebimde ay çekirdeği var olur mu? ımfh...




  • normalde adana kebap yaparken 3/2 oranında falan yağsız/yağlı kıyma kullanmak gerekir.

    bence bunların içine birazda kuyruk yağı katarak çok hoş bi lezzet elde edilmiş oluyor. tabii bunu aşırıya kaçırmamak lazım.
  • geçen gün Matrax da anlattılar yazardım ama çok uzun
  • benim bildigim en iyi tarifi anlatayim;
    eti bicak kiymasi halinde aliyoruz(onemli)
    1kilo ete,yarim kilo kuyruk yagi koyuyoruz
    sis,yassi sis olacak...
    eti,yagi,kirmizi biberi ve ince kiyilmis sogani iyice yoguruyoruz!
    yumurta seklinde parcalara ayirip 1-2 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz...
    sislere 3 parmakla yerlestirdikten sonra pisirmeye basliyoruz,ancak surekli cevirmek lazim(cok onemli)
    daha sonra sogan,sumak,domates ve nar eksisinden olusan salatayla,lavasla beraber goturuyoruz:)
    ama ben boyle yaptim,olmadi...pisirirken sisten dustu kiymalar
    yaf adanali,urfali falan yok mu forumda,onlar daha iyi anlar!!!
    bu arada adaya,ekmek ici ve yumurta asla konmaz...o zaman kofteye kacar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhendis

    benim bildigim en iyi tarifi anlatayim;
    eti bicak kiymasi halinde aliyoruz(onemli)
    1kilo ete,yarim kilo kuyruk yagi koyuyoruz
    sis,yassi sis olacak...
    eti,yagi,kirmizi biberi ve ince kiyilmis sogani iyice yoguruyoruz!
    yumurta seklinde parcalara ayirip 1-2 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz...
    sislere 3 parmakla yerlestirdikten sonra pisirmeye basliyoruz,ancak surekli cevirmek lazim(cok onemli)
    daha sonra sogan,sumak,domates ve nar eksisinden olusan salatayla,lavasla beraber goturuyoruz:)
    ama ben boyle yaptim,olmadi...pisirirken sisten dustu kiymalar
    yaf adanali,urfali falan yok mu forumda,onlar daha iyi anlar!!!
    bu arada adaya,ekmek ici ve yumurta asla konmaz...o zaman kofteye kacar


    @urfalı neredesin.

    bu arada 1 kilo ete yarım kilo kuyruk yağı mı ?




  • evet abi bunu bi kasap anlatti bana...adam ama rahat 100 kilo vardir!...
    ben dedim;abi bu yag fazla diil mi?
    adam dedi ki;
    olum kuyruk yagi zararsizdir,bisiy olmaz!adana bol yagli olmadi mi, oyle adana mi olur yaaav dedi...
  • Adanalı bulup kızartıp şişe takacan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhendis

    evet abi bunu bi kasap anlatti bana...adam ama rahat 100 kilo vardir!...
    ben dedim;abi bu yag fazla diil mi?
    adam dedi ki;
    olum kuyruk yagi zararsizdir,bisiy olmaz!adana bol yagli olmadi mi, oyle adana mi olur yaaav dedi...


    doğru söylemiş adana yağsız olmaz ama bunu kıymanın kendiyağıyla ayarlayacaksın.

    o ne be öle sırf kuyruk kebabı olur biraz daha ölçülü olması gerekmiyo mu sizcede

    bide o kasap o yüzden 100 kilo...bence tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedisan -- 29 Temmuz 2005, 22:12:11 >
  • uff bu saatte olurmu yaaa
  • benim bildiğim kıymayla oluyo ama başka bi yöntemi varsa onu bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.