Şimdi Ara

Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IMG20211122115903.jpg (1200×675) (ensonhaber.com)


    sok-marketler-market-icinde-dolasan-kediler-2.jpg (1500×2000) (sikayetvar.com)


    sok-marketler-hijyen-sorunlari-1.jpg (828×1792) (sikayetvar.com)


    Sadece birkaç örnek...

    Önceki mesajımda inşallah denk gelmezsin demiştim de, vazgeçtim, inşallah çocuğun ve eşine denk gelmez :)


    Bunlar sorun değil yani bu arkadaş için? Ürün sahibinin sorunu canım, marketin sorunu...


    @Periah

    Marketler galiba dikkat etmeye başladı bi şekilde ufaktan çaktırmadan, girip çıkarken dikkat ediyorum bir süredir yok. Gördüğüm yeri şikayet edeceğim.

    Yiyecek vb satılan yerlere normalde evcil hayvanınla bile giremiyorken, sokak hayvanı nasıl girip reyonda dolanabiliyor.


    Sorunlu sıkıntılı kişilikler bir de köpekçi diyor ya ahahahah.


    Kedici olduğunu anlamışsınızdır umarım Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı 



    Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı




  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Kedileri ben de severim fakat sadece ev kedisi olarak markette sokak kedisi olmaz özellikle B** marketlerde görüyorum özellikle onlar yapıyorlar kasanın orada koltuk ve masa oluyor özellikle orada masanın üzerinde kedi oluyor zaten her B**'nin önünde mutlaka bir kedi oluyor ama bazı kasiyerler abartıp iceri de sokuyorlar.. Hijyen acısından zararlı..

  • Bu arada "kimseye zararı olmayan, öylece kendi halinde duran" nitelemesi de yanlış bence.

    Bu hayvanlara baktığımızda hepsi günün çoğu zamanında "kendi halinde duruyor" salak salak.

    Ama mesela yatarken bir şey tetikliyor ve harş diye birine dalabiliyor. O yüzden bu niteleme üzerinden de gidemeyiz. Arkadaşlarımla da benzer tartışmaları yaptık, sonu yok, ve argümanlar genelde saçma, çok rahat çürütülebilir şeyler.


    Ya geçenlerde vardı, adam görme engelli, yanlışlıkla kaldırımda yatan sokak köpeğinin üzerine basmış, köpek de saldırmış anlık olarak. Görme engelli adamı linçliyorlardı, niye üzerine basmış, vahşet, hayvan bilmemne diye. Garip kişilikler vallahi, "insan gerçekten hayret ediyor".

  • Bu muhabbet bitmez. Bütün mesajları okudum. Toplanıp, bir süre bekledikten sonra sahiplenmeyenlerin uyutulması taraftarıyım. Klavye başında konuşmak kolaydır her zaman. Bu kızcağız kızınız olabilirdi yada ablanız...

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ben ilk uygulanan yontem demedim, ozellikle de ekledim senin gerceklerine uymuyorsa ek tedbir alirsin diye. Su an sokakta sahipsiz kopek olmasi da kedi olmasi da hem medeniyete hem vicdana sigmayacak bir istir.

    Samimi cozum yollari uretilmesi gerekir, sen oldurulsun dersin gider en ucta yer alirsin, ben gider obur ucta "ne var sokaktaki hayvanin size ne zarari var" diyen olur esyanin tabiati geregi.

    Sadece kisirlastirarak da demiyorum, barinakta bakarak da demiyorum. Hepsi birlikte diyorum. Once muslugu kapatarak ama, yeni hayvan satisini tamamiyle devlet tekeline alarak. Sonra olmamasina imkan yok, hadi diyelim bir yerden olmadi, bu sefer kamuoyu bilgilendirilerek sizin istediginiz tartisilir, cogunluk bu yondeyse fikir geregi yapilir.

    Ancak diger yollar denenmeden olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Sokak köpeklerinin sağı solu belli değil zaten. Bu gibi olaylara sebep olan hayvanı 5 dakika sonra sevmek isteseniz size kuyruk sallar 5 dakika sonra durduk yere sinirlenip saldırabilir de.. Ben kedileri de köpekleri de severim itlaf istiyorum fakat gerektigi icin istiyorum..



    Burada market isleten bir elemanın marketinin önünde sürekli sarı bir sokak köpegi yatar.. Bir gün, köpeğe yaklastıgımda, kuyruk salladı ve basını oksadım, 3 gün sonra gördügünde, birden sinirlenip durduk yere havlamaya basladı.. 3 gün önce kendisini sevdiren köpek, 3 gün sonra aynı adama neden havlıyor? Cünkü köpek oldugu icin sağı solu belli değil.. Zaten de o yüzden sokakta köpek olması, kısırlastırılmıs olsa bile cok tehlikelidir.. Medeni ülkelerin hic birinde sokakta sahipsiz köpek dolasmasına izin vermezler..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 15:31:32 >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Üstad, katılmakla birlikte, diğer arkadaşın söylediği şu aslında "biz o çizgiyi çoktan geçtik".. Yani denenecek yapılacaklar yerine direkt aksiyon gerekiyor aslında.


    Ya yine bi tartışma ortamında vardı, örneğin köpekler kısırlaştırılmış kulaklarına küpe takılmış, bi baktık Trendyol'da adamlar sözde hayvanseverler alsın da taksın diye sahte küpe satıyor, böyle böyle sokaktaki köpeklere alıp takıyorlarmış. Olaya bakar mısınız?


    Önceki mesajlarımda da yazdım, yalnızca sokakta besleme ile hayvanseverlik yaptığını sananlar, bir de üzerine doğal seleksiyonu bozarak bütün yavruları yaşatıp çevredeki ekosistemi de bozar hale getiriyor. Büyük hatalar yapılıyor, kimse farkında değil. O yüzden şunu deneyelim bunu yapalım yolları için çok geç kalındı.


    Bu kadar hayvana bakmak, barındırmak vb yerine belediye gidip aç insanları doyursa muhtaç sahiplerine baksa daha iyidir. Öyle bi kaynak da zor zaten.

    Miktar azken olurdu evet, her türlü yol denenebilirdi.


    Başka bir ek yapılabiliyorsa yapılsın ama şu an sanıyorum tek yapılabilecek olan tek tek toplayıp, sahiplendirmeye çalışmak belirli bir süre içerisinde, olmadığında da uyutmak. Başka türlü maalesef... Ha etkili daha güzel yollar bulunabiliyorsa ne ala, keşke olsa ama kısırlaştırma, şu bu olamıyor bu saatten sonra.


    Şu cümlenize de imzamı atıyorum:

    "Su an sokakta sahipsiz kopek olmasi da kedi olmasi da hem medeniyete hem vicdana sigmayacak bir istir."Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı 





  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Ben sokak köpeği ve sokak kedisine dokunabilecek kadar kedi köpek severim fakat ürememeleri icin kesinlikle yiyecek vermem ve itlaflarını gerektigi icin istiyorum sokakta köpek olsun diyenler hayvansever falan da değildir.. Bu meselenin tartısılacak bir yönü bile yok.. Itlaf cözümü en kısa sürede uygulanmalı ne kadar gecikirse o kadar insan tehlikede demektir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 15:34:57 >
  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam..

    Medeni ülkelerde sokakta sahipli hayvanların (sırf köpek değil), tasmasız, kafessiz, şusuz busuz da dolaşmasına izin vermezler.

    Gidip toplum sağlığı ve güvenliğini etkileyen bi durum olduğunda veya olması ihtimaline karşı bu kişilerin ağzına ederler.


    Bizde sokak hayvanı mevzusunu çözemedik ki bir de "tasmasız" dolaştırılanlara gelelim.


    Ülkenin abuklukları bitmiyor ki Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı 

  • Aslında bu tür başlıklarda yapılan bir yanlış var. Başıboş köpeklerin itlafını istemek olayı karmaşıklaştırıyor ve köpek maması lobisinin işini kolaylaştırıyor. hemen propaganda yapmaya başlıyorlar: bunlar cani, katliam istiyor vs.

    halk köpeklerin itlafını değil, sokakların başıboş köpeklerden arındırılmasını, güvenli ve temiz sokakları talep etmeli. sokaktan toplanan köpeklere ne yapılacağına halkın değil, devletin karar vermesi lazım. Devlet isterse itlaf eder, isterse büyük barınaklara toplar, istese tüm hayvanlar yaşlanıp doğal sebeplerle ölene kadar bakar, bizi ilgilendiren sonuç olmalı. Sonuç da sokakların başıboş köpeklerden arındırılıp, halk için, çocuklar için güvenli hale getirlimesi. Yani halkın talep edeceği güvenli ve temiz sokaklar olmalı.

    Tabii ki devletin vereceği karara göre bu işin maliyeti yükselebilir veya düşebilir. Maliyet yükselirse halka ilave vergi olarak dönebilir. Bu açıdan devletin vereceği karar bizi olumsuz etkileyebilir, bunu kabul ediyorum. Ama en azından vatandaşların karşı karşıya gelmesi engellenmiş olur ve bu olay en sonunda bir çözüme kavuşabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Hocam evet bir bakıma doğru olabilir de bu sefer de ilgili lobi barınak, belediye tesisi falan basmaya başlıyor, belediye görevlilerine engel oluyorlar, linçlemeye çalışıyorlar.

    Yıkım ekibi gibi polisle falan mı gidecekler Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı Barınak işi bile bela oluyor, çözülemiyor.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Bence devlet bu işin analizini yapmıştır ve aşağıdaki sonuçlar bulunduğu için mevcut sistemin devanıma karar vermişlerdir diye tahmin ediyorum.

    1. sokaktan toplanan tüm hayvanlara doğal sebeplerle ölene kadar bakmanın maliyeti çok yüksek
    2. maliyet yüksek olduğuna göre bir defalığına tüm köpekleri itlaf etmemiz lazım, bu da bize oy kaybettirebilir.
    3. bu sebeple olduğu gibi bırakalım, mevcut sistem devam etsin

    bu olayı çözümsüzlüğe iten 2 konu var bence:
    1. maliyet
    2. uygulanacak çözüme göre oy kaybı yaşanması riski

    bu işin çözüme ulaşması için merkezi yönetimin itlaf yöntemini uyguladığında oy kaybetmeyeceğine ikna olması lazım. ikna için de halka görev düşüyor. büyük kitlesel eylemler yapılması lazım güvenli sokaklar istiyoruz şeklinde.

    Ancak kitlesel eylem konusunda köpek maması lobisi çok daha ilerlemiş durumda. Köpek maması işinden kazandıkları paranın bir kısmını lobi ve kitlesel eylemlerin organizasyonunda kullanıp iyi organize olup en ufak olayda kitlesel eylemeler yapıyorlar.

    oysa güvenli sokak isteyenlerin güvenli sokaklar dışında bu işten başka bir çıkarları yok, kazandıkları bir para da yok. para olmayınca organize olmak için, kitlesel eylemler yapabilmek için bütçeleri de yok. hal böyle olunca güvenli sokak isteyenlerin sesi daha cılız çıkıyor.

    Köpek maması lobisinin onlarca avukatı var. Bu avukatlar ordusu çocukları köpek saldırısında ölen ailelere dava açıp susturuyor ve sindiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 16 Nisan 2024; 16:8:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Süper, çok güzel yazmışsınız hocam, net...

    Zaten çok büyük ihtimalle aynen bu yüzden böyle devam ediyor.


    Bu kadar olay bu kadar saçmalık sonunda hala neden veya nasıl bir çözülme olmuyor, niye bir adım atılmıyor anlamak güç.


    Bi ara Fatih Altaylı baya eğildi bu işe, Habertürk falan 2-3 gün program yaptı.

    Ama programa gelenler, sayıp sövenler zaten kendilerini belli etti, adamları da sosyal medyada hemen linçlediler.


    Bi grup hiç bir şekilde çözüm istemiyor, sokakta bakmak istiyorlar illa ki. Bu da mama lobisini ciddi ciddi kafamda çok gülmeme rağmen "mantıklı" bi çerçeveye oturtuyor komik bir şekilde.

    Kedi köpek diye de ayırmıyorum, ikisi de aynı şey.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Mama lobisi tabii ki gercek hocam.. Yani lobi seklinde bahsedince belki biraz komik oluyor fakat bu isten menfaati olan kisilerin oldugu ve bu kisilerin bazı yetkili kisilerle ortaklık icinde oldugu zaten bir gercek. Belediye bile vatandasın vergisiyle mama alıp sokağa döküyor vatandasın vergisiyle, 25 45 ton 50 ton mama alıp döktük diye övünebiliyorlar.. Bu rant kapısını bitirirlerse sorun cözülür rantcılar kim, bu isten nemalananlar kimler bunları cökertecekler halk karsı cıkarmıs falan hikaye.. Twitter'da bot basıp trollüyorlar üc bes kücük meczup sadece.. Kücük meczuplar yani twitter'daki meczuplar, ufaktan nemalananlar anlamında kullandım büyüklere el atsınlar sorun cözülecek diyorum..



    Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptıwww.kayseri.bel.tr
    Büyükşehir’den Sokak Hayvanları İçin 48 Ton Mama Desteği | Kayseri Büyükşehir Belediyesi
    https://www.kayseri.bel.tr/haberler/buyuksehirden-sokak-hayvanlari-icin-48-ton-mama-destegi9974



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Nisan 2024; 16:25:32 >




  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Edirne'de de teyzeye saldırdılar.

  • Headlong Into Carnage H kullanıcısına yanıt
    2-3 kişiden fazlalar diye düşünüyorum. twitter'da görmüştüm. güvenli sokaklar istiyoruz diye yazan bir kişinin hesabı için bu hesabı spam'lıyoruz arkadaşlar diye mesaj atmışlar. aynı andan yüzlerce hesaptan güvenli sokaklar istiyoruz diye yazan kişinin hesabını şikayet etme düğmesine basarak hesabı bloke ettirmeye çalıştırlar. sonuç ne oldu bilmiyorum. belki twitter böyle durumlarda, aynı anda yüzlerce kişi şikayet ediyorsa belki doğrudur diye hesabı kapatıyor veya askıya alıyordur.

    bu adamlar organize çalışıyorlar, çünkü ortada para dönüyor, para kazanıyorlar mama işinden ve bu paranın bir kısmını bu işe ayırıyorlar. yani adam 100 kazanıyorsa 10-15'i de bu işlere harcıyor. çoğu ticarette ve iş modelinde böyledir. kazandığının bir kısmını reklama harcarsın, tanıtıma harcarsın. bu adamlar da lobi işine, güvenli sokak isteyenleri karalamaya, susturmaya harcıyor kazandıkları paranın bir kısmını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Tamam iste bot basıyor meczuplar. 3 - 5 meczup derken, belki 3000, 5000 bilemedin 10000 meczuptur 50000 meczup da olabilir fakat genel nüfusa kıyasla, bunlardan 3 - 5 olarak bahsedebiliriz. Esas büyük meczuplara el atılsa zaten rant kapısı cökecek meczuplarla basa cıkmak cok kolay sadece istenmesi lazım ayrıca hükümetin elinde sınırsız medya gücü var isteseler sokak köpegini 3 günde seytan ilan ederler sokakta gören besmele ceker.. Adana'da köpeklerden kaçan genç kıza otomobil çarptı 

  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Yok 2-3 kişiden net fazlalar. Gerçekten bi lobi, bi organizasyon olmuşlar.


    Ya burada da konuşulmuş muydu forumda, yoksa X'te mi görmüştüm hatırlayamadım, örneğin alakasız bi ilde, sokak arasında dandik kasabın biri, adam çıkmış paket paket çiğ et ile sokak köpeklerini besliyor. İşte yok canları besledim ettim cart curt.


    Millet demiş, ihtiyacı olana, aç çoluk çocuğa istesen böyle hevesle vermez, bu nasıl iş falan diye...


    Birisi de efsane bir şekilde ifşalamış, zaten bedava vermiyor ki, mama lobisi denen lobi veya bahsettiğiniz şekildeki "hareket" tarafından resmen finanse ediliyor ve işin içinde yabancılar da var diye o "dandik" dediğim kasabın ingilizce iban numarası paylaştığı, destek beklediği ve sonrasında gelen destekler sonunda bu beslemeyi yapıp videolarını da ispat için koyduğu ve takdir gördüğü vesaire gibi mesajları ifşalamıştı.


    Görünce baya şaşırmıştım. Demek böyle oluyor bu iş dedim.

    "Dıj güjler" gibi gülüyordum resmen bu muhabbete. Vay anasını dedim.


    Devlet bu işlere el atsa, benim maaşımı almadan çöktüğü, benzin alırken vb alırken çöktüğü vergiler yerine bunları didiklese kimbilir neler çıkacak.

    Ağır yaptırımlar gerekiyor da devlet o iradeyi ne zaman nasıl gösterecek merakla bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 16 Nisan 2024; 16:42:18 >




  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Her sene ABD'ye tatile gidiyorum. 2 sene önce Florida'ya gitmiştim. Sokaklarda geyikler, rakunlar, kediler, 10 metrelik TİMSAHLAR cirit atıyor. Demekki Florida'ya bir ayak bassan şirazen kayacak :)

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.