Şimdi Ara

Adana'da yaşayan var mı? ATÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rumix

üniversite okuyacak arkadaşlara tavsiyem eğer ilk sıralarda olan bir okul tercih etmiyorsanız üniversitedeki eğitim sizin işinize yaramaz. Yani ATÜ de aldığın eğitim mezun olunca hiçbir işine yaramaz. orta halli üniversitelerde okulun sosyal ortamı seni geliştirir. ATÜ de 2000 öğrenci var. sadece belediye otobüsünde öğrenci görebiliyorsun okulda in cin top oynuyor. Buna bağlı aktiviteler çok az. anadolunun küçük bir şehrinde üni okumak veya atü de okumak eş değerdir.
    o konuda kesin konuşmak doğru değil bence. hocasından hocasına değişir bilgileri özümseyip özümsemediğin. devir değişti birçok bilgiyi youtube, internet gibi ortamlardan öğrenip bilgi seviyemizi daha da geliştirebiliriz. evet atüde okumak pek farkı değil yeni açıldığı için, bu yüzden çukurovada takılıyoruz arada sırada. bunun içinde çok kötülemeye gerek yok diye düşünüyorum.

• rumix R kullanıcısına yanıt
    eğitim konusu değişir de insan kalabalıklığı sosyal konular hariç bir insana para mı kazandırıyor ? yani mesleki olarak ?
  • Adana'da iki tane üniversite var Biri Çukurova Üniversitesi diğeri Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi.

Çukurova Üniversitesi zaten çok köklü büyük iyi bir üniversite anlatmaya pek gerek yok. Bunun dışında kampüsünün cennetten hiçbir farkı yok. Hem orman hem de baraj gölün yanında. Şehir merkezine ulaşım kolay üniversitede Balcalı Hastanesi olduğundan çok sık dolmuş otobüs geçer ulaşım konusunda hangi bölgede oturursanız oturun sorun yaşamazsınız.

ATÜ ise daha önceden apartman tarzı bir yerdeydi kampüsü yapılınca yanlışım yoksa 3 yıl önce yeni yerine geçti. Kampüs yeni olduğundan pek iç açıcı değil. Bulunduğu konum malesef yeni yerleşim ve oldukça ters bir bölgede. Ulaşım zor mesela benim bulunduğum konumdan hiçbir ulaşım aracı geçmiyor 2 km yürümem gerekiyor otobüse binmem için. Dolmuş vs. de gitmiyor. Ulaşım büyük sıkıntı. Konumu da dediğim gibi yeni yerleşim in cin top oynuyor denebilir. Malesef yakınlarında da bir çöplük tesisi var blokların olduğu kısımlara koku gidiyor mu bilmiyorum.

İngilizce öğretiminin iyi olduğunu söylüyorlar fakat bölüm dersleri nasıl bilmiyorum.

Özetle şunu söyleyebilirim ATÜ en az 5-6 yıl daha kendini geliştirmeli üniversite olmak için. Şehirde iki üniversite var ama bu iki üniversite arasında uçurum fark var. Çukurova Üniversitesini kesinlikle tavsiye ederim ama ATÜ soru işareti.

• Hocam atü olursa zaten arabam olacak ve önceki mesajları gördüyseniz yazmıştım çukurovada bölüm yok maalesef :/
  • Polonya gelmedi galiba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracında varsa yurtta kalmana hiç gerek yok. Yeni yerleşim bölgesinde olduğu için sıfır apartmanlarda çok ucuza kalabilirsin. Hemde üniversiteye yakın olursun.
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    ben son 12 ay içinde polonyaya gideceğim dair bir şey dediğimi hatırlamıyorum farklı bir ülke var dedim o da halen gündem de ama her şeyin artısı eksisi var. 1 ağustosta başvurular son pasaport çıkarma şansım yok belgeleri toplama vb. ing geliştirip seneye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 28 Temmuz 2020; 10:51:4 >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Onu sonradan keşfettim hocam evet baya ucuza ve güzel evler var hem ulaşım sorunu araba sayesinde yine kurtulmus olurum ama galiba anladıgım kadarıyla atü cidden arabasız yazılacak bir yerde değil galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 28 Temmuz 2020; 10:53:14 >
  • 26 yaşındayım hem ybs hem bilgisayar mühendisliği okudum. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, Türkiye'de hazırlık okumak zaman kaybıdır.Buna Boun,Odtü'de dahil. Ybs tavsiye ederim kendini üniversiteden bağımsız geliştirebileceğin ender tm bölümlerinden. Dediğin üniversite hakkında pek bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XHellsing kullanıcısına yanıt
    böyle dediginiz zaman pamukkale üni daha öne çıkıyor yani orayı da istiyorum açıkcası bakalım ne olur
  • up
  • Gelme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mekos kullanıcısına yanıt
    neden neden ?
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    İnsan kalabalığı olarak değil sonuçta gümüşhane üniversitesinin 20.000 ni aşan öğrenci sayısı var ama erasmus ile gönderdiği öğrenci 30 kişidir gelen ise 10 yılda bir kişidir. bence iyi üniversiteler dışında diğer üniversiteler öğrencisine fazla değer katmıyor. burda en çok iş öğrenciye düşüyor, kendilerini geliştirmek istiyorlarsa gerekli bilgiyi hocalardan söke söke almaları lazım diğer türlü açık öğretim fakültesinden bir farkı kalmıyor sınıfta gördüğünüz eğitimin. okul içi mesleki veya sosyal faaliyetler ile kendini geliştirebilirsin. ben mersin üniversitesi iki yıllık turizm mezunuyum. örnek verecek olursak stajımı ücretsiz mersin otelinde kendim ayarladım ve günde 15 saat çalıştım. 4 yıllık okuyanlar 5 yıldız otellerde ücretli komi olarak yaptılar. ama aynı dönem akdeniz üniversitesi turizm öğrencilerini yurt dışına staja yolluyordu.

• rumix R kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam dediğiniz doğru bir şey de bunu diyebilmek için her üniyi görmek lazım sonuçta. Ben daha atüye gitmedim orayı savunmak gibi bir amacım yok belkide dediğiniz gibidir ama "bence iyi üniversiteler dışında diğer üniversiteler öğrencisine fazla değer katmıyor." iyi üni dedigimiz benim açımdan max 10 tane mesela . Mesleki ve sosyal faaliyetler önemli ben önemsiz demiyorum ama boş kalabalıkta bir işe yaramaz neticede :/
  • Ben Adanalıyım bundan 3 yıl önce filan Adana'da Ybs yazmak istiyordum fakat puanım yetmediği için Aydın'ı yazmıştım oraya gittim fakat bölümü bırakıp Adana'ya geldim tekrar şimdi Edebiyat 3. sınıfa geçtim.Soruna gelecek olursak Atü ana üniversitenin dışında fakat tek otobüsle Adana'nın en güzel yerlerinden üniversiteye gelebilirsin.Çarşıdan üniversiteye gidebilirsin, Özal'dan gidebilirsin, Barajyolu'ndan gidebilirsin yani ulaşım gözünü korkutmasın.Eğitimi nasıl bilmiyorum ben 3 yıl önce araştırdığımda hocaları övülüyordu diye hatırlıyorum sadece.Şehir olarak Adana'ya önyargın ya da korkun varsa hiç olmasın.Videolarda gösterilen yerler Türkiye'nin her şehrinde bir kısımda olan bölgeler Adana bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir.
  • atü konum olarak çukurova üniversitesine yakın sayılabilecek daha tehna bir noktada şehir merkezine biraz uzak daha yeni bir üniversite olduğu için kampüsünün sosyal ve sürekli yaşayan bir yer olduğunu sanmıyorum (daha önce gitmedim sadece tahmin ediyorum diyelim) atü ile ilgili en büyük avantajınız akademiz kariyer düşünüyorsanız kadro bulma olasılığınız ve hocalarla olan iletişimin yüksek olacaktır ayrıca adana bir öğrencinin rahat yaşayabileceği bir şehirdir adana sıcağı haricinde bir problem yaşamazsınız

söylemeden geçemeyeceğim adana haberlerde gördüğünüzden çok daha farklı bir şehirdir şehrin doğu tarafı haberleri hep meşgul eder batı tarafı ise sandığınız aksine normal bir yaşam sürdürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelNaja -- 28 Temmuz 2020; 12:36:58 >

• En güzel özelliği stadyumun yanında-(konum olarak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinizede cevaplarınız için teşekkür ederim hazırlığını da baya övüyorlar artık oraya gideceğim gibi görünüyor sıralamam da tutuyor. Daha değerlenecek bir üni gibi :) arabam da var zaten ulasım sorun olmaz gibi duruyor bu şartlar altında. Peki ben bir şeyi sormak istiyorum mesela adana da öğrenciler nerede buluşur genelde öğrencilerin oldugu yerlerin adı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 28 Temmuz 2020; 13:7:34 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    şehir merkezinin üniversiteye en yakın olan tarafı olduğu için üniversiteliler genellikle beyazevler ve barajyolu tarafında vakit geçirir hatta öğrencilerin büyük bir kısmı beyazevlerde yaşar tabi burası sabit bir nokta değil turgut özal bulvarında veya ziyapaşa bulvarında da öğrenciler çoğunlukla vakit geçirip sosyalleşir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelNaja -- 28 Temmuz 2020; 13:28:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.