Şimdi Ara

Adam Fawer - EMPATİ -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam Fawer Türk piyasasına iki tane 'en çok satılan kitaplar'' arasına sokmayı başardı. Anlatımı ve konusu ile içine sürüklendiğim bu iki kitabı herkese tavsiye ediyorum.

2 gün önce bitirdiğim 'Empati' yi okumak isteyen ve içeriğini biraz daha merak edenler için kitabı azcık anlatayım.

Duymuşsunuzdur. Bilim adamlarının birçok hayvan üzerinde uyguladıkları testlerde hayvanların içgüdüleri insanlara nazaran daha kuvvetli olduğu söyleniyor. Örneğin; köpekten korkan bir kişiye o hayvanın hırlaması veya saldırması ihtimali daha yüksektir. Hayvan bunu sezer ve ayrıca çoğu hayvan özellikle de kuşlar oldukları bölge yakınlarında bir deprem veya başka bir doğa üstü olay yaşanmadan önce durgunlaştıkları veya aksine çok saldırgan hale geldikleri söylenir. Türkiye'de bu haberlerin çıkmasından sonra eminim herkes evine kafeste, öten elektronik bir kuş almış ve hiçbir işe yaramadığını anlayınca ya atmış ya da çocuklarına oyuncak diye kakalamıştır. Bunun gibi birçok özelliği olduğu düşünülen hayvanların bu -empatik- güçlerini yazar kitabında birkaç insana vererek olay örgüsünü buradan başlatıp buradan da bitirmiştir. Kitapta bu -empatik- yeteneğe sahip olan bazı -iyi- kişilerin kendi dinini bu yeteneği ile yaymaya çalışıp dünyayı sözüm ona kontrolü altına almaya çalışmaktadır.
    Bunlarla beraber kitapta Amerika'nın birçok deşifre edilmiş bilimsel çalışmalarıyla ilgili bilgi verilmektedir. Öğretici, Bilimsel, Felsefi ve Fantastik öykü tadında yazılan kitap birçok duyguyu da içinde barındırıyor.

İsterseniz yazar isterseniz kitap hakkında yapmak istediğiniz eleştiri ve/ya sorularınızı burada paylaşabilirsiniz...

• şu an okuyorum.okuduktan sonra görüşlerimi belirtirim..
  • İyi oku çünkü benim birkaç sorum var...

1. Valentinus'un (Jill) sorunu ne ki böyle bir işe kalkışıyor? Kadınlara karşı ilgisi olduğundan erkek oldu. Anladık. Kilisede yetişti ve yaşadığı olaylardan da etkilenerek yeni bir din yaymak istedi. Anladık. Ama neden bu kadar hırs?
    3. Zinser'in elinden kurtulan empatların bir tanesi binadaki bomba ile öldüğü düşünülerek bırakılıyor. O sonra ortaya çıkmadı değil mi?
    4. Kitabın sonunda sanırım Elijah'ın annesinin bir diyaloğu var. 'Bu benim çocuğum' gibi birşey söylüyordu. O Zinser mi (ölmüş olması lazım) ? Yoksa bir başkası mı?
    5. Winter, Elijah gibi yetenekleri olan empatları Darian ve bir süre de Lazslo şirketin araştırıp empat olabileceği düşünülen çocukların yanlarına gönderiliyor. Peki bu şirket bu çocukları ileride ne için kullanıcaktı. Amerika yararına mı? Kendileri için mi?
    6. Kitabın sonunda anlatılan bazı bilimsel çalışmaların ve teknolojilerin gerçek olduğu yazıyordu. Sizce gerçekten empatiyi diğer insanlardan daha iyi kullanabilen kişiler varmı? Jill'in Zinser'in gerçek duygularını hissetmemesi amacıyla Dietrich'in yaptığı sürekli iyimser bir duyguyu yayan alet yapılabilir mi?

• Pardon ben baktım aslında ama bu topic açılmış zaten... Mod lar. Düzeltebilirsiniz.
  • bakın olasılıksızda caine bi kadınla konuşuodu sanırım başka bir boyutta aynı kadın onu valentinus çağırmış gaaliba sonunda şöle bi yer vardı
    ameliyattan hemen sonra işte hastanede kadınla konuşuo orda jill yerine ne isim düşünüosunuz die sorduğunda hemşire valentinus içinden şöyle geçiriyor:kadın beni nasıl çağırıyodu ,valentinus(buna benzer sözcükler geçiyor)
  • Soruyu anlamadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkman

Soruyu anlamadım...

Demindendir ben de bu soruyu soruyorum kendime.

Bu arada menteşe ;

Arkadaşım biraz daha açık olur musun,bişey anlamadık da...
  • olasılıksız ı okudum bunu da okuyacam
    daha getırmedı ark
  • Sanırım menteşe benim soruya cevap verdi. =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkman

İyi oku çünkü benim birkaç sorum var...

1. Valentinus'un (Jill) sorunu ne ki böyle bir işe kalkışıyor? Kadınlara karşı ilgisi olduğundan erkek oldu. Anladık. Kilisede yetişti ve yaşadığı olaylardan da etkilenerek yeni bir din yaymak istedi. Anladık. Ama neden bu kadar hırs?
    3. Zinser'in elinden kurtulan empatların bir tanesi binadaki bomba ile öldüğü düşünülerek bırakılıyor. O sonra ortaya çıkmadı değil mi?
    4. Kitabın sonunda sanırım Elijah'ın annesinin bir diyaloğu var. 'Bu benim çocuğum' gibi birşey söylüyordu. O Zinser mi (ölmüş olması lazım) ? Yoksa bir başkası mı?
    5. Winter, Elijah gibi yetenekleri olan empatları Darian ve bir süre de Lazslo şirketin araştırıp empat olabileceği düşünülen çocukların yanlarına gönderiliyor. Peki bu şirket bu çocukları ileride ne için kullanıcaktı. Amerika yararına mı? Kendileri için mi?
    6. Kitabın sonunda anlatılan bazı bilimsel çalışmaların ve teknolojilerin gerçek olduğu yazıyordu. Sizce gerçekten empatiyi diğer insanlardan daha iyi kullanabilen kişiler varmı? Jill'in Zinser'in gerçek duygularını hissetmemesi amacıyla Dietrich'in yaptığı sürekli iyimser bir duyguyu yayan alet yapılabilir mi?

ben anladığım kadarıyla cevap vereyim sorularına
    1. Valentinus'un derdi kendisine yapılan işkencelerin acısını çıkarmaktı. Bunuda kendisine o işkenceleri yapan daha sonra dini lider olan papazı öldürerek yapmayı planladı. Ama benimde anlamadığım bi nokta var. Jill 2 yıl içerisinde tamamıyla erkek olmuş. Jill'in kadınlara ilgisi vardı ve bunu nasıl bu kadar kısa sürede tatmin edebilecek seviyeye gelmiş anlamadım. Bi kadın 2 yılda tamamıyla erkek olabiliyor mu?
    3. O empat kurtuluyor(Charlie).Charlie kitabın başında Elliah'ın konuştuğu Vali adayı.
    5. Şirket'in amacı empatları hem kendi amaçlarına kullanmak hemde amerikanın yönetiminde bu empatları kullanmak. Yani kendi yetiştirdiği kişileri ülkenin başına getirerek iktidar sahibi olmak.
    6. Belki vardır vede kullanıyorlardır. Zaten beynimizi yıkayacak, düşüncelerimizin içini boşaltacak, hayaller içinde yaşamamızı sağlayacak çok fazla şey kullandındıkları ortada.

• İstediğim her şeyin cevabını aldım teşekkür ederim. Son cümlen de açıklayıcı.

İnsanlar 1 hafta içinde fiziksel olarak erkek olabiliyorlar. 2 sene içinde de olabilir diye düşünüyorum ben.
    Cevabında sölemişsin. Kendileri empatları başa getirerek kendi çıkarları ile yönetme şansı buluyorlar diye. Bunu anlamıştım da 'mı acaba?' diyodum kendi kendime. Şimdi noktayı koymuş oldum.

Bu arada bu yaptıkları olay Heroes ile benzerlik gösteriyor. Bu konunun üzerinde neden acaba bu kadar olay dönüyor?

• teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.